Kızışma En Erken Ne Zaman Olur

Breda
Breda

3721 Puan

Minik kızım 3.5 aylık anca var.. ama kızışma dönemine girdi.. videosunu çekip gösterince ye dek veteriner hekim bile erken daha, ilgi istiyordur vs dedi.. göründüğünden daha büyük olabilir mi gercekten.. sürekli ağlayıp duruyor.. hangi odaya gitse aranıyor.. habire pozisyon alıyor.. kuyruk havada.. sokak kapısının önünde uyuyacak miymiyyy ağlarken.. bu kadar küçükken kızışma yasayan var mı..
Ve erkenden kızışmış bir kedi ne zaman kısırlaştırılmalıdır.. 1 yasına kadar beklemek doğru mudur..


17 CEVAP

Gonderwal
Gonderwal

2529

Merhaba Breda ^.^
Daha bugün veterinerdeyim rutin aşıları için.Gitmişken de şu kısırlaştırma işini bir sorayım dedim.Ayka 9.aya girecek nerdeyse hala bir belirtisi yok ama eli kulagındadır diye sormak istedim.Veteriner dedi ki : Genelde 1 yaşına kadar beklenmesini tavsiye ediyoruz ancak dönemi çok zor geçiriyorsa o zaman ilk kızgınlıgından sonra yapıyoruz. Daha yaşamadıgım için kendi tercihim minimum 1 yaşını beklemek. Kedin çok tatlı gerçekten ^.^ Ancak resimde de 3.5 aylıktan büyük gözüküyor.Eger kedinin dogumunda falan yanında olmadıysan büyük ihtimal sahiplendiren kişi bu konuda yalan söylemiş.Eger böyle bir durum varsa durumu anlat ve gerçegi ögrenmek istedigini söyle. Yok gerçekten 3.5 aylıksa bu çok imkansız yani bu konuda bir şey diyemem ilk defa böyle bir şeye şahit olmuş olurum..

martha
martha

13132

bence de 5-6 aylık

bozkir
bozkir

2261

1 yasina kadar kisirlastirmak dogru degil kismina katilmiyorum, beklemek zorunda degilsiniz, hem bu sitede gecmiste yazilanlari okuyarak hem de veterinerinize danisarak dogru zamana kendiniz karar verebilirsiniz

Friolero
Friolero

12756

Bence kediniz 3,5 aylıktan büyük. Çünkü benim kedim 3,5 aylığa yakın ama çok küçük sizinkine göre :)

Gotograftan net birdey soylemek zor ama 5 aylik var bence.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Doğal bir durum özellikle sokak kedileri için. Arka bahçede dönem yavruları üç ila beş aylık olduklarında ciflesip yavruluyor. Genellikle hayvanlar altı aylık civarında ergenlige ulaşır.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Kisirlastiracaksaniz şayet ilk dönemini geçireceksiniz bu mecburi. Bir yaşına kadar operasyon doğru değil ve ayrıca iğne vs kullanmak bir yaş altı için tehlikeli. Bedenine zarar verir

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Kedinizin 4.5-5 aylık olduğuna emin olabilirsiniz. Ve 5 aylık bir kedinin kızgınlığı olması normal biraz erken giriyordur. Ama kediniz 3.5 aylık gibi durmuyor :(

Breda
Breda

3721

Sokaktan sahiplendik kedicigi.. Tahminen veterinerlerin söylediği 3.5 ay.. Bilemedim bende akibetimiz ne olacak.. :(

Breda
Breda

3721

Bu site aracılığıyla kavuştum kizima aslinda hem de.. :)

DogaM
DogaM

1045

4-5 aylıkken hamile kalan kediler olduğunu okumuştum yani 3,5 aylıkken kızgınlığa girmiş olabilir bence ama 3,5 aylıktan daha büyük gözüküyor kediniz.

martha
martha

13132

bence de 5-6 aylık

Breda
Breda

3721

İki ayri veteriner gördü ki mimiyi aslinda.. 3 3.5 ay civari olmali diyorlar su an.. Bende bilemiyorum şimdi siz de büyük dediniz.. Himmm.. Napsam ya..

Breda
Breda

3721

Veterinerler de mi sasiriyor acaba.. Iki ayri vet de demwdi ki bu kedi su kadarlik.. O halde haziran gibi kizisma olmaz ise kisirlastirabilirsek sorun olmaz heralde..

Breda
Breda

3721

Öyle yapmayi düşünüyorum bende ama bir yasa kadar kisirlastirmak dogru degildir diye savunan insanlar da sanirim bazi kedileri düşündükleri içindir.. Her kedinin bünyesi erken zamanda ilaç veya herhangi bi müdahele için karsilayici olmayabilir.. Yani sirf ayriklik olsun diye 1 yasa kadar beklemeli falan demiyorlardir heralde diye düşünüyorum..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1211 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR