Kedimizi Traş Ettik Ve Artık Kedi Olduğuna İnanmıyor

seymaipek
seymaipek

314 Puan

kedimizi evde tamamen traş ettik. sadece kuyruğu, ayakları ve kafası tüylü kaldı. traş ederken kendisi çok bağırdı, sürekli kaçmaya çalıştı. pek hoşlanmadı yani. traş olduktan sonra artık sahibine yaklaşmıyor, doğru düzgün uyumuyor ya da en sevdiği mamayı bile umursamıyor. bu durum korkmuş olduğundan mıdır yoksa başka bir sorun mu var?

36 CEVAP

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Okurken psikolojim bozuldu. "Tıraş ederken kendisi çok bağırdı" kısmından sonra nasıl devam edebildiniz hayvana bunu yapmaya? Hayattaki tek duam bu canlarla ilgili, ne çektiler neye maruz bırakıldılarsa yapanlardan misliyle çıksın inşallah, başka da birşey demiyorum.

yumak_bey
yumak_bey

12570

araştırmadan neden yaptınız böyle bir şey? umarım tüy döküyor veya terlemesin diye değildir.. tüyleri olmadığı için tüylerinde biriken yağları yalayamacak ve kısacası kendini temizleyemeyecek. çıplak hissediyordur kendini yavrucak :( ayrıca güneş ışınlarından korumuyorsunuz daha çok zarar veriyorsunuz ona. korkup kaçması bile yeterliyken devam etmeniz büyük hata. psikolojisini bozmuşsunuz ben olsam bende yaklaşmam size.

senaau
senaau

17289

Yazık cidden hayvanın psikolojisi bozulmuş ona neden böyle birşey yasattiniz? Hayvan yemeden içmeden kesilecek doğru düzgün uyumayacak kadar kötü etkilenmiş. Bu durum ciddi şekilde bağışıklığını düşürür ve çok büyük sorunlara yol açabilir. Cidden değer miydi ya şok oldum sorduğunuz soruyu okurken lütfen herkes hayvan sahiplenmesin. Tıraş sağlık sorunu için vs değilse sırf tüylerinden kurtulmak için ne yapılıyorsa her türlü mantıksız ama en azından madem yaptırcaksiniz paranıza biraz kiysaydiniz da veterinerde sedasyon alarak yaptirsaydiniz böyle eziyet ederek değil..pes

NorthNight
NorthNight

16576

İşte bu yüzden zorunlu bir hastalık tedavi vs için gerekmiyorsa tıraş ettirmeyin diye kendimi yırtıyorum ben. Yazık günah hayvan travma yaşamış resmen strese girmiş. Toparlanması allah bilir ne kadar sürecek, değer mi yani. Saçma sapan bir hata yapmışsınız. Ne gerek var niye böyle birşeye ihtiyaç duyuyorsunuz anlamıyorum rahat bıraksanız şu hayvanları.

Selenay1
Selenay1

11443

üzüldüm hayvana internetten okuyacağınız ilk yazıda bile yazar bu işin riskleri ya da buradan gelip önceden sorulmuş sorulara bakabilirdiniz kafanıza göre yapıyorsunuz sonra ay niye böyle oldu bari hayvan bağırdığında bırakın hiç mi aklınız yok nasıl kıyabiliyorsunuz

Deniz1741
Deniz1741

10927

Yazılan her şey yazılmış. Bağırırken kaçmaya çalışırken nasıl kıyıyorsunuz aklım almıyor. Herkes hayvan sahiplenmemeli. Kediler sağlık sorunu yoksa traş edilmez. Bunu kabul edenler sahiplensin lütfen. Hayvanın psikolojisini bozmuşsunuz.

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

Hayvana yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden birini yapmışsınız şahsen ben de olsaydım sizin gibi insanlardan uzaklaşırdım.

gulsump
gulsump

114504

O kedinin derhal elinizden alınması gerektiğini düşünüyorum çünkü sizin gibi bilinçsiz insanlar hayvan beslememeli. Yazık günah dağdan mı indiniz araştırmadınız mi hiç? Allah akıl versin

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

@Selenay1 bu seferde kedim bizi sevmiyor onun için herşeyi yaptık tıraş bile ettik artık dayanamıyoruz bu nankörlüğe diye alıp barınağa veya sokağa atarlar.

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

Yazık kediye nasıl içiniz el verdi de traş ettiniz


Sizin izniniz olmadan biri gelse sizi baştan aşağıya traş etse o kişiden ne beklersiniz eline sağlık çok güzel oldu bu kadar mı fark eder gençlestim resmen mi dersiniz 🤦🏻‍♀️


Hayvanların sağlık sorunları olmadığı takdirde kediler köpekler vs tüm canlılar öyle kafanıza göre traş edilmez hatta kafamıza göre de ilaç bile veremeyiz


Su hayvanları bir salın rahat bırakın özgürce yaşasınlar ister tüy döksün ister dökmesin ama rahat bırakın .

Cennet29
Cennet29

123844

Tüylerinin kesilmesi biraz zorunlu gibiydi ne ya? Verdiğiniz cevap bile cevaba benzemiyor. Keşke herkes hayvan bakmasa. Bağırtarak üzerek strese sokarak hayvana bakmş değil işkence etmiş oluyorsunuz. Umarım gece rahat rahat uyumuyosunuzdur kedinin mutsuzluğunun üzerine

Selenay1
Selenay1

11443

Bir şeyleri sorgulaması gereken kişi sensin. "evden gidecekti" diyip burada senin o hayvanı sevdiğine inanmamızı bekleme. Sağlık sorunu dediğin muhtemelen tüyünden dolayı evde birinde olan bir şey, sen bilmiyor musun bu hayvanın tüylü olduğunu ve bu tüyleri döktüğünü? O zaman hayvanı sürekli traş edeceksin çünkü uzadıkça o tüy dökecek, sürekli tüysüz olması da ona işkenceden başka hiçbir şey değil. Kendi rahatınız bozulmasın diye Bir hevesle aldığınız hayvanlara kıyıyorsunuz. Umarım kediniz sizi sevmemeye devam eder :D

kedileri traş etmek ayrı bir zarar hayvanı ağır bunalıma sokuyor ve veterinere danışmadan kendi başınıza böyle bir iş yapmanız çok saçma. sağlık sorunu olmadıkça hayvanları traş etmek onların hem fiziksel hemde psikolojik sağlığı için çok kötü bir şey.

Gerçekten Allah hayvanları hayvansever olduğunu düşünen insanlardan korusun önce. Geri kalanın zararı evlerinde zarar gören kedilerin belki de %1'i. Sürekli aynı şey konuşuluyor, zararından bahsediliyor. İç rahatlama gibi bir de buraya tüm ayrıntıları ile yazılıyor.


Düşünün birileri sizi zorla tutup baştan ayağı traş ediyor. Bu durum normal mi? Değil. Korkar mıydınız? Evet. O kişiler ile kalmaya devam etmek ister misiniz? Hayır.


Şu tüy bu kadar sorun oluyorsa, hayvanı bağırta bağırta traş edecekseniz lütfen bırakın kedi sahiplenmeyi tüm kedilerden uzak durun.

Palyaco
Palyaco

218519

Kedi traj edilmez yapmasaydınız iyiydi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1594 Görüntüleme
  • 36 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR