Kedinizi Hava Almaya Çıkarıyor Musunuz

Vejnurs
Vejnurs

3897 Puan

Herkese selam bi alışveriş sitesinden kedim için tasma bakarken göğüs tasmalarına denk geldim fotoğraflı yorumlara bakınca çoğu insanın kedisini bu tasmalarla sokağa çıkardığını gördüm benim kedim 7 aylık erkek tekir ve daha önce dışarı çıkarmadım hiç kuduz hariç aşıları tam ama hastalık kapar korkusuyla özellikle korona falan korktum hep şu sıralar kedimde dışarı kaçmaya çalışıyor sürekli acaba ara ara bu tasmadan alıp güvenliğini en iyi şekilde sağlayıp hava almaya çıksak mı beraber yarın vet de danışacağım ama sizlerin de fikrini almak istedim

40 CEVAP

Bsrvrlacr
Bsrvrlacr

2152

Kediler alıştığı ortamdan uzaklaşmak istemeyen canlılardır. Kızgınlık dönemleri hariç..Eğer sağlığı söz konusu ise çıkarılmamalı bu vicdani bir durum. Steril alandan sağlıksız ve pis sokağa çıkan kediler parazit veya başka virüsler kapıyo. Hem o minik cana işkence hem sahibine bile bile bu yapılmamalı.
Biz yurtdışında yaşamıyoruz burası Türkiye burda güvenli temiz bir sokak yok maalesef keşke olsa bizde çıkarsak.

theyusra
theyusra

16477

güvenli ve sakin yerlerde çıkarılması gerekiyor onlarında canı var. yurtdışında millet kedileriyle şehir şehir geziyor burda hala mikroptan bahsediyorlar. bu hayvan eninde sonunda ölecek zaten hiçbirimiz çivi çakmayacağız, ama öldükten sonra bi de arkasından "bütün hayatını evde geçirdi zavallı" demektense en azından hayatını güzel yaşadı demek daha mantıklı bana göre.

Bu kadar kasmayın. Yok mikrop yok bilmem ne diye hayatları boyunca eve hapsediyorsunuz. Evet kediler kendilerine ait bölgelerde takılmayı sever ama bir kediyi yıllarca dışarı çıkartmamak işin cılkını çıkartmak oluyor biraz. Dışarıdaki tozdan kirden korkmak çok afedersiniz ama işin takıntı boyutu. Hiç evden çıkarmadığım mis gibi tertemiz kedim corona kaptı:d mamadan başka bir şey yemiyordu parazit de kaptı... neden korkuyorsunuz? Hiç ölmeyecek mi bu hayvan? Bari mutlu ölsün. Özgür ölsün. Evet sokak onların doğası değil ama ev hiç hiç değil. İkisi arasında denge kurmak gerekiyor.

AhsenAise
AhsenAise

114776

Dışardaki hasta canların dışkılarınin bulaştığı toprak çimen vs beni endişelendiriyor ,balkonumuz oldukça büyük ,eni boyu standart bir evin salonundan büyük ve güneş alıyor ,balkonda istediği kadar hava alır guneslenir benim için kâfi ,dışardaki bakterilerden korkuyorum, ayakkabilarimizi kapalı dolapta muhafaza ediyoruz ki altında mikrop tasimayalim eve

Palyaco
Palyaco

218519

Ormanda çıkarıyorum oynuyor biraz 1 saat evime yakın

Bulut☁️
Bulut☁️

105507

Biz çıkarıyorduk bir ara veterinerimize söylediğimizde mikrop kapma ihtimalleri oluyor dedi kestik şu an çokta kirleniyorlar açıkçası yavru kediler yıkanmadığı için o toz pislik üstünde kalabiliyor streste olma ihtimalleride var siz yinede vetinize danışın:)

Vejnurs
Vejnurs

3897

Theyusra ben de üzülüyorum hiç çıkmadı sokağa ama sağlığını da düşünmek zorundayım hastalandığında ben daha kötü oluyorum ondan o sürecin ne kadar zor olduğunu da biliyorum öyle olmasındansa evde olması daha iyi keşke böyle riskler olmasa da çıkarsam beraber dışarıda da vakit geçirsek

gulsump
gulsump

114504

Dışarı çıkarmak yerine göğüs tasması ile balkona çıkarmanızı tavsiye ederim. Ben öyle yapıyorum, hem düşme ihtimali yok hem de hava alıyor, kuşları seyrediyor. Dışarıya güvenmiyorum açıkçası, aniden bir köpek saldırabilir😬, hastalık kapabilir.

Vejnurs
Vejnurs

3897

Bsrvrlacr balkonu seviyor zaten son zamanlarda pek çıkmıyordu serin olduğu için diye düşünüyorumdum ama her gün belli bi süre balkonda vakit geçirme kararı aldım.Çiftleştirmeyi kesinlikle düşünmüyorum çünkü doğacak yavrulara bakacak durumda değilim kısırlaştırmayı düşünüyorum ama vet erken dedi en erken Ocak ya da Şubat da kısırlaştıralım demişti

Bsrvrlacr
Bsrvrlacr

2152

Her kapıya yöneldiğinde oyuncaklarıyla vs dikkatini dağıtın ve bol bol sevin o zaman rahatlatacaktır

Lils
Lils

125528

Sadece babaannemin evinde çıkarıyorum. Yazlık bir yer ve sakin oluyor. Uzaklaşmadan dolaşıyoruz ama şu an göğüs tasması olmamaya başladı büyük boy almam lazım. Bu arada severlerse sürekli dolaşmak istiyorlar. O yüzden alıştırmamak iyi olabilir. Düzenli olarak her gün dolaştıramayacaksanız ya da haftada birkaç gün.

zfrshn
zfrshn

9306

Ben sıcak bakmıyorum dışarı çıkan kedi kaçmaya meyilli oluyor.
Sokak hayvanları gezdikleri yerlerde sıkıntılı virüsler oluyorki bunlar ölümcül.Çimlerde bile kist hidatik yumurtalarını alabilirler.
Köpeğim için durum farklı onların ölümcül virüsleri için aşıları var.Ama fibin fivin aşısı yok.
Zaten benim kedilerim tamamen tüysüz(sfenks) kıyafetle kışta evde duruyorlar iken dışarda üşütmelerindende çekiniyorum.

Vejnurs
Vejnurs

3897

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum her ne kadar çıkarmak istesem de çıkarmayacağım kesinleşti zaten pimpirikli biriyim şimdiye kadar da hep korktum hastalık kapar diye hiç çıkarmadım şimdi de bu şekilde devam edeceğim

Bsrvrlacr
Bsrvrlacr

2152

Şuan kızgınlığa girmek üzeredir eğer veterineriz izin verir herhangi bir mikrop kapma riskine giriyorsanız siz bilirsiniz. Tavsiyem çıkarmamanız konusunda çünkü hep isticek ve ufak bi dikkatsizlikte evden kaçabilir kızgınlık döneminde bence ona bu güveni vermeyin derim.


Benim kedimde erkek ara ara kucağımda kapının önüne çıkarıyorum güneşten faydalanması için vs ona alıştı kaçmaya çalışmıyo belkide daha yavru olduğundandır.

Vejnurs
Vejnurs

3897

Balkonumuz tamamen camla kaplı dışarıyı rahatça seyredebiliyor üstten açıyorum hava da alıyor aslında hastalık kapar diye çok korkuyorum zaten köpek saldırmasını hiç düşünmemiştim bile beraber çıkacağımız için . Astronot çanta denedim daha önce dışarıyı seyretsin diye daha güvenli hem de onu da bi kaç kere denedik hoşlanmadı şimdi asla girmiyor çantaya

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1109 Görüntüleme
  • 40 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80909 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR