2. Kedi

deniz_berkan
deniz_berkan

115161 Puan

Merhaba arkadaşlar teo ya bir arkadas edineceğiz mart ayında 3,5 aylık halde gelecek bize. teo ozaman 9 aylık olmuş olacak. 2. kedi sahiplenirken dişi veya erkek olmasına dikkat etmelimiyim ( oğlum kısır ) iki erkekmi iyi anlasır yoksa digeri dişimi olmalı kafam karıştı açıkçası .Bu konuda tecrübesi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

34 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Biliyorsunuzdur ikinci kedinin de Corona pozitif olması gerekiyor ve bence dişi olması daha iyi. Çünkü iki erkek alan hakimiyeti gibi konularda sorun yaşayabilirler. Umarım oğlunuz ve sizin olabilecek en stressiz ve iyi bir süreç olur

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Teo yu geçen ay annesi ve babasına götürdük ortamda beraber büyüdüğü birkaç kedi daha vardı aynı odaya koyduğumuz an anneside dahil ilk kez şahit oldum öyle bir hareketine cok uysal sakin bir hayvandır normalde feci bir şekilde tıslama hırlama yaptı hepsine , ( enazından annesini tanır diye düşünmüştüm ) bu durum sürekli geliyor gözümün önüne evet dediğiniz gibi çok iyi anlasabilirlerde hiç anlaşamayabilirlerde ev komple teo ya ait cunku heryer onun bu durumu biz birazdaha arastırıp veterinerimizle beraber karar verelim en önce onun sağlığı önemli benim için asosyalliğini ikinci plana atacagım artık. onunla beraber gelecek olan kediyede yazık olur ikisi içinde en iyisini düşünmeliyim. teşekkür ederim yardımlarınız için

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

İkinci kedi gelmesi açıkçası az da çok da olsa stres kaynağı bence. Çünkü tek yaşarken alanın tek sahibi iken bir anda yeni rakip gelmesi gibi oluyor. Pufy en küçük şeyde strese giren bir kedi olduğu için eve gelen kedi onu sevmediğinde stresten ağız enfeksiyonu ve bölgesel tüy dökümü yaşamıştı. Çok kötüydü ve aylarca sürdü tedavisi. Bu çok olumsuz konuşmak gibi ama risklere özellikle de oğlunuz gibi strese girmesi kötü sonuçlara sebebiyet verebilecek bir durumda çok önem vermeniz gerekiyor diye düşünüyorum.
Oğlunuz çok stres yapabilir,kediyle hiç anlaşmayabilir. Bazı kedilerin ne olursa olsun tek yaşamak istediğini bizzat gördüm maalesef. Tam tersi hemen alışıp çok mutlu da olabilir. Yani çok olumsuz yada çok olumlu bir süreç olabilir. Ne olacağını ancak deneyerek görebilirsiniz

Elfffff
Elfffff

5341

Bence cinsiyeti fark etmiyor.Benim 2 erkek kedim var.Sadece dişiyle anlaşma süreci daha kısa oluyor.

dilekttgn
dilekttgn

423

Benim de 2 erkek kedim var. Bir haftada birbirlerine alıştılar ve şuan çok mutlu ikisi de. En başta bende çok stres yapmıştım ama korktuğum gibi olmadı.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

dolfacepersian
evet bende bunu düşündüm zaten aldığımda kediyi 1 haftalık bir izine cıkacagım boşta bir odam var onun için orayı hazırlayacagım ara ara görüştürmelerle denemeler yapacagım 1 haftada cıkar ortaya neyin nasıl ilerleyeceği zaten tahminimce ,sahipleneceğim kişi arkadasım allahtan oyuzden anlasamazlarsa hemen baska bir yuvaya aktarabilirz .


kedilimadam
etrafımda hiç kedili birisi yok malesef ama bunun içinde bir arastırma yapacagım belki bulurum veterinerimde tanıdıklar var rica edebilirim evime davet edip buda bir alternatif olabilir teşekkür ederim cok sağolun

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Bu bebekte corona lı dimi ? Yoksa yan yana getirmemelisiniz

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

biritish miş bu :)


Reyyanhan martta aşıları başlayacak ozamanda testini yaptıracaklar pozitif cıkarsa sahiplenicem yoksa alamam zaten :(

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

deniz_berkan
Bebekte Corona yoksa, sahiplendirme ilanlarinda çok güzel coranalı kedi ilanları görüyorum ve maalesef Corona olduğu için insanlar sahiplenmek konusunda çekiniyor. Onlardan birine yuva olabilirsiniz isteseniz. Böyle testi beklemek, uygun olacak mı olmayacak mı diye düşünmek zor biliyorum o yüzden Coronalı olduğu bilenen yuva arayan bir kedicik sahiplenmek bunu ortadan kaldırabilir diye düşünüyorum:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

deniz_berkan
Tabi ki seve seve yardımcı olurum. Son zamanlarda Coronalı yada başka virüse sahip kedi ilanları nedense arttı. Özellikle aklımda kalan iki ilan vardı. Biri lynx point inanılmaz güzel dişi bir british yada scottish straight bebek.Ömrümde ilk defa bu renkte ırkta ücretsiz kedi ilanı gördüğüm için aklımda kalmıştı. Sahip buldu diye biliyorum. Diğeri ise Bahar,bu hastalığı en ağır şekilde yaşayan bir bebek olduğu için aklımda kalmıştı. Yuva buldu mu bilmiyorum. İlanı https://www.instagram.com/p/Bc-QS0ODRwc/
Bu durumda ailenin kedilerini çiftleşmeye son vermesi gerekiyor. Umarım coranalı ise ailesi kedilerini çiftleşmeye son verir:(
Haberlerinizi heyecanla bekliyorum:)

Hilakyol
Hilakyol

7623

Selam ^^
Biz dışardan bir kedi kurtarmistik. Onu cok seviyorduk. Ve ardindan onu aldigimizdan 2 3 ay sonra belki daha fazla ,baska bir kedi daha bulup kurtardik. 2side erkekti. Ilk aldigimiz daha buyuktu 2. Si ise daha kucuktu. O yuzden kucuk daha ilgi gordu ve bizimki ( adi kikiydi) sinirlenip ona vuruyodu. Ama kucuk olan (belle) inatla onla arkadas olmaya calisti ve buyuk yumusadi ben ondan daha kucuk korkusuz bi kediyle cok yakin olacaklarini dusunuyorum.
Ardindan kucugumiz hastalandi (genclik hastaligi) kikinin ona davranislari cok nazikti. Ve belle kurtuldu! Ancak kikimiz hastaligi kapmisti ve o vefat etti.. Yine ayni sekilde kucuk cok mutsuz oldu.
Ben size su kadarini diyim bence kucuk ayni cinsiyet olsun hem kucuk kisirlastirma gec olur.. Hemde sizinki kisirmis bura benim sura senin gibi bisi olmaz. Pp deki siyah kiki, beyaz karamel belledir. Ha birde oda ayirma tamamen sacmaliktir. Bizimkiler ayni odada kaldi olduresiye bir sey olmadi. Kokusunu al koy alissin yok farkli oda biz hic oyle yapmadik gayette iyilerdi..

kedilimadam
kedilimadam

114398

Çok yakın bir arkadaşımın da aynı hastalıktan muzdarip bir erkek kedisi var. 1 yaşına kadar evin tek kedisiydi. 1 sene kadar önce bir dişi kedi sahiplendiler ve erkek kedi çok kısa sürede evin yeni üyesini kabullendi. Bu durumdan çok çok mutlu olduğunu söyleyebilirim. Stres, kıskançlık, öfke gibi bir duruma ben bugüne kadar hiç şahit olmadım; aksine artık yalnız olmadığı ve bir arkadaşı olduğu için eskisinden çok daha mutlu ve enerjik.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Bazı kediler yalnız olmayı gerçekten seviyor.Ne yaparsanız yapın ne kadar süre geçerse geçsin başka bir kedinin varlığına alışmıyorlar. Ancak siz de çok iyi biliyorsunuzdur eminim, sürekli yalnız yetişmiş bir kedi için ilk anda başka kedilerin varlığını kabullenmek de çok olası değil.Yani böyle bir davranış sergilemesi başka kedileri istemeyeceği anlamına gelmeyebilir.Biraz zaman her şeyin net bir şekilde anlaşılması için yeterli olacaktır.Bunu en iyi siz anlayacaksınız elbette.Ara sıra eve bir iki saatliğine misafir kedi getirmeyi deneyebilirsiniz.Kendi hakim olduğu ortamda gelecek olanı nasıl karşılayacağını gözlemlemek adına bunu yapmanızı öneriyorum.Sahipleneceğiniz kedinin karakteri de çok çok önemli tabii bu arada.Belki de aslında sizin oğlunuz çok arkadaş canlısı ama gelecek olan yalnızlığı seven bir kedi...ince eleyip sık dokunması gereken bir durum. Ama bu titizliğinizle en doğru kararı vereceğinize eminim.Sağlıklı, güzel ve uzun bir ömür diliyorum Teo'ya.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

deniz_berkan
Pufy ilk gördüğünde 2 kez hafif tislamış sonra biraz uzağa oturup huysuz bir ifadeyle bakmıştı. Sonra çok aşırı derece sevdi fakat diğer kedi tam tersi çok aşırı derecede sevmedi. Bizim ve onlar için inanılmaz zor geçen ve diğer kedinin ayrılması ile biten bir süreç olmuştu. Diğer kedide normalde insanlar ile çok sevgi dolu bir kediyken kedilere karşı tam tersiydi. Yani insanlara ve kendi türlerine karşı davranışları çok farklılık gösterebiliyor. Birde kademeli veya direk karşılaştırmak her zaman olmasada çoğunlukla çok farklı sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Teo belki ağırdan kademeli olarak tanışmayı karşılaşmayı iyi karşılayabilir.
Dediğiniz gibi gerçekten enine boyuna düşünülmesi gereken bir konu iki kedinin ve sizin iyiliğiniz için. Bence gelecek kedinin sahibi ile konuşup durumu anlatıp anlaşmazlarsa geri getirmek şartı ile bir nevi geçici yuva oluyormuş gibi sahiplenme biz iyi olur. Teo 'nun yada diğer kedinin aşırı stres olduğunu olmayacak gibi göründüğünü fark ederseniz ikisinin de iyiliği için sahibi ile konuşup geri verebilirsiniz diye düşünüyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

deniz_berkan
Kedinin sahibinin arkadaşınız olması çok iyi olur böyle bir durumda. Umarım herşey olabilecek en iyi şekilde olur. Bizleri gelişmelerden haberdar edebilirseniz sevinirim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1912 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR