Kediye Gps Tasma

Bulut☁️
Bulut☁️

105507 Puan

İyi aksamlar kedimde aşırı bir kaçma isteği var..açık kapıların önünde dolaşıp dışarı adım atmayan kedilere çok özeniyorum ama benimki kapının sesini duydumu koşuyor ben elimden geleni yapıyorum ama ailemin geri kalanı pek umursamıyor evimiz iki katlı ben odamdan çıkana kadar açtıkları anda kaçıyor kaç kere ağlaya ağlaya zar zor apartmanda yakaladım çip taktırcaktım takip amaçlı ama o da sadece veterinerlere görülüyormuş sanırım bizim telefonumuza bilgi gelmiyormuş şu tarz bir tasma buldum o da sadece 25 metre diyor.. siz buna bir çözüm buldunuz mu kaçmaması için ne yapmalıyım dısarının kötü olduğunu anlamasını nasıl sağlayacağım 😣


18 CEVAP

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Korkmasının nedenini bir bilseniz... Kedim cins kedi ancak zayıf olduğu icin satılamayıp sokağa atılanlardan... o zaman birkaç kedinin tedavisiyla uğraştığımdan kliniğe gidiyordum o zaman gittiğim klinik sokak hayv. besleme gönüllüsüydü, sokak hayvanları besliyor ve tedavilerinde büyük indirim yapıyordu. garibim oğluşumu görmüş kıyamayıp klinikte beslemeye başlamış.. ben de Dumanımı gördüğüm anda kıyamadım sahiplendim hekimimizden. O gün bugündür hicbir kacma girişimi olmadı yavrum... :(

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,
Kediniz kızgınlıkta mı hep mi böyle? Benim kedimde de dışarıya hiç ilgi yok. Kapılara filan hiç yaklaşmaz. Pencereden kuşları, gün doğumunu/batımını, yağmuru izlemeyi seviyor sadece. Kedinizin içeriye ilgisini artıracak ve enerjisini içeride attıracak şeyler (oyun, oyuncak) deneyebilirsiniz belki. Ortamını benimsemeye yardımcı olur umarım.

Bulut☁️
Bulut☁️

105507

@ Aliye87 hep böyle ilk sahiplendiğimizden beri aylardır peşinden koşuyorum oyun yeri vs falanda var tüm ev onun zaten her yeride benimsedi evle bir sorunu yok bütün gün oyun oynuyoruz zaten ama bir dışarı aşkı var geçmiyor:((

Aliye87
Aliye87

12038

Sevgili @Bulut☁️,
O halde mizacı böyle galiba... Genelde yavru değil de ileri yaştaki kedilerin ev hayatına alışmakta zorlandıkları söyleniyor ama, bilemiyorum ne yazık ki :( Sizinki de böyle bir durum mu?
Kendinizi üzmeyin, konuyu biraz zamana bırakın, tedbirleri elden bırakmayarak. İnşallah zamanla düzelir 🙏

Bulut☁️
Bulut☁️

105507

@ Aliye87 yok biz bayağı bir yavruyken sahiplendik sorunu ne anlamıyorum cidden bende çok üzülüyorum böyle olunca

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kediniz kısır mı acaba? Genelde kısır olan kedilerde bu istek olmuyor. Şans da hep kapıyı açınca çatıya çıkıyor çünkü çok merak ediyor ama dışarıya çıkmak gibi bir isteyi yok. Kısa bir dönem dışarıya çıkmak istemişti 2 kez bahçeye çıkarmıştım sonra o da istemedi zaten.

edadnmzr
edadnmzr

118612

Küçüklüğünden beri böyle olsa da kısır olmayınca kaçma isteği 2 katına çıkıyor maalesef. Bu arada sizin kediniz kaçtığında apartmandan da çıkıyor mu dışarı? Benim kedimin kaçmakla alakası yok ama dediğiniz gibi kapının sesini duysa koşuyor bacaklarımızın arasından da sıvışırsa apartmanda yuvarlanıyor yürüyor yatıyor. Sonra internetten baktım evde olan kedilerin toprağa basma ihtiyacı oluyormuş ve bunu yapamazlarsa betona basmak istiyorlarmış. Apartmanda o yüzden yuvarlanıyor benimki. Genelde yukarı çıkıyor. Yani sizin kedinizin ne istediğine emin olmanız lazım açıkçası. Kaçtığında hemen aşağı koşturup dışarı mı çıkmak amacı yoksa elektriğini atmak mı anlattığı gibi?

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

bazı kediler dışarı hastası önlemek için ne yapılabilir inanın bir fikrim yok umarim bilenler vardır, yazarlar.


benim kedim açık kapının önünde dolaşıp dışarı çıkmayanlardan ama bunun nedeni çok korkak olması... yabancılardan (örn:misafirler) ve dışarıdan çok korkuyor.

Bulut☁️
Bulut☁️

105507

@ duman_cat_world çok üzüldüm ya iyi ki size denk gelmiş🥺

Bulut☁️
Bulut☁️

105507

@ Warriorsans değil henüz erken demişti veterinerimiz ve doğduğundan beri böyle kızgınlıkla alakası yok

Seydosciko
Seydosciko

1954

Benim kedimde bu sekilde kapıyı açar açmaz apartmana koşuyor, 1. Kattayim apartman kapısı açıkken zor bela yetişmiştim yoksa dışarı kaçıyordu,bende ne yapacağımı bilmiyorum. Sokak kedisi olmasına rağmen dışarı çıkmak istiyo ve bir gün yetisemiycem diye çok korkuyorum.🥺 Böyle bir tasma olması çok iyiymiş benimde aklımda olsun

Bulut☁️
Bulut☁️

105507

@ edadnmzr kısırlaştıracağım biraz daha büyümesini bekliyorum. en üst kattayız doğruca aşağı girişe koşuyor son hız sinirlerim bozuluyor cidden:(

sennuraksoy
sennuraksoy

1734

@sultansbutter kedinizi köpekler mi boğdu gerçekten. Çok üzüldüm ALLAH rahmet eylesin

sultansbutler
sultansbutler

12552

o zaman şu an eliniz kolunuz bağlı. kısırlaştırmadan belli bir süre sonra başlığı bi güncellersiniz süreç ne oldu diye.

sultansbutler
sultansbutler

12552

gps sistemi için ben şöyle bir başlık açmıştım bi göz atın isterseniz. ve dışarıya kaçan kediler için söylebileceğim şey şu; bizim eski geçici kedimizi 1.5 aylıkken getirdiler bize ve kedi evde doğup büyümüştü. sürekli bi dışarı çıkmaya çalışıyodu ama bu miyavlayarak evi yıkacak derecede değildi. biz köyde kısa süreliğine bakacağımız için 3 4 aylık oldukdan sonra evin kapısını kapatmadık sabah çıkıp akşam geldi yanımıza. ve artık kapıyı açmadığımızda ufak ufak miyavlıyordu. ama kapıyı açmazsak evde de dururdu. dışarıya gitmek istemesinin nedenlerinden biri de evde oynayacak biri/birşeyi olmamasıydı tabi bedelini de ağır ödedik 5 aylıkken ahırda köpekler sıkıştırıp boğdu kızımızı. demem o ki alınabilecek önlemler var, istekleri azaltılabilir ama mizacı outdoor kedisiyse yapabilecek pek birşey yok.


size tavsiyem öncelikle, dışarı çıkmak istiyorsa ve/ya miyavlarsa 0 tepki gösterin. miyavlama = kapı açılmasını şartlamayın.


kapıya sineklik yani hemen kaçamayacağı bir katman taktırmanız şart. böylece kapıyı açtığınızda son hızla elinizden fırlayamaz, eve çıkıp girerken müdahale edersiniz.


cins kedi olduğu için ben kesinlikle tek başına çıkmasına izin vermezdim hele şehirde yaşıyorsanız. ki sadece cins değil biraz değişik olsun suratı. insanlar pisliktir tasması olsa bile çalar gider.


evde bütün önlemleri aldınız, tasmasına künye ve gps aleti taktınız, evden de çıkarmadanız, kısırlaştırması da yapıldı (ve kediniz 1 hafta sonra 8 aylık olacak. 1 yaşını beklemenize gerek yok hekiminiz aksini söylemediği sürece. yavruyken de çıkmak istiyordu dediniz ama kaçma girişimleri hormonlarla daha da tetikleniyor olabilir. unutmayın erkek kediler dişiler gibi kızgınlığa girmez, cinsel olgunluğa ulaşır.) ve dışarıya olan ilgisi evden fırlamayacak kadar azaldıysa ne mutlu size sorun çözüldü. ama aynı devam ederse kaliteli bir göğüs tasması alarak günde 1 veya 2 defa düzenli olarak gezdirmeniz herkes için en iyisi olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 945 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR