Lütfen Bakın Tüy Dökülmesi

Beyzakumsalll
Beyzakumsalll

1304 Puan

Merhabalar kedim diğer kedilere göre çok tüy döküyor kucağımıza aldığımız an kiyafetimiz tüy den gözükmüyor eğer böyle giderse sahiplendirilcek ne yapabiliriz bi çözümü yok mu beaphar multivitamin aldım degismedi vitalicat tablet kullanıyorum aynı yaş mamada veriyorum furminator de var ama aynı hala mamadan dersenizde değil tow bozita brit care kullandım hiç farketmedi

15 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bir insan anne, katil bile olsa insan yavrusuna sahip çıkarken, saçları eve çok dökülüyor diye insan yavrusunu evden atmayı aklından bile geçirmez değil mi? Çünkü bu çok mantıksız.
Bunu dile getirmek bile çok üzücü ya. Üstelik bunu sizi anlamayan bir varlığa ve elinden hiçbir şey gelmeyecek bizlere şart olarak koşuyorsunuz "böyle giderse sahiplendirilcek" diyerek.
Şimdi bizim elimizden ne gelebilir o yavrucak için üzülmekten başka? Yarın örneğin kakasını tutamazsa, o zaman da mı koşullu olacak evde kalması?
Bu arada doğrudan size değil bu yazdığım mesaj, belki anneniz babanız şart koşuyordur bilemem. Genel bir sezeniş benimki.


Soruya geleyim;
Son zamanlarda dikkat ediyorum bizim kız da aşırı tüy döküyor. Ama kışlık tüylerini döküyor yaza hazırlık için. Çünkü 21 Aralık döngüsünün ardından kedilerin metabolizmaları yaza hazırlanır. Sabah ve akşam tarıyorum kızı normalde. Ama bu dönemde, 3-4 kere tarıyorum. Tavuklu zaten alerjisi olduğundan asla vermiyoruz. Bir ara gimcatin skin&coat macununu kullanmıştık. Çok işe yaramıştı.
Strese girmesine de izin vermeyin. Stres hemen tüy döküyor.

Kjw
Kjw

2320

Benim kedimde son dönemde çok tüy döküyor ama biran bile böyle devam ederse bırakırım diye düşünmedim. Nasıl böyle basit şeyler için sahiplendirmeyi düşünüyorsunuz.


Kimse çocuğunu yaramaz diye hasta diye sokağa atmaz ama o masum kedileri nasıl terk ediyorlar bilmiyorum.Yokluğunu düşünemem bile o kadar bağlanmışım,kıl tüy bunlar bizi bozmaz.


Ben hergün tarıyorum,elimi nemlendirip kalan tüyleri alıyorum...Benim endişem eve eşyaya kıyafete tüy yapışması değil,onları yalayarak yutması***
Şuan 10 aylık ve ilk kez tüy döküyor ve zamanla geçeceğini azalacağını mevsimsel olduğunu düşünüyorum...

Hilakyol
Hilakyol

7623

 İlk olarak kediniz fazla tüy döküyor diye sahiplendirmenizi kesinlikle savunmuyorum. Bu bir insan olsa örneğin bunu yapmasınız..

Uzatmıyım kısaca @ursaminor ' e katılıyorum.
~ Tüy dökülmesi kedinizin türünden olabilir. ( Mesela benim bir kedim Norveç Orman kedisi ve aşırı tüylüdür. O yüzden tüylerinden az çekmedik değil. )
~ Kediniz mevsimsel hazırlıklar yapıyor yada stresli olabilir.
~ Biraz sağlıksızsa vitamin kullababilirsiniz. Ve düzenli taramanızı tavsiye ederim. Tüy yutmaması için de çabalamalısınız.


Yani kısaca kedi bakmak bebek bakmak gibidir bir sürü masraf gerektirebilir zamanı gelince ama kediniz için bunu yapmalısınız ! Misal benim kedim daha küçücükken disarda tek basina genclik hastaligi atlatmis o yuzden dengesiz( vet. Imiz boyle olsuguni dusunuyor) biraz gorme engelli yani sagliksiz bir kedi. Ama ben elimden geleni yapiyorum. Aileniz sorunsa basiniz dik olsun goturme fikri hic akla yatkin degil . Bir kere almissiniz o da ailenizden.

ursaminor
ursaminor

116511

@deniz_berkan,
yalarken yutmayı elden geldiğinde tarayarak önlediğinizde, malt macunla destekleyip kaliteli mama ile beslendiğinizde genelde yuttuklarını dışkısıyla atıyor. Biz çim pek kullanmıyoruz. Ama çim yediğinde de kusmak yerine kakada görüyorum ben çim çim :D
Sorun zaten aşırı yuttuğunda bunu bağırsak yoluyla atamaması. Kusmaya zorlanması, kusamazsa da bu kitlenin içerde büyümesi ve tabi sonuç olarak cerrahi müdahaleyle alınması.
O yüzden bidileri taramak hayati önem taşıyor.


Üstelik taranırken öyle keyifli oluyorlar ki ben şahsen sonsuza dek tarayabilirim kızımı :D
mıırrr mırrrr mırrrr

zuhall
zuhall

10265

Mama kalitesini biraz daha arttirabilirsiniz. orijen,acana,insinct gibi
Tavuklu harici ozellikle balikli mamalar tercih edebilirsiniz.
Tarama sıklığını arttirabilirsiniz.
Ellerinizi islatarak uzerindeki dokulmek uzere olan tuyleri alabilirsiniz.
Her turlu onlem almaniza ragmen bazen kedinin kendi tuy yapisindan kaynakli cok dokuyor olabilir. Mevsimsel gecislerde genelde engel olunamiyor.
Baktiniz ki hicbirsekilde geciremiyorsunuz onu baska birine vermek yerine rahatsizliginizi en aza indirmek icin cabalamalisiniz.
Hergun evinizi supurun,tuy toplama aparati edinin ve sık yattigi yerleri onunla temizleyin. Kucaginiza fazla almamaya calisin.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

3 haftadır oğlumda çok tüy döküyordu yenilenmeye girdi şimdi azalmaya başladı bitmek üzere hatta... sık sık tarayın , stresten uzak tutun , ben ek olarak dr.clauders skin& hair sıvı kullanıyorum içme suyuna gün aşırı damlatıyorum cok işe yarıyor buda.

ursaminor
ursaminor

116511

@kjw
benim de en büyük korkum bu dönemlerde fazlaca tüy yutması. O yüzden durmadan fırçası elimde dolaşıyorum peşinden. 2 tüy kapsam kardır diye. Gece bile olsa evi süpürüyorum yattığı yerden yutmasın filan diye :/

busrasari
busrasari

2227

hava soğuk oldugu için kedimin tuvaletı gündüzleri odamda oda dolu kum her akşam gelıp süpüroyrum naparsa yapsın yine kimselere vermem onu tüy dökerse döksün :)

Beyzakumsalll
Beyzakumsalll

1304

Arkadaşlar şöyle ki ben asla kedimi tüy döküyor diye sahiplendirmem benimde düşüncem sizin gibi çocuğum olsa saçı dökülse yaramaz olsa öf hadi esirgemeye diyebilir miyiz? Asla. O benim canım ama aileme bunu anlatamıyorum bende zaten engel olmak için vardır bi ürün diye bu soruyu sordum yanlış anlamayin :)

Fatmacakiir
Fatmacakiir

2197

Tavuklu mama da tuy dokulmesini arttiriyor bende de ayni problem vardi cozememistim sebebini veterinerimiz tavuklu mamadan olabilecegini souylemisti suan somonlu kullaniyoruz tamamen bitti diyemem ama azalma var tuy dokulmesinde

simge356
simge356

986

tavuklu mama çok tuy dokuyor furminatorle hergun taramaniz gerekiyor boyle zamanlarda ve kedi yavruluk doneminden genclige gecerken oldukca tuy dokuyor bu durumda sizin sabirli olmaniz gerek balikli veya etli bir mamaya gecebilirsiniz

ursaminor
ursaminor

116511

*serzeniş

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bu tüyleri kusma dönemleri oluyormu peki ?

Elfffff
Elfffff

5341

Tavuklu mama tüy dökülmesi yapar kullanıyorsanız balıklı mamaya geçebilirsiniz.

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13592

Baby paste kullanıyorum yavru olduğu için ama kusmayı önlemek için ayrı bir malt macun mu kullanmalı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1087 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR