Bence Hayvanların Nesli Bugün İtibariyle Tükensin

Anonymus985465
Anonymus985465

121914 Puan

Çünkü hepsine yetişemiyorum.
Elinde sigara, benim yarı yaşımda. Gözleri iltihap dolu bir yavru varmış, gözlerine zeytinyağı sürüyormuş (şok, orda gebertebilirim, ya sabır) geçmiyormuş. Ben veterinere götüreyimmiş.
Haftada bir yürüdüğüm yolun üstünde cami hocasının bahçesinde birkaç haftalık yavrular. Bir kap su dahi yok. Kapısına gidip haberi olup olmadığını soruyorum. Onlar Allah'a emanetmiş. Bu sırada 9 yaşlarında kızı görünüyor. Kendisine yanımdaki mamayı veriyorum ve yavruların annesine vermesini, tekrar büyük bir paket getireceğimi söylüyorum. Aynı anda yere bırakılmıs tatlı hamur işleri görünce, kediler tatlı yerse kör olurlar, aman bunları çöpe at diyorum. Cevap; Yemezler
Bu sırada çok yakın oturan medeni görünümlü komşusunu görüyorum. Yavrulardan haberiniz var mı? diye soruyorum. Cevap: "Üzülneyin. Her canlı kendi tekamülünü yaşıyor."
Bu açık hava tımarhanesinde, bu kadar beyinsiz iki ayaklının yarattığı cehennemi bu masum savunmasız dilsiz Canlar haketmiyor.
Asında başlık, insan nesli tükensin olmalıydı.

17 CEVAP

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Ekleme yapayım;
Benim sorun olarak gördüğüm; Kedisine dondurma verenler. Onları balkondan düşürenler. İki kez üst üste bacağının kırılmasına sebep olanlar. Bir kediyi 2 yaşına getiremeden ölmesine sebep olanlar. Kedisi ölünce petinin fotoğrafını kaldıranlar. Kedisini tüy dökmesin diye tıraş edenler. Arabasıyla kedilerin ölümüne sebep olanlar. Hayatı hatalarla dolu olduğu halde insanlara tavsiyeler verenler. Aşırı özgüvenli, egosu yüksek olanlar vs.

Muezzabalim
Muezzabalim

115007

Benim de kızım okula giderken sürekli çantasına kediler için evden kuru mama koyup gidiyordu birgün okul müdürü kızımı yanina çağırıp hep sen getiriyorsun bu kedileri bahçeye diye azarlamis beşinci sınıfa giden kızımı eve bir geldi hıçkıra hıçkıra ağlıyordu...Merhamet bambaşka birşey kitaplardan öğrenilmez maalesef..Tabii ki biz kötülere kızıp iyilik yapmaktan vazgecemeyiz. Bir cana yardım etmenin verdiği iç huzuru bilemez onlar . Yazacak çok şey var fakat ben de şu zamanda hayırlısıyla bir kıyamet kopsa da kurtulsak diyorum artık ... Kötülerin çoğaldığı bir dünyada evlatlarımın da o masum canların da üzülmesine dayanamıyorum...

Alexkitty
Alexkitty

1136

Başlığı okuyunca bir hop etti için de evet zaten son cümle noktayı koymuş. Biz bahçedeki 8 kediyi bile tatile giderken iki komşu birbirimize emanet ediyoruz mamalarını veriyoruz karşı komşu behcesine tel çekti kendine kafes yaptı bakarsan kuş varmış evde kedilerden dolayı uçuramıyormuş peh peh dedim kim kuş orası belli değil koydunuz kendinizi kafese haberiniz yok bide el kadar yavruları sopayla ittiriyo tellere yaklaşınca deliriyorum. Bak şimdi aklıma geldi acaba benim aldığım bebek te öyle düşmüş olabilir mi? Annesi taşırken sopayla ittirdiyse annesi zaten küçük düşmemek için uğraşırken düşürmüş bile olabilir.

Superisi814
Superisi814

125092

Yorgun gönlünüzü o kadar iyi anlıyorum ki..Ah bir sikayete başlasak, günlerce neler anlatırım..Bu gözler neler gördü.. Şu yeryüzünü bir kitap kapatır gibi kapatıp, kıyafetinizi kopartmiyorlar ise, masum canların yüzü suyu hürmetine.. Allah'in dilsiz dudaksiz kulları için, bizler el kol olamiyacaksak, o emanetleri bakamiyacaksak, hepimiz oturup insanlığımızı sorgulayalim.Evet her canın bir tekamülü var ve bizlerde onlardan sorumluyuz insan olarak .Emanet yahu , emanet.O zaman yolda kaza yapmış birini görünce de kimse kıpırdamasin, topu Allah'a atsın. Bazen taşı tarağı toplayıp, bu canların da tümünü alıp, aya cikasim var. Insanın unuttuğu bir şey var ki: insan yaptıklarından sorumlu olduğu kadar, yapmadıkları dan da sorumludur.Ve ilahi adaletten kaçış asla olmaz ! Eni sonu adaletin okları insana verdiği zararın da , görmezden gelişinin de hesabını sorucaktır .Ama bugün ama yarın.!Kendimi bu canlar konusunda ne zaman tükenmiş hissetmem, ne zaman çok canım yansa , tek tesellim bir yerlerde birilerinin daha bu canlar için gönül verdiklerini hatirlamaktir.Bu yüzden güzel kalbinize sağlık ve metanet dilerim.Iyi ki varsınız, iyi ki varlar ,💞

AhsenAise
AhsenAise

114775

Oğlumun okulunun bahçesinde bir kedicik vardı ona her sabah mama götürdügumuz için müdür beyden ihtar aldik( Adana'nın epey mutena semtlerinden birinde bu okul,eğitim seviyesi yüksek bir semt ) ,günde bir kaç kez gelip yemeğini alıp bazen de gölgede uzanan kimseye zararı olmayan sokak kopegimizi zehirlediler ,oldukça meşhur bir spor giyim markasinin magazasinin yanında yıllardır duran kulübeler mağaza tarafından kaldırıldı,kabul ettim ki ırkı inancı,eğitim durumu ne olursa olsun bazı iki ayaklı canlılar kendi turlerinden başkasına tahammül edemiyor,bende gücümun yettiğince onlarla ilgilenirim ,o insanciklarla uğraşamam ,haybeye gayret oluyor çünkü

Deniz1741
Deniz1741

10927

Arkadaşlar hepiniz o kadar güzel ve doğru şeyler yazmışsınız ki canı gönülden katılıyorum. O yavrulara kötü davranan kin besleyen insan müsveddelerinden hesap sorulacağı günü bekliyorum.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

AhsenAise
Size katılıyorum. Zihni kapalı şeytan, ancak ettiğini bulduğunda belki bir şey öğrenebilir.
Okullarında merhametSİZliği öğrenen çocuklar yarın yetişkin olduklarında öğrendiklerini uygularlar. İçinde masum savunmasız Canların yaşadığı nefesimiz/ciğerlerimiz olan ormanları para için yakar, savaşlar çıkarır, aldığı emri acımasızca ve hiç düşünmeden uygular/masum insanların üstüne bomba yağdırır...
Emekli bir insanım. Bütçem elverdiği kadar sokak canlarını besliyorum. Aldığım mamalarda ve kazancımda bereket var. Çok şükür gördüğüm hiçbir can aç kalmadı. Sokak canlarını kısırlaştırdım, ameliyatları için astronomik ücretler istendi. Ben aç kalmam ama bu Can ölebilir dedim ödedim. Çok şükür o Can yaşıyor, ben de tokum.
İlahi adalete inanıyorum.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Dünyanın işleyişinden nefret ediyorum. Keşke bu kadar kötülük olmasaydı, keşke her şey bir anda yok olsa kimse acı çekmese.

martuyl
martuyl

12408

niye hayvanların soyu tukensin canim, ornek verdigin bu insan bedeninde yasayan zekasiz varliklarin soyu tukensin. hayvanlar bu ekosisteme faydali. sorun hep bu soysuzlardan kaynakli. gidecekse onlar gitsin.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Muezzabalim
Ne güzel bir evladınız var. Doğuştan merhametli.
Okullarda çocuklara ilk öğretilmesi gereken merhamet ve paylaşmakken, insan olamamış okul müdürü ACIMASIZLIĞI/DUYARSIZLIĞI öğretiyor. Yarın o da ektiğini biçer. Kızınız o okula müdür, o sözümona müdürde kapısında dilenci olur. Ve eminim ona birkaç kuruş veren sadece ve sadece sizin evladınız olur.
İlahi Adalet

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

superisi814
Sizde iyiki varsınız. Düşüncelerimi yazmışsınız. Ben daha güzel ifade edemezdim.
Avrupa'da birçok okulda derste bir hayvan bulunur. Eğitime katkısından dolayı.
Birçok huzur evine hastahaneye belirli günlerde hayvan ziyareti kabul edilir. Sağlığa katkısından dolayı.
Yakın bir zamanda Avrupa'da ölüm döşeğinde ve hiçbir tepki vermeyen bir kadının kucağına kedisi bırakılmış ve kadıncağız yüzünde bir gülümseme/tebessümle veda etmiş.

Muezzabalim
Muezzabalim

115007

@hamlet Amin.🤲🏻 güzel dilekleriniz için teşekkür ederim 💙 Umarım bütün çocuklar merhametle vijdanla büyür 🤲🏻💙

Warriorsans
Warriorsans

133985

Dünyanın işleyişinden nefret ediyorum. Keşke bu kadar kötülük olmasaydı, keşke her şey bir anda yok olsa kimse acı çekmese.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Alexkitty
Ne güzel ifade etmişsiniz. Sevgiyi, merhameti hissedemeyen mahlukat neden yaşar? Bu dünyada yer işgal etmekten başka...

emeleker33
emeleker33

705

bazen hayvanların düşüncelerini okumak istiyorum. hoş dayanabilirmiyim bilmem söylediklerine. 2 ay evvel bir yavruyu ölmek üzere iken aldım. evet para verip aldım üstelik. ben almasam ölecekti. 3 gun kan dıskıladı. veterıner ıle basında bekledık resmen. parazit dokmekten hali kalmadı kuzumun. nasıl bir zıhnıyet ben anlamıyorum. kuzum kendıne geldi bu seferde o kadar alışmış ki çalarak yemek yemeye zor alıştırdım mama kabına. allahtan evde bır tane daha kopek var da o ögretıyor kuzuma. nasıl küçük nasıl guzel. benım beynım almıyor kucucuk kopegı aç bırakmayı. su içemiyorum ben onlar açken. kıyamet eger halen kopmuyorsa bu canlar sayesınde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 929 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 18 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80516 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR