Şanssız Ben :D

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018 Puan

Baştan söylüyorum. Hayvan alma vazgeç büyüyünce alırsın tarzı cevaplar ve kabul et artık alamazsın gibi sözleri olanlar buraya bişe yazmasınlar! Kediden vazgeçtim, ginepig almak istiyordum ama annem ona "ıyyyyy" diyo :( Napmalıyım?? Birde annem evde hiç hayvan istemiyormuş :/// Lütfen yardım edin. Ve baştaki yazıyı da okuyarak tabii.. :P

43 CEVAP

martha
martha

13132

o halde gördükten sonra veterinere gitmek için sizin kediniz olması gerekmiyor. daha çok vicdan işi bu , eğer vicdanen öyle bir durumda rahat ediyorsa ve siz eve istemediğini bilerek bir canlı alırsanız onu da götüreceğini sanmıyorum. sen okuldayken evde nasıl yalnız bırakacaksın sevmeyen istemeyen biriyle ?

Lunasibirya
Lunasibirya

14320

Annen istemiyorsa buradan kimse sana yardım edemez ginepig alma muhabbet kuşu al bence bakımı kolay ama yer olay

apovlitos
apovlitos

1119

annenizi ikna etseniz dahi eğer titizse aldıktan sonra sorun çıkarma ihtimali yüksek olacaktır. bunların hepsini göz önünde bulundurarak annenizi ikna etmeye çalışmalısınız. hayvan sahiplenmek istemeniz tabii ki çok güzel fakat evde istenmezse size alıştıktan sonra atılması da bir o kadar kötü olur. muhabbet kuşu veya balık düşünebilirsiniz, eminim bunlara hayır demeyecektir. tabii sürekli temizlemeniz gerekiyor yerlerini.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

balık olabilir.

akitalove
akitalove

19709

Eger annen ikna oldaysa henuz bence bundan sonra da olucagini sanmiyorum yada sen beceremiyorsun ben bi zaman kedi sahiplendim iyi guzel annem alisti sevdi filan 2 ay sonra istemedi evde sen yokken disari atarim.bile dedi benim kopegim de vardi arti o ayri mesele herkesin annesi bir degil malesef bence simdilik sokak hayvanlarini besleyin annen belki bi sure sonra yumusar izin verir belki annen senin sorumluluk sahibi olucagini da zannetmiyordur.

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

akitalove
Annemim tek derdi evde olmaz demesi. Bana güvenir, ben de tabiki herşeyiyle ilgilenirim.Sokak hayvanlarını hep besliyordum zaten. Hatta gümüş diye bir kedim de olmuştu hatırlarsanız ama araba çarptı tedavi oldu ama şuan yok öldü yani.. İki tane hep beslediğim kedi daha vardı.


Lunasibirya
Kuş dedim ama Cenaballah onları doğada olsunlar diye yaratmış dedi.


Selin Tuksal, radeha, apovlitos
Balığı sevemem ama :( Hem de kocaman okyanuslarda yaşayacağı yerde minicik bir akvaryumda yaşamayı haketmiyor ama kuşu kendime alıstırıp gezmesi için çıkarabilirim dışarı anneme bunu dedim ama kabullenmedi :(

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Akvaryum balıkları okyanusta hayatta kalamaz. Muhabbet kuşu da doğada hayatta kalamaz. Kedi ve kopeklerin de artık yaşayabilecekleri doğal ortamları yok. Ben doğada yaşayabilecek,hayatta kalabilecek hayvanlar haricinde (maymunlar,sürüngenler,vahşi kediler yunuslar vs.) diğer hayvanları ev içinde beslemenin doğal ortamdan koparma olduğunu düşünmüyorum. Hatta bence onların doğal ortamı artık evlerimiz olmuş olabilir
Bence anneniz ne olursa olsun her hayvanı evde beslemeye bir bahane bulacaktır

martha
martha

13132

bir sorunuzda okumuştum araba çarpan kediyi annenize söylemenize rağmen veterinere götürmemiş. evde petinize bir şey olsa yine aynı şekilde ilgilenmezse ? yaşınız küçük olduğu için onların da yapması gerekenler olacak üzerinde maddi olarak. eğer istemiyorlarsa bunları karşılarken de sorun çıkarırlar diye düşünüyorum ben.

radeha
radeha

667

Kuş almak istersen annen daha sıcak bakar olaya bence.

akitalove
akitalove

19709

Ben dediklerine katilmiyorum kedi ve kopekleri de dogasindan ayirip eve hapsediyoruz ona bakarsan kedi ve köpekte beslemeyelim o zaman :)

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Ama kedi köpekler evde yaşamaya alışmış hayvanlar. Ve ev daha büyük ara sıra da geziye çıkartılıyor.

akitalove
akitalove

19709

Kedilerin cogu evden cikamiyor goruyorum benn petlebide mesela illa balkona cikarken baslarinda olmalari gerekiyor kedilerinin ya evden kacan kediler oluyor yada balkondan kacan kediler neden biliyormusun ? Dogasindan ayiriyoruz ayriyeten kopek mesela sokaktaki kopekler gece uyumuyor bile bi yerlere yuruyolar havliyolar (nereye gittiklerini ve havladiklarini bilmiyoruz hic birimiz :D) oysaki cogumuzun evinde kopek var havlamalarina izin vermiyoruz cogu zaman koltuklari cigneyemezler ve kediler de tirmalama tahtasina tirmalamalari gerekiyor mesela yanni her turlu hayvani kisitliyoruz zaten

akitalove
akitalove

19709

Anlatamadim amaa.anlayin :D

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

akitalove
Anlamaya çalışırım :D


dollfacepersian
Evet aslında haklısınız ama ben vazgeçmek istemiyorum napmam lazım??

kediminnos
kediminnos

2382

Eger simdi zorla ikna olsa bile hayvan eve geldiginde istemeyecektir sorun olacaktir bilesin. Ama ben her seye katlanirim birakmam alisir diyosan al.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2459 Görüntüleme
  • 43 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR