Mantarimiz Artarak Tüm Vücuduna Yayılıyor .

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559 Puan

Ecosin tablet kullandım 1 hafta önce fakat çok fayda göremedik şuan karışım kremler kullanıyoruz Allaha şükür tedaviye yanıt veriyor 2 gün içinde sönüp tüylenmeler başlıyor bağışıklık aşısı ve mantar aşısı yapıldı fakat şuan aşıdan 2. Günundeyiz mantar farklı bölgelere yayılarak devam ediyor sizde süreç nasıl geçti. Çok endiseliyimmmm.


31 CEVAP

ayays
ayays

1031

Merhaba.
Mantar aşısı hakkında yaşadığım durumu anlatayım, belki faydası olur.


Biz de öncelikle ecosin ile başladık tedaviye. Fakat cevap alamayınca aşı yoluna gittik. Aşıdan 2 3 gün kadar sonra olmayan yerlerde de çıkmaya başladı. Birkaç gün sonra da sönmeye. İkinci dozda iyice azaldı ve üçüncüden hemen sonra tamamen iyileşti.


O süreçte doktorum ilk aşığı yaptıktan sonra beni uyarmıştı, yayılım olcak, içeride olan mantarları kusacak, bu korkutmasın diye. Sanıyorum sizdeki de böyle bir durum.
İçiniz rahat olsun.


Çok çok geçmiş olsun en kısa sürede atlatmanızı diliyorum.

destek olarak yazıyorum üstte kalsın diye. Tavuğun mantara iyi gelmediğini duymuştum. Birde İnst.da bi hesap var gulce_gulce diye olması lazım orada çok fayda gören olmuş, birde mantara top kekik suyu (kaynamış ılımış şekilde pamukla mantarlı bölgeye sürmek) (her mantarlı bölge için ayrı temiz pamukla sürünce iyi geliyor diye okumuştum ama kesin değil tabi. Sizin kedinize yarayacakmı onuda bilemiyorum en iyisi farklı vet. Hekimlere danışmak herhalde.
Çok geçmiş olsun inşallah atlatır hemen

mrvcbcgl
mrvcbcgl

1015

Kedilerin hastalıklarının en büyük nedeni bağışıklık az olmasi ve stresten kaynaklı. Bagisikligini güçlendirici vitaminler ve mamalar yaş mama dahil vermelisiniz oyun oynamali ek olarak ilgi gostermelisiniz tedaviye devam edilmeli tüy bakimi tarama vs . yapmalısınız.scottish cinsi kediniz benimde oyle tüyleri sik hava almadığı icin zorlanıyorlar mis kendini temizlemekte tüy bakimi özen gostermelisiniz . Stresten uzak mutlu olması gerekiyor. Kediler. İnsAllah tedavi ise yarar ve hemen kurtulursunuz bu illetten

mrvcbcgl
mrvcbcgl

1015

Bazı cins kedilere balık mamaları alerjik reaksiyon gösterebiliyor muş kuzenimde egzotik britsh somonlu mama yiyordu markasını unuttum malesef alerjisi olmuş tuylerinde suanda proplan kullanıyorlar tavuklusunu bende proplan kuzu ve pirinçli kullaniyorum veterinerimiz iyi dedi mantarı balık tetikler mi bilmem ama kuzenimde boyle bir olay yaşamıştı scottish cinsi et ağırlıklı beslenmesi uygun gozukuyormus bende o yuzden kuzulu aldim mamayi benimde 9 aylik scottish sarı cinsinden kedim var cok gecmis olsun🥺

mrvcbcgl
mrvcbcgl

1015

Tavuklu seviyorsa tavukta iyidir yani

mrvcbcgl
mrvcbcgl

1015

Tedavisi bittikten sonra mesela

ozerumeysa
ozerumeysa

5814

Bana hap verdi veteriner hekim sonuç aldım her kedinin bünyesi farklı sanırım.

Dediğim hesabada bakın isterseniz inşallah iyileşir ya, hani en azından doğal belki faydası olur. Bağışıklık içinde içerse eğer kemikli ilik suyu satılıyor, o da iyi gelir bağışıklığına ama içinde tuz baharat vs olmamasına dikkat edin. Ara ara bende kullanıyorum macrocnterdan alıyorum bi orada buldum içinde bir şey olmayan ilikli kemik suyunu. Hafif ılıtıp veriyorum kışın iyi oluyor

e234567
e234567

5818

keşke aşı yaptırsaydınız benimki bir aşı oldu atlattı kpcaman tüy dökülmesi olmuştu geri çıktı

UmmSukufe
UmmSukufe

2361

@ayays bizimkiler de aşı oldular inşaAllah faydasını görürler ama bizim 2 dozdu. Acaba sizin aşı farklı mı ki. Allah şifa versin bütün hepsine.

Mia2021
Mia2021

13641

Kedinizin bu dönemde neye ihtiyacı olduğunu iyice öğrenin hekiminizden yardım alın stresten uzak kalması için de sürekli oyunlar oynayabilirsiniz veya onu oyalayacak oyuncaklar olabilirsiniz. Stres döneminde yemek ye çok yemezler . Ona ödül maması ve yaş mama gibi arada yiyecekler verin su tüketimini sağlayın.

isilismail
isilismail

66

biz krem vs kullanmadık çünkü yalamasına engel olamadık kafalık taktırmadı, balıklı mama, bağışıklı arttıracak vitamin, mantarlı bölgeyi ketoral şampuan ile yıkayıp kuruluyıp, zeytinyağı sürerek 2 farklı kedimizin farklı zamanlarda mantar sorununu kısa sürede çözdük, zeytinyağı çok etkili yalasada hiç bi sorun olmayacağı için denemenizi tavsiye ederim, veteriner hekim tavsiyesiydi bunlar ve çok çabuk etkisini gördük

e234567
e234567

5818

mantar olunca tavuktan uzak durun diyorlar. bana balık yağı vermişti onu öneririm. daha aşı olmadan faydasını görmeye başlamıştım. deri ve tüy sağlığı için zaten. birkaö gün içinde aşının etkisini görürsünüz ben de sadece bir doz yaptırdım.

e234567
e234567

5818

mantar olunca tavuktan uzak durun diyorlar. bana balık yağı vermişti onu öneririm. daha aşı olmadan faydasını görmeye başlamıştım. deri ve tüy sağlığı için zaten. birkaö gün içinde aşının etkisini görürsünüz ben de sadece bir doz yaptırdım.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

@ayays Çok teşekkur ederim gerçekten mantar aşısı korkutmuştu bu kedime 1 doz yaptırdım şükür kremle destek tedavi ile 1 haftada iyileşti fakat diğer beyaz kedim erkek olanın kulak bölgesinde tüylerinin hepsi döküldü :/ 2. dozu yaptırabilirim büyük ihtimalle umarım bizdede çok etkili olur bağışıklığı için probiyotık kaleidon damla ımuneks omega3 de kullanıyorum mamamızı proplan elegant aldım hatta somonlu umarım faydalı olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1267 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR