Sultan Papağanı * ! Acıl ! *

blue_hoddle
blue_hoddle

5221 Puan

Merhaba. Ben 5 gün önce bir Sultan Papağanı sahiplendim. Fakat yem koyduğumda sadece içindeki çekirdekleri yiyiyor. Normal tohum ve karışık tohumları yemiyor. hatta bize saldırıyor aç kaldığı için. Gayet büyük bir papağan ve yem kırma vb. Sorunu olduğunu düşünmüyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim veya nasıl yem yemeye alıştırabilirim. Kullandığımız yem G o l d W i n g s Paraketler için komple yem. bunu kullanıyorum. lütfen yardım edin. :/

18 CEVAP

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
Ben muhabbet kusu bakmistim. Bizimki yiyordu ama tum kuslar cekirdegi cok seviyor. Bizim cama gelen kumu guvercinlerde cekirdekle karisik koysam cekirdegi yer. Benimki domates salatalik elma ne versek yiyordu.bir de kafesini suyunu her gun temizleyip yenileyin. Aldiginiz yere de danisin ya da yemciye onlar yardimci olur.bilen arkadas varsa da yazar. Youtube da kuslari olan ayrica stan biri vardi ona da sorabilirsiniz geri donus yapar bence. Adini hatirlayamadim hatirlayinca yazarim bir kisi daha var onda genelde muhabbet kusu var ama soun yine. Youtube adi Ünal vlog . Bir de baktim biraz sizinki ne yer diye.
Ay cekirdegi fazlasi zararmis karacigerlerine zararliymis.
Bir de sadece alinti :


Fakat sultan papağanınızı sadece satılan yemlerle beslemek de doğru değildir. Çünkü sultan papağanları doğası gereği çeşitli sebze ve bitkilerle beslenerek vücutlarına yeterli miktarda vitamin ve mineral almak isterler. Bu yüzden sultan papağanınıza yemlerinin yanında günlük olarak evinizde bulunan sebze, meyve ve diğer bitki türlerinden verebilirsiniz.


Sultan papağanın en sevdiği meyveler arasında kavun, kayısı, mango, şeftali, nektarin, üzüm, muz ve portakal gibi meyveler bulunurken en sevdiği sebzeler arasında da havuç, Çin lahanası, koçanlı mısır, yeşil lahana, domates, kabak, şalgam yaprağı, tatlı patates ve brokoli gibi sebzeler bulunmaktadır.Fakat bu tarz besinleri verirken günlük olmasına dikkat etmelisiniz yemesinin ardından kafesinden almalısınız. Çünkü besinlerin taze olması çok önemlidir ve kafeste uzun süre kalan besinler çürüyerek sultan papağanınızda çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

Birde yeni yeme geçmeyi düşünüyorum. Q u i k Paraketler için komple yem ona geçeceğim.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

Teşekkürler Ozzey. Sebze, meyve vermeye çalıştım fakat yüzüne bile bakmadı sultan papağanları çekirdeğe bayılır fakat fazlası çok zararlı. Ondan dolayı yemesini çok istemiyorum. Sadece çekirdek yiyiyor mecburen yemlikteki yem bitmeden yem koymayacağım yani aç kalıcak biraz. Başka türlü alışmaz çünkü. Yorumunuz için teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım. İyi günler dilerim.

Hoddie
Hoddie

1985

Kuşlarla ilgili pek bir bilgim yok. Üste çıkması için.

Ozzey
Ozzey

118677

Derim bence siz bilirsiniz

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Isterseniz veterinere goturun yada arayip durumu anlatin gidasiz kalmasin minnos

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

Teşekkürler Ozlemcakil. gözlemledim ağlaya ağlaya olsa da azar azar yem yiyor. Aç kalmıyor, kalsada mecburen yemesi gerekiyor kuşlar zeki hayvanlar. Biraz daha gözlemleyeceğim. Yem değiştirmeyi düşünüyorum sizin bir öneriniz var mıdır? Cevabınız için teşekkür ederim.

emre3101
emre3101

3309

Sade tohum yem alın çekirdeksiz olandan onu verin ballı çerez alın çekirdekten uzak tutun bir zaman sonra alisacaktir böyle davranıyorsa demek ki ondan dolayı böyle yapıyor olabilir birde size tavsiyem kuşu yaşı küçük alırsanız sizin için çok daha iyi olur alıştırma konusunda

Ozzey
Ozzey

118677

Bu siteds daha hizli donus alirsiniz

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

Maalesef bu arkadaşın kuşu yem yemiyor. Benlik bir şey yok. Yardımınız için teşekkürler.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

quik marka yem önerirmisiniz. ?

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

quik paraketler için komple yem mi. goldwings paraketler için komple yem mi. ?

Ozzey
Ozzey

118677

Onu ornek link olsun diye attim uye olup sorabilirsiniz. Kuslar konusunda cok bilgili insanlar var. Donus yaparlar. Site isinize cok yarar girin bakin.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

peki bakacağım. teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 821 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR