Sadece Aynı Durumu Yaşayan Birileri Yorum Yazarsa Sevinirim ?

Miril
Miril

5203 Puan

Erkek kedisi olup geceleri dışarı çıkmak için sürekli miyavlayan ve uyutmayan daha sonra kısırlaştıran birileri var mı ? Geçti mi bu durumu nasıl oldu bahsederse sevinirim.

20 CEVAP

cute_catTR
cute_catTR

12507

benim erkek kedim var sizinki gibi dışarı çıkmak için miyavlıyor. ama kısırlaştırılan kedi sakinleşir enerjisi azalır yani geceleri hala böyle bir durum oluyorsa bizim gibi (biz kısırlaştırmadık) kedi tasması alın ve onu gezdirin dışarda tasmayla :)

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Kucakta kısa bir apartman turu hevesini almasına yetiyor. :)

martha
martha

13132

kısırlaştırmanın neresi mi mantıklı? kısırlaştırmayı sadece kedinizin miyavlaması sizi rahatsız ettiği için onu susturma yöntemi olarak mı görüyorsunuz :(

KedimVar
KedimVar

119251

Aynen kısırlaştırmayı sadece kedi susturma yöntemi olarak görmeyin. O kadar çok yararı var ki... En basitinden ömrünü uzatıyor, yetmez mi?

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Kısır olduğu halde dışarı çıkmak istiyor. :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Martha'ya katılıyorum. Kısırlaştırmayı sadece size rahatsız veren bağırma ve dışarı çıkma sorunu için mi istiyorsunuz?
Peki ya onu rahatsız eden sorunlar ne olacak?

apovlitos
apovlitos

1119

kediniz her dışarı çıkmak istediğinde onu sevdiği şeylere yönlendirip dikkatini dağıtmayı deneyin bir de. siz alıştırdığınız için ve meraklı olduğu için istiyor bence, kızgınlıkla alakalı değil. benimki dışarı çıkacağımı anladığı vakit anında kapıya koşup miyavlıyordu, kapıyı açtığımda da bulunduğumuz katta korka korka gezip, koşarak geri dönüyordu. normalde dışarı çıktığında tir tir titrer kucağımdan bile inemez bir de, sırf merakından yapıyor. kısırlaştırdım ama hala aynı şekilde kapıya miyavlaması devam ediyor. rahatsız edecek boyutta mı derseniz, hayır. önceden de değildi, şimdi de değil. genelde ben onunla ilgilenmediğimde yapıyor bir de bunu, onu oynattığımda unutuyor dışarıyı. eğer düzenli bir şekilde çıkarıyorsanız dışarı devam edin, kapıya miyavladığında da onunla vakit geçirerek unutturmaya çalışın. eminim işe yarayacaktır.

apovlitos
apovlitos

1119

bir de kısırlaştırdıktan sonra hareketleri geçer mi diye sormuşsunuz, yeriyken bahsedeyim. eğer kızgınlığa girmişse, erkekse ve bafileme hareketleri yapmaya başladıysa anında hormonlarının değişmesini bekleyemeyiz. bu durum kediden kediye değişiyor bazısı 1 haftada, bazısı ise 1 aya kadar dayanan bi süreçte unutuyor ve normale dönüyor. bu durumda yapmanız gereken o eski alışkanlıklarını yaptığı anda hayır diyerek geri çekmeniz. çünkü engel olmazsanız eğer, istediği için değil de alıştığı için yapmaya devam edebilir. zaten istekli bir şekilde yapmadığı için de sözünüzü dinleyecektir.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Onun kızgınlık ile alakası yok. Dışarıya çıkmaya alıştırılmış muhtemelen. Ustelik erkek kediler dönem geçirmez her daim hazırdirlar. Nadiren kızgınlık belirtisi görülur o da uzun sürmez. Özel döneme dişiler girer. Ya da kimden sahiplenmis iseniz o eski sahibini arıyor amacı bu...

Toscana
Toscana

4538

Disari cikmaya alisirsa kisir olmasi farketmiyor istiyor gezmek

Miril
Miril

5203

Ne yaptınız peki ??

Miril
Miril

5203

Ben tasmayla gezdiriyorum zaten normalde musait olduğum zaman ama her zaman gezdirilmiyor ki :/

Miril
Miril

5203

Miyavlama sorunu hâlâ devam ediyor mu ? Rahatsız edecek boyutta mi yani ? Bizimki geceleri istiyor gece de gezdirmek biraz zor ben ne zaman uyuycam :))

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Kapının önünde bağırmaya başlayınca çok sevdiği tarağıyla kandırıyoruz. Birkaç dakika taranınca sokağı unutuyor. :)

Miril
Miril

5203

Kafam inanın çok karıştı aynı şeyleri yaşayacaksa kısırlaştırmanın neresi mantıklı ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1165 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR