Lütfen Yardım Edin Serum Verildiği Halde Kusma Normal Mi Sabaha Kadar Ne Yapabilirim

AlpMordecai
AlpMordecai

4054 Puan

Birkaç gün evvel konu açmıştım kedimin durumuyla ilgili. Bu sabah kedimi götürdüm, önce genel muayene ettiler ve ciğlerine baktılar, film çektiler ve ciğerlerine enfeksiyon indiğini söylediler, daha sonra da serum taktılar. Öğlene kadar bekledik ve öğlen klinikten aldık. Hekim akşama kadar bir şey yedirmememi, gözetim altında tutmamı ve ishal mi vb kontrol etmemi, yarın sabah tekrar gelmemi söyledi.
Eve getirdim ve kedim tekrar kusmaya başladı tekrar tekrar. Eskisinden daha sık sayıda ve artık kusarken miyavlıyor, bizi başına çağırıyor. Biz de perişan olduk resmen. Çok üzücü hali.
İştahı hâlâ kapalı. Hiçbir şey yemiyor da içmiyor da. Yoğurt yedirdim akşam zorla elimle. Yaladı, aradan 45 dk geçti ve yoğurdu kustu. Dolayısıyla tuvalete de çıkmıyor.
Halsiz durumda ve yatıyor. Sadece bizi görünce miyavlıyor o kadar. Seviyoruz, kontrol ediyoruz herhangi bir fark yok öğlenden beri hatta adeta daha kötüye gidiyor gibi.
Sabah erkenden götüreceğim klinik açılır açılmaz ama o zamana kadar ne yapmalıyım? Lütfen tavsiyede bulunun, aklıma gelen her şeyi denedim hatta sıcak su torbası koydum üstüne battaniye koyup kedimi de onun üstüne yatırdım ama nafile. Sabaha kadar ne yapabilirim teyakkuz halinde olacağım zaten.

35 CEVAP

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Hemogram sonuçlarına bakıldı. Herhangi bir viral enfeksiyon, hastalık olmadığı belli ancak son üç değişken yüksek çıktı ki onlar da iki duruma işaret ediyormuş ya yoğun stres ya da yabancı cisim.


Kısırlaştırdıktan sonra bu komplikasyonlar başladığından strese bağlı olma ihtimali yüksek duruyor. Klinikte gözetim altındayken iki gün boyunca hiç kusmamış ama biz eve getirince kusmaya başlıyor.


Bugün kusma durumu görülmemiş, eve getirdik. Şu an gayet sağlıklı durumda. Sabaha kadar bir şey yedirmeyeceğiz. Zaten serum takıldı. Eğer boş mideyle kusmaya devam ederse götüreceğiz tekrar ve kontrast röntgen çekilecek. Ne yazık ki yaşadığım yerde endoskopi cihazı yokmuş eğer endoskopilik bir durum çıkarsa Bursa'ya kadar uzayacak. Ancak burada operasyonla halledilebilir bir noktadaysa tedavisi yapılacak. Tabii bir şey olup olmadığı belli değil daha o kontrastla belli olacak ki ben de öyle bir durum olmamasını umut ediyorum.


Zaten hafta boyunca da ben bir şey yuttuğunu görmedim, ondan dolayı umudum yüksek ama dediğim gibi sabaha kadarki durumu ve ona bağlı kontrast durumu kesinleştirecek.
Eğer stres dolayısıyla oluyorsa da onu tedavi edeceğiz. Umarım kısırlaştırma sonrası strestendir de kedim bıçak altına yatmaz.

Bulutscot
Bulutscot

874

Veteriner hekimimiz bize bu tür durumlar için gimcatin relax paste macununu vermişti yolculuktan önce vs kullanıyoruz bence faydası oluyor

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Kedimin bağırsağında tıkanma görülmüştü. Neden olduğunu bilmiyoruz, yabancı cisim yutmuş olmasına pek ihtimal veremiyorum zira hep takip ediyorum kediyi. Tüy yumağı olabilirmiş halbuki o kadar malt veriyorduk ama anlamadım.


Birkaç gün boyunca, veteriner tavsiyesi ile kendimiz zeytinyağı içirerek ve masaj yoluyla açmaya çalıştık, laktozsuz kefir vs verdik ve bolca malt yedi ama olumlu bir değişiklik yaşanmadı.


Bugün artık ameliyata girmesi gerektiği sonucuna varıldı. Şu an klinikte önce tekrardan röntgen çekilecek ve tıkanmanın konumu vs tekrar gözden geçirilecek. Kalınbağırsak olarak saptandı başta ama belki bir ilerleme olabilir kaç gündür uğraşlarımız sonucu. Daha sonra ameliyat zamanı bize haber verecek veteriner ve ameliyata alacaklar. Netice ne olacak bilemiyoruz sorunu tam saptayamadığımızdan. Tümor gibi bir şey varsa diye korkuyoruz epeyce ama umarım bağırsağına hasar verecek bir durum yoktur. Zaten herhangi bir kan kusma veya kanlı ishal durumu da yoktu. Normal ishal olarak dışkılıyordu ve kusarsa safra kusuyordu.


Yeni haberleri buraya yazacağım. Umarım sağ salim alırız kediyi de eski sıhhatine kavuşur. Aklım onda sırf :(

Hayvanasigi0
Hayvanasigi0

2836

Yani söyledigin şeyler bana melegimi hatirlatti umarim kaderi aynı olmaz kesinlikle en iyi veteriner hangisiyse ona götür ben de donradan iç parazitte çıktı bir cok nedeni var

Gizem8822
Gizem8822

110952

Çok geçmiş olsun. Veterinerinizle iletişime geçseniz yardımcı olmaz mı daha kötü olmadan

Dobbyko
Dobbyko

13171

Yabancı cisim yutmuş olabilir mi? Renkli röntgen çektiler mi?

Rabiacingz
Rabiacingz

824

Likit mamalar var onlardan alıp enjektörle besleyebilirsiniz hic bir sey yemeyen kedilerin beslenmesini bu şekilde sağlıyor veteriner hekimler. Ve bir an önce biyokimya hemogram kan tahlili yaptırın.

dogakaradag
dogakaradag

3011

patates besleyici olmadığı için faydası olmaz. bence de likit mama alın ve şırınga ile besleyin. likit mamalar böyle durumlara özel olduğu için ne kadar yerse kârdır. umarım iyileşir

Caglagng
Caglagng

947

Vücutta enfeksiyon varsa ateşi yükselebilir sık sık kontrol edin ateşi varsa sıcak su torbası koymayın

Tgckrks
Tgckrks

984

Kusma varken birşey yedirmeyi önermemişti benim veterinerim.damar yolu açıksa şuan nöbetçi bir eczaneden izotonik serum alıp takarsanz eğer en azından vücut elektrolit dengesi sağlanır da kedinizin değerleri daha fazla düşmez .

Pikapru
Pikapru

15912

Çok çok geçmiş olsun. Umarım iyileşir yavrunuz. Vetrehberi diye bir site var. Soru-cevap kısmı var orada da. Hemen cevaplanmıyor ama en azından farklı bir veteriner hekim görüşü olur

Cook
Cook

119172

Kusma durumu varsa yemek yedirmek için zorlamayın,yediği yemeği de çıkaracaktır ve daha çok sıvı kaybeder.Serum 24 saat boyunca açlık susuzluk durumunu tolere ettirebilir.Fakat en kısa zamanda kan değerlerine bakılmalı çocuğun.Çok ciddi bir şeyi de olabilir,ufak bi enfeksiyon da olabilir fakat ne olursa olsun doğru tedavi edilmediği sürece kritik bir hal alır.

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Kedim şu an klinikte. Gözetim altında tutulacak. Kan değerleri ölçülecek eğer o da normalse son olasılık değerlendirilecek ve endoskopiye çıkacak. Lütfen dualarınızı, iyi dileklerinizi eksik etmeyin, aklım tüm gün onda.

Cook
Cook

119172

Umarım hemen toparlar çocuk,çok geçmiş olsun.Kısırlaştırmadan sonra oluşmuş bir rahatsızlık,endoskopilik bir durum olduğunu sanmıyorum.Kan ve biyokimyayla sorun çözülecektir büyük ihtimalle.Sonuçlar çıkınca burada paylaşırsanız yine yardımcı oluruz

Bulutscot
Bulutscot

874

Merhaba benim oğlumda da bu kadar yoğun olmasa da kısırlaştırma sonrası kusmalar olmuştu sonrasında taşınma durumumuz oldu onda da stresten kusmalar olmuştu.umarım ciddi bir problemi yoktur yavrunun çok geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2841 Görüntüleme
  • 35 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR