Papağan Veya Kuş Bakanlar Yardımcı Olabilir Mi??

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018 Puan

Kuşunuz evden kaçmak istiyor mu? Elinize alışık mı? Ne kadar sürede alıştı? Hangi cinsler uygundur kafese?

24 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Kaçmak istemiyor. Ama her gün çıkması lazım yoksa sıkılıyor çıkmak istiyor dışarı.
Daha geldiği ilk günden alışıktı.
Ben sultan papağanı ve muhabbet kuşu baktım. Onun dışında cennet papağanını şiddetle tavsiye ederim. Jako papağanı büyük ve pahalıdır geniş alan lazım. Papağan gibi büyük boyutlulardan çok küçük boyutlu (muhabbet kuşu, cennet papağanı, kanarya) öneririm. Ama kanaryalar pek ele gelmez.

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Teşekkürler peki cennet papağanları konuşkan mıdır? Hem annem de sever (ad takıntısı vardır biraz :D) cennet ya :) Nerden almalıyım? üzülmez değil mi yanımda, en çok düşündüren konu bu kedide kaygım yoktu çünkü evde yaşamaya çok alışıklar.

KedimVar
KedimVar

119251

Üzülmez. Çok canayakınlar. Ben izlediğim videolarda insanlarla beraber uyuyanını görmüştüm. Petshoplarda vardır mutlaka ama bence ilk annenizi ikna edin. Daha anneniz ikna olmadan nereden alınacağını Nasıl bakılacağını araştırmayın derim. Sonra anneniz izin vermezse üzülürsünüz.

KedimVar
KedimVar

119251

Hayır konuşuyorlar doğru değil. Benimki konuşmuyordu ama ben uğraşmamıştım öğretmek için. Ayrıca çok tatlılar kıpkırmızı yanakları ve tepelerinde uzun tüyleri var. Benimkisi sapsarıydı. İsmi İbiş'ti. Erkek almalısınız konuşturmak istiyorsanız. Ayrıca yalnız olmalı yanında dişi olursa konuşmaz.

Lunasibirya
Lunasibirya

14320

1: sana alıştığı için kaçmaz
2: alışık
3: 1 ayda hallettik yavru iken daha kolay alışır
4: muhabbet kuşu, sultan papağanı, cennet papağanı, diğer büyük papağan cinsleri tabi her birine ayrı boyutta kafes Alman gerek

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Sultan Papağanı beni büyülemişti resmen ama pek konuşmazlarmış. Doğru mu?

akitalove
akitalove

19709

Suan bi muhabbet kusuum var cam acikken kacmisti ve ben kondugu yeri gorunce cagirmaya basladim 5 dakika sonra geldi kafamiza kondu bizde hemen eve girdik cok korktuk uzaklasicak diye oysaki ben o omzumdayken camdan asagi bile sarkiyodum :D

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Sultan Papaganları mı? Annem izim verirse kesin ondan alırım. akitalove uyarın için teşekkürler :)

akitalove
akitalove

19709

Sanırım beni ararken yolunu kaybetti ona pek konusmak denmez ona taklit etmek denir :)

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Annem kusları cok sever bunları da anlatırım umarım ikna olur :) Anneme göre kuşu seceriz erkenden araştırıp hüsrana uğramayim bence de ;)

KedimVar
KedimVar

119251

Evet benim de teyzem (aynı zamanda karşı komşumuz) omzunun üzerinde muhabbet kuşuyla bizim eve geliyordu. Hayvan teyzemden asla ayrılmıyordu köpek gibi peşindeydi sürekli. Gel Cankuş dedi mi fırlardı. Baya da konuşuyor şarkı söylüyordu. :))

akitalove
akitalove

19709

Ama.boyle olmasi icin oncelikle yavru alman gerekir ayriyetten hasta olmadigina emin ol onlarin sana kus secmesine izin verme parlak renkte olanlari sec kendi urettikleri kuslardan olsun anne altindan yeni cikmis yeme düşmüş kuşlardan iste surekli uyuyan tuylerini kabartan ceresi soluk kuslardan kendini temizlemeyen kuslardan uzak dur onlar ölür özellikle erkek almani tavsiye ederim sık ilgilenirsen sana 10 gunde alisir konusmasini ogrenmesini istiyorsan sade kelime ve kisa kelimeyle basla mesela aşkım veya senin ismini soyle surekli benim.kuşum.bana bu sekilde 10 gunde alisti 1 bucuk ayda konusmayi ogrendi suan cumle.bile kuruyor bazi kelimeleri kendi basina ogrendi dusunun artik ama tabi bu kustan kusa degisir ne kadar cok ilgilenirsen o kadar sana alisir :) umarim annen izin verir almana :)

KedimVar
KedimVar

119251

Bir de dans ediyorlar. Dans edişlerini izlemek çok zevkli.

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Bana da öyle olmasını isterdim. Alırsam sorabilir misin. teyzene nasıl başarmış bunu :D

KedimVar
KedimVar

119251

Muhabbet kuşları öyle dans ediyor. Sultan papağanları da öyledir. Bu teyzemin başarısı değil. Teyzemin o kadar vakti yok. Ona arkadaşı eğitimli olarak verdi Cankuş u. Ama o içgüdüsel bir şey zaten. Eğitmeye gerek yok. Benimki de bazen dans ediyor. Müzik açman yeterli.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3538 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR