Nd Mama Tüy Dökülmesine Sebep Olur Mu?

Lactantius
Lactantius

2383 Puan

Arkadaşlar, iki buçuk aylık kedime nd tavuklu narlı tahılsız yavru kedi maması veriyorum iki haftadır ve son bir haftadır tüy dökmeye başladı ve son üç gündür arttı bu durum. Daha evvel almış olduğun advance kitten ile karıştırarak veriyordum son günlerde sadece nd veriyorum, çok da seviyor. İki gözlemim: 1) dışkısı katılaştı, kabıza yakın 2) Tüy dökülmesi.
Bu mama tüy dökülmesine sebep olu mu yoksa yavrucuğum sadece büyümeye mi başladı? (bebek kedilerin tüy dökmediğini öğrenmiştim) Şimdiden teşekkürler!

30 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Tavuklu mamaların genel sorunu bu. Sadece tek markaya has değil. Tavuklu yerine diğer seçenekleri (balıklı vs.) denemenizi öneririm. Özellikle balıklı mamalar tüylere çok iyi geliyor ve parlamasını sağlıyor.


Acana ve Orijen'in Türkiye distribütörü olan Şadanlar'ı, bu numaradan +90 216 491 40 40 arayarak deneme ürünleri talep edebilirsiniz.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

eltarcin a katılıyorum. bu sitede her kesinlik bildirdiğinizde yok hekimmisiniz yok şumusunuz yok bumusunuz gibi cevaplar geldğini görünce her cevabın başına bance ekliyorum bikaç konu hariç.

pongul
pongul

113342

petcurean now fresh kittenda da tavuk yok.

Hoppala
Hoppala

564

Mama değil ama mamanın içeriğindeki herhangi bir madde tüy dökülmesini hızlandırmış olabilir. Eğer hala bu dökülme süreci devam ediyorsa mamayı değiştirmenizde fayda var. Kitten sınıfında en iyi mamalardan bir tanesi ancak bazı kedilerde farklı reaksiyonlar gösterebiliyor. Dolayısı ile her kuru mama bir kedi de aynı sonucu vermemekle birlikte farklı reaksiyonlarda doğurabiliyor. Petcurean kitten mamaya bakabilirsiniz. İçerik bakımından güvenilir bir mama olmakla birlikte tavuk yerine hindi eti vardır.


@eltarcin, En iyi mamanın bence'si olmaz. En iyi dediğiniz daha doğrusu sandığınız mamalarda recall olayları çok. En önde de Wellness :) Bir yanlışınızı daha düzelteyim. İnstinct, Orijen'den daha düşük kalitede bir mamadır.

eltarcin
eltarcin

116201

Bir ara N&D mama kullandım.Tüy dökülmesi arttı ve dediğiniz gibi dışkı katılaştı.Hatta bazılarında böbrek taşı bile oluşturuyormuş.Nedenini bilmiyorum.Bazı kedilerde oluyormuş.(yani her kedide rastlanmıyor ) Kediniz hareketliyse İnsinct,Orijeni,Acana önerebileceğim mamalardır.

nyancat
nyancat

9149

Her kedinin verdiği tepki farklı ben advance te kullandım n&d yi uzun süredir kullanıyorum onun dışında 2 mama markasını da kullandım kısa bir süre kedimin kakası asla normal katılığa gelmedi hafif sıvı ama 7-8 aylıktan sonra biraz daha katı olmaya başladı yine de arada bi yerlere bulaştığı oluyo o yüzden bu mama şöyle yapar şu mama böyle yapar diye kesin bir şey diyemeyiz her kedinin boşaltım sistemi aynı olamaz zaten deneyeceksiniz kedinize uygun olanı kullanacaksınız veterinerinize danışın tüy dökümü konusundaysa tavuklu mamalar zaten tüy döker büyüdükçe tüy dökümü artar çünkü büyüyor tüyleri sıklaşıyor düzenli taramayla tüy dökümünü minimuma indirebilirsiniz

eltarcin
eltarcin

116201

Bence en başta İnsinct'i deneyin.Tester isteyebilirsiniz.Yemezse diye.Beklemesi konusunda maalesef bir fikrim yok :)

ursaminor
ursaminor

116511

Acana ve Orijen mamaları yavru kedilerde kullanılabiliyor sorun yok. Paketlerin arkasında en altta yazar kitten için kilogram başına verilmesi gereken miktar.
Ayrıca hepimiz bu aşamalardan geçiyoruz cahillik değil bu sonuçta öğrenmeye çabalıyorsunuz; takdire şayan olan bir şey bu :)


Instinct kuru maması için bir bilgim yok ancak. Yaş mamalarını çok severek yiyoruz o ayrı :)

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Dünyanın rn iyi maması brnce The honest Kitchen

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Hoppala
Ben sizi düzeltmek istiyorum;
İntinct orijenden daha iyi. İnstinct yarı freeze dried olduğundan nem oranı daha yüksek. İçeriğinin de orijen kadar bir bölümü et. Belki daha fazlası. Ayrıca, Wellnessi de tam bilmiyprum, ama başka bir mamayla katıştırmıyorsam adını wellnes de gayet kaliteli mamalardan.

eltarcin
eltarcin

116201

@Hoppala
Hayır,değildir.İnsinct daha çok besin değerine sahip.Ayrıca yarı freeze-dried olduğundan Orijen ile Acana'yı sollayıp geçiyor.Tabii onlarda kötü değil ama Türkiye'de satışı bulunan en iyi mama şu anda İnsinct'tir.Ayrıca "bence" sözünü de bazı arkadaşlar yanlışımı düzeltmek isterse diye söyledim.Kesinlik bildirseydim belki yanlış konuşacak yanlış bilgi verecektim. :) :) :)

Lactantius
Lactantius

2383

Evet hareketli bir kedi. Bilgisine güvendiğim birinin yardımıyla saatlerce konuşma yaparak ve tabii kitten seçeneği olduğu için karar vermiştim. Orijen ve acana için kabız olma riskini okumuştum. Yine de deneyeceğim, önerileriniz için teşekkür ederim. Ancak bir sorum daha var nd kocaman bir paket duruyor ve bu denemeler hep böyle kısa süreler içinde mi olacak yoksa biraz beklemeli miyim sizce?

Lactantius
Lactantius

2383

@nyancat evet haklısınız bir süre sonra belki tamamen doğal bir şekikde kakası çok daha yumuşak olacak sonra yine katı gibi, bunu gözlemleyerek anlayacağım. Dışkı sorununu veterinere sorduğumda su gibi cıvık ya da canı yanacak kadar katı olmadığı sürece sorun yok demişti tıpkı sizin söylediğiniz gibi bu değişiklikler olacak diye eklemişti. Tüy dökme konusunda ise, olası yumaklar için malt istediğimde daha dökmeyeceğiniçok küçük olduğunu söylemişti anca bugüne baktığımızda 1 hafta geçmiş oluyor son veteriner günümüzden ve çok tüy döküyor. Her gün tarıyorum, veterinere tekrar soracağım tüm bunları, belki de sadece büyüyor işte. Petlebiyi bulduğum için çok mutluyum çünkü maalesef veterinerlere tam bir güvenle inanamıyorum :(

nyancat
nyancat

9149

Acana ve orijenin tüm evrelerde verilebileceğini duymuştum bende kedim 8 aylıkken normal mamaya geçtim tavuklu vermek istemiyorum vr yavru kedi maması bi yerden sonra fazladan enerji yaptığını duymuştum normal mamaya geçince durum düzeldi tüy dökümünde gözle görülür bi değişim görmedim düzenli taramayla alakalı uzun süre taramayınca topak halinde havada uçuşuyor bazen

aksoy65
aksoy65

3904

Merhabalar bizde de şu durum vardı advance kullanınca kedinin kakası çok aşırı kokuyordu ve tüy dökümü çok fazlaydı, n&d nin sizin kullandığınız mamasını aldıktan sonra tüy dökümü çok azaldı diğer sıkıntıları da bitti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 12320 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR