Linç Etmeyin ?

CalicoMinos
CalicoMinos

20466 Puan

Linç edecekseniz benim sorularıma görüş yazmayın her zaman linç iyiyorum herkesin derdi şeyi kendine kalsın.


Kedim 2 ay kızgınlıkltan çıkamadı annem 1 ay Dedin oldu 4 ay bu ne dedi her yere çiş yapıyor sadece benim odama yaptı yorgana işedi annem kesinlikle ben bu yaz evde istemiyorum evden gönder dedi benim evim kokacak istemiyorum dedi kediyi.

34 CEVAP

Betullsusam
Betullsusam

10255

Kediyi kısırlaştırmak günah ama size, eve alıştırdıktan sonra bir başkasına, sokağa bırakmak günah değil öyle mi?

Betullsusam
Betullsusam

10255

"Herkesin derdi şeyi kendine kalsın" demişsiniz o zaman sizinki de size kalsın neden yazıyorsunuz buraya? Çözümü bile bile neden evden göndermeye çalışıyorsunuz? Öyle isminizi kedisevenkız yapmakla olmuyor işte. Böyle bir durumda çözüm odaklı olmalısınız. Zaten bu siteye üye iseniz bizler kısırlaştırma hakkında konuşup duruyoruz. Kısırlaştırmanız gerektiğini bilirsiniz ama bile bile kısırlaştırmayı denemeden böyle bir şeyi buraya yazmanız sizin de artık evden göndermeye kafa koyduğunuzu gösteriyor.

simbakedi
simbakedi

136205

calico, seni 1 senedir tanıyorum yaklaşık, 1 senedir zaten annen kedinin hiçbir derdini çekmek istemiyor. ( https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/94087-cok-acil-bir-soru ) sana orada eğer ailenin bir tepkisi varsa sahiplendirmeni söyledim çok güzel bir dille; sen bana özelden ağıza alınmayacak laflar mı söylemedin, başlıklar açıp beni linçliyor simba mı demedin, her yoruma ben burada liinçleniyorum diye yazılar mı yazmadın... dediğimize geldin işte. kimse senin ve senin kedinin kötülüğünü isteyerek yorum yapmıyor. 1 sene öncesinde yuva bulmaya başlasaydın kedine belki bunları yaşamayacaktı ya da ailene kabul ettirseydin kedini şu an bu tartışmayı ailenle yaşamıyor olacaktın. o zamandan beri kısırlaştırcam diyorsun hala kısırlaştırmamışsın. yardım istesen bile burada yardım edecek insan çıkardı ve taa hazirandan beri o kedi 40 kere kısırlaştırılırdı fiyatlar çok daha düşüktü bir de. kısırlaştırmadığın için kedin odana çişini yapıyor yüksek ihtimal, belki başka bir sıkıntısı var bilemezsin. bu kediye de ailene kabul ettirmeden bakamazsın böyle.


benden büyük ve 20 yaşında olduğunu söylüyorsun, biraz olgunluğunu konuşturup ailene bu işi hallettirmen lazım. abim var diyorsun ondan yardım iste, buradan yardım iste ne biliyim. belediye veterinerine bile gitsen olurdu şu zamana kadar. durumunu anlatıp 100 kere kısırlaştırmış olurdun yine. günah olmadığını 2 dk internete yazarak ailene anlatabilirsin. kimse ailenle ilişkini bilemez ama ailesine kabul ettirmedikten sonra da kediyi geç karıncaya bile bakamaz insan. herkesin derdi kendine diyeceksen de burada başlık açmayacaktın. ayrıca o linkini attığım başlık dahil olmak üzere kimse seni linçlemiyor. senin iyiliğin için söylediğimiz şeyler şu an yüzüne vuruyor, anlaman gerek buradan.

teddybal
teddybal

123878

Günah değil, günah olmayan bir şeye keyfi günah demeleri daha günah. Bunları ailenize söyleyin ve düzgün bir klinikte götürsünler kısırlaştırsınlar hayvancağızı..


" gerekli ve meşru sebeplerle; toplum menfaati gereği evde beslenen hayvanların gebe kalmalarını engelleyici ilaç ve benzeri şeylerin kullanılmasında ve ekolojik dengeyi bozmamak şartıyla kedi, köpek vb. başıboş hayvanların kısırlaştırılarak çoğalmalarının kontrol altına alınmasında dinen bir sakınca yoktur " (el-Fetâva’l-Hindiyye, V, 437).


https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/1025/hayvanlarin-kisirlastirilmasi-caiz-midir-

Geçen seneden beri aynı sorun bir kere doğurdu zaten hayvan. Yavrusunun birini hastalıktan kaybettiniz. Diğerlerini bilmiyorum. Her sene aynı şeyi yaşıyorsunuz. Ya hiç almayacaktınız madem sokağa gönderecektiniz çünkü eve alınan her kediyi kısırlaştırırız diye alıyoruz yaşam koşullarını iyileştirmek için. Şu an ona yaşatılan stres de günah. Doğurmanın sonu yok ölene kadar doğurur bunu yapamayacağınıza göre ya eve alışmış kediyi dışarıda hayatını idame ettiremeyeceğini bile sokağa atacaksınız ya da kısırlaştırcaksınız

huqi
huqi

116368

Amacım linç etmek değil şu an ve sizi hiç linç etmedim. Sahiplendirmeye çalışmak yerine kedinizi neden kısırlaştırmıyorsunuz

huqi
huqi

116368

Youtube'da ya da internette birçok farklı hocanın kısırlaştırmayla alakalı bilgilendirmesi var birçoğu günah olmadığını belirtiyor. Ailenize izletebilirsiniz, bir de kısırlaştırmanın sağlık açısından önemli olduğunu vs belirtin. Kedinizi sahiplendirebileceğinizi sanmıyorum açıkçası ben sahiplendirme yapmaktan da çok çekiniyorum. Sahiplendirme sayfalarında neler görüyoruz mesela bi adam ankaradaydı sanırım bir sürü kediyi farklı farklı kişilerden sahiplenmiş ve bir süre sonra sahiplendiren kişilere video atmayı kesmiş en son attığı videoda da bir kedi cansız gibi diğer kedide onu kokluyor falan. Yani açıkçası insanlara güvenmek çok zor ve kediniz cins değil diye kimse yazmayacak muhtemelen :(
Çözüm bulmaya çalışın lütfen kimse sizin gibi bakamaz

Busraskanli
Busraskanli

3154

Anlıyorum ailenize söz geçirmekte zorluk çekiyorsunuz. Ama siz de vazgeçmiş görünüyorsunuz, bu kadar kolay mı? Ben ilk kedimi sahiplendiğimde sizden küçüktüm 13 yaşındaydım. Hem de benim kedim erkekti koku bırakma sorunu daha çok yaşanıyordu. Ben de ailemle böyle sorunlar yaşadım. Onlar da kısırlaştırmayı istemiyordu, yanlış buluyordu. Ama ben hep araştırdım, veterinerle konuşturdum, çözüm aradım. Bizler kedileri evimize alarak zaten doğalarını bozmuş oluyoruz. Kısırlaştırmak doğasını bozmak anlamına gelmiyor. Eğer sokağa giderse eve alışmış bir kedi nasıl adapte olacak? Nasıl hayatta kalacak? Ailenize bunu anlatın videolar izletin. İkna olmazlarsa kendiniz bir şeyler yapabilirsiniz. Ben o zamanlar veterinerimle konuşup yardım istemiştim. Veterinerim kısırlaştırmayı yapmıştı. Ödemeyi harçlıklarımı biriktirdikçe, ay ay yapıyordum. Eğer isterseniz bir sürü çözüm bulabilirsiniz. İşeme sorunu çözüldükten sonra aileniz de karşı çıkmayı bırakacaktır. ( Bu arada işeme sorunu kızgınlık sebebiyle de olmayabilir. Kumunun, kum kabının yeterince temiz olmaması, kum kabının yerini sevmemesi ya da idrar yolları hastalıkları kaynaklı bir sorun olabilir. Benim tavsiyem bir an önce veterinerle görüşmeniz..)

gece18
gece18

12995

Günah diye bir şey yoktur. Günah dediğimiz şey kişinin vicdanıdır.

fcylan
fcylan

10316

Herkes gerekeni söylemiş. Bu olaydan çıkartılacak en önemli ders: aileniz kabul etmiyorsa ve sizin de maddi bir özgürlüğünüz yoksa kedi sahiplenmeyin veya sahiplendirtmeyin.
Kedi yaramazlık yapar, kırar, döker, hastalanır veteriner ister, aşısı gereklidir, ameliyatı olur, maması, kumu, gece uykusuzlukları vardır, kısacası bolca sabır, emek ve maddi imkan ister.
Yazık günah bu canlılarında bir psikolojik sağlığı var, evden eve eşya gibi gidemezler. Baştan her şeyi düşünmek ve sorumluluğu göze almak gerekir.
Bu şartlarda bakmanız bence uygun değil, en kısa sürede sahiplendirin. Lütfen sokağa atmak gibi bir şey yapmayın çünkü kesinlikle yaşayamaz. İlan açın ve güvende olabileceği, bir daha evden gönderilme riski olmayacağı bir yere yuvalandırın.

Palyaco
Palyaco

218519

Kisirlastirmak günah deyil sonuçta ev kedisi kisirlastirin

Seneca
Seneca

2701

Ya her şeye günah günah günah diye diye kendinize de millete de daral getiriyorsunuz. Kedi akılsız fikirsiz bir hayvan ya kısırlaştıracaksın ya da o doğasının gereğini yapmaya devam edecek. Bizde çok moda zaten domuz etine, alkole lololo haram diyip her gün akraba dedikodusu yapıp yalan konuşmak. Merak etmeyin bir günde işlediğimiz günahlardan daha günah değildir o hayvanı kızgınlığın verdiği stresten kurtarmak. Eve alıp yeterli bakımı ve özeni göstermeyip sokaklara atıyorsunuz o hayvanları tekrar alışamıyorlar ölüp gidiyorlar. Bu günah değil ama!

aslihan_e
aslihan_e

128323

Benim de bir kez yıllar önce burdaki dişi kedi ilanım için bir adam mesaj attı. Kedi yetişkindi, aşıları falan yok kısır değil ona göre alacaksanız dedim. Benim için hiç fark etmez uysal olsun bana yeter dedi. Kedi de düz tekir kedi, hani kimse kolay kolay öyle yetişkin dişi tekir kedi sahiplenmiyor. Alacaksa yavru ister genelde. Sonra ben cevap yazmadım o da hiç yazmadı. Ablama durumu anlattım, bana dedi ki bazı sapıklar sokakta uysal kedi bulamadıkları için bu şekilde internetten insana alışkın kedi bulup sapkın niyetle alıyorlarmış. Belki adamın niyeti o değildi ama ben onu öğrendikten sonra ilanlarımı kaldırdım. Kediyi sahiplendirebilirsiniz ama ancak bir aile bulursanız, bir kadına ya da sürekli iletişim halinde olabileceğiniz, size yakın, işi, yeri belli olan bir erkeğe verin. Hem madem günah, siz sahiplendirince alan kişinin evine çiş yapmayacak mı? O kişi de mecburen kısırlaştıracak. E eğer günahsa yine siz günaha ortak oldunuz. Ben kedilerim için evden kovuldum. Öyle hemen kedinizden vazgeçmeyin. Sonra alan kişi ya pencereden kaçmış gitmiş kayboldu ya da bahçeye çıktı köpek saldırmış, araba çarptı öldü derse üzülürsünüz. Sizin Allah korusun engelli çocuğunuz olsa eve çiş yaptı diye atacak mı anneniz? Hayvanlar da öyle büyümeyen çocuk, akılları var ama idrak yetenekleri zayıf. Bence o kadar kolay pes etmeyin.

AhsenAise
AhsenAise

114761

Etinden sütünden yününden faydalanılmayan ,binek olarak kullanılmayan ,üremesi halinde telef olma olasılığı yüksek olan hayvanları kısırlaştırma günah değil ,ama sperm püskürtülen evde namaz kılmak ne derece sevap tartismaya açık

16 yaşındayım babamla tek yaşıyorum. Küçüklüğümden beri balık, kuş, tavşan , civciv vb hayvanlar baktım lakin hiç köpek veya kedi bakmamıştım . 2014 yilinda kardeşim oldu. Öyle böyle 8 yıldır yalvardıgim gerek ağlayıp bağırdığım ve istediğim sey sadece bir kedi veya köpekti. Kardesim dogduktan ve karantina olunca ailem benim baskimla (ki bir sürü tartışma vb seyler oldu) yavru bir kedi sahiplendik tekir cinsi. Annem hayvan sever lakin uzaktan ellemiyor. Babam köyde büyümüş lakin evin içinde istemiyor. Belirli kurallar ile annem ben kedi ve kardeşim yaşamaya başladık kedim 5 aylık civarı (erkek olduğu için koku salma durumu) annemlerle anlaşarak kısırlaştırma yaptirdim kendi paramla (400 lira). Ailem bana ciddi ciddi sordu günahı senin boynuna diye bende kabullenip aldım çünkü her kızgınlık döneminde kedime bir es bulamazdim ve para kedisi olmadığı için ona kedisini vermek istiyen de olmazdı suan yaklasik 7 ay geçti kedimin hicbir sıkıntısı yok. Birde aileniz istemiyorum falan diyebilir açıkçası benimkiler de istemdi bir sure sonra nedenmi tüy dokme birinci sebep kedimi sırf annemler vermesin diye ki (yaptirdigim gune pişmanım) tıraş ettirdim (sorduğum herkes ben yaptırdım memnunum dedi bende kandım) onun harici servet harcayıp mamalar mi almadim vitaminler mi almadım taraklar mi ve bunları hep ailemi zorlayarak yaptırdım Lakin tek istediğim kedimle kopmamakdi neyse bu yıl okulun birinci dönemi babamın yanina geldim kedimle beraber ilk baslarda iyidik lakin sonradan tüy dökme sorunu başladı babam hayvanları sever ama tüy dokulmesini kabullenemedi ve aşırı büyük kavgalar ettik hatta birinde barınağı aradı lakin Allah'a şükür o gun barınağın telefon hattı kapalıydı. Yalvardim yakardım böylece kedim halen yanimda. En kolayı elimde şalgam vardı kedi kosunca korktum ve döküldü halıya babam görünce delirdi diyeyim siz anlarsınız diger gun okukum olmasına rağmen o haliyi saat 2 ye kadar sildim ve ondan sornaki bir hafta bileğim sisti. Yani kısaca bir sorununuz varsa bunu çözmek için calisin mesela ben tüy sorununu cozmeseydim babam kediyi kedinin kendi odasına kapatıp salmiyacakti lakin artık azaldığı için izin veriyor. Kızgınlık icinde ya es bulun ( ki her zaman yapazmazsiniz) yada kısırlaştırma yapin ( kısırlaştırma bildiğiniz üzere kedinin yaşam süresini evden kaçma ihtimalini tüy dökme miyavlama vb şeyleri kesen birşey ) yani eğer bir çözüm bulmaz iseniz üzgünüm ama o kedi daha iyi sartlar altında olmalı yada siz ona bunları sunmalisiniz lütfen söylediklerimi yanlış anlamayin lakin kedim yuzunden dayak bile yedim . Onu sahipelndikten sorna herşeyim oldu ki bu sizin içinde ayni olmuş olmalı onu baska bir sahipe düşününce duygusallasiyorum sizde buna göre lütfen konuşup anlasın herkes için iyi neyse o olsun iyi günler dilerim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1686 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR