Hangisini Seçeyim

stellabennett
stellabennett

119987 Puan

Anket

Hill’s
(16 oy)
Pro Plan
(10 oy)
Royal
(6 oy)
Toplam (32 oy)

hepsinin de çok iyi olmadığını biliyorum ama kedime kilo aldırmam için başka şansım kalmadı gibi hissediyorum lütfen seçer misiniz (bu arada sadece ideal kilosuna ulaşana kadar kısa vadede kullanmayı düşünüyorum)

34 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

He bu fiyatların dolarlada zerre alakası yok mübarek dolar borsa bu kadar hızlı artış göstermiyor.Tamamen fırsatçılık başka bişey değil.Dolar ne zamandır sabitlendi sayılır 18-20 bandında adamlar yüzde 20-30 kitledikce kitliyor :)
Dediğim mamalari almakta acele et onlarinda fiyatı uçmasın.Bir paket bitince deli gibi kilo almış olacak.Son bir uyarı verip kaçayım:) bunları sakın ola uzun süreli kullanma hayvanın karaciğerini yaglandirirsin 6 ay sonra değiştir yani whiskas aldın diyelim 6 ay sonra feliciaya geç ki hayvan dönüşüm yaşasın rotasyon olsun :) Başarılar dilerim

Okan3439
Okan3439

10725

Proplan kitten tavsiye ederim whiskas vs kesinlikle tavsiye etmiyorum fazla tuzdan dolayı ödem kilolu göstericek kedinizi yüksek proteinli yaş mamalardanda destek alabilirsiniz vets markasının delicious serisi bence başarılı

Balimlilac
Balimlilac

11267

Geçen burada birisi mamaların tablosunu paylaşmıştı. Çok faydalı bir paylaşımdı ve sıkılmadan okuyup inceledim. Ben bu üç markayı da almam şahsen. Hele ki whiskas sokak kedilerine bile vermem. İçerik listesi okuduğunuzda içinde neler var neler yok zaten görüyorsunuz.

Catmom777
Catmom777

105394

Benim vet kisir mamasi bi is yaramiyo dedi

Balimlilac
Balimlilac

11267

@TATA4242 nasıl bir konuşma üslubu bu böyle Allah aşkına ? Çocuk musunuz ? Ergen misiniz ? Cahil misiniz ? nesiniz karar veremedim. Whiskas gibi çöp bir mamayı alın kullanın öküz gibi yiyor falan diyen biriyle tabi ki tartışmayacağım. Whiskas ile orijen ve Acanayı kendi dünyasında neredeyse aynı kefeye koyan birine ne anlatılabilir ki? Ben mama markası yazmamışım bile. Kendi yorumunuzu ve benim yorumumu bir daha okuyun aradaki üslup farkını görün.Sonra bana cevap verin.

Balimlilac
Balimlilac

11267

Hala whiskas diyo :)) gerçekten kör cahilsin. Yazık senin eline düşen kediye acıdım. Dünya kabul etmiş Acana ve Orijeni. Senin gibi biri çıkıp içerik okumaya kalkarsa bu olur elbette. Çoluk çocukla uğraşıyoruz bu sitede hadi hayırlısı bakalım.

Balimlilac
Balimlilac

11267

Ben tek kelime mama markası zikretmedim. Element uydurmana gerek yok. Kötü mama kullanan tabiki vete gitmez. Mamaya para harcamayan vete mi harcar. Allaha emanet yaşıyor canlar. Komik olan sensin kardeşim eline acana poşeti almamışsın gelmiş burda acanayı orijeni gömüp whiskas diyorsun. Sen whiskastan devam et şahane fikirlerini de kendine sakla çünkü konuşma tarzın fecaat. Üslubunda sıkıntı görsen zaten böyle konuşmazsın.

Balimlilac
Balimlilac

11267

:))

Balimlilac
Balimlilac

11267

Bak nasıl tahmin ettim senin aklına lop et geleceğini :))))

Kubraanurrr
Kubraanurrr

2619

Hillss ton balikli bence secici kediler bile seviyor

Deniz1741
Deniz1741

10927

Proplan kitten kilo aldırıyor.

TATA4242
TATA4242

118617

Bunları alacağına bonacibo veya whiskas al.Hem daha ucuz hemde deli gibi kilo aldırıyor.Benim ki öküz gibi yiyordu,ortalıkta bana mama ver bana mama ver diye geziyordu resmen.Hills dediğin mama ne Royal canin ne de Pro plan doğru düzgün kilo aldırmaz genelde kilo kontrolü amaçlı üretilen mamalar.Deli gibi mama verirsin o ayrı mesele.Birde felicia vardı kullandığım kitten-mother serisi deli gibi kilo aldirdiydi onuda hatırladım.Sen bilirsin tabii ki ben ama hills alacaktım o fiyatını görünce hevesim kursağımda kaldı yani dışı Mercedes içi Tofaş gibi bişey :) Tavuğu kundaklayip büyütüp besleyip öyle son yolcuga ugurluyorlarsa neyse :) Destek olmayın şunlara da fiyatları indirsinler :)

TATA4242
TATA4242

118617

Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış hesabı whiskasin fazla tuz içerdiğine inanmıyorum.
Öyle olsa RC.Hills gibi markalarında benzer içeriklere sahip olması gerekiyor hatta bonacibo hakkındada benzer söylenti var kanıt ? (Çünkü yok)
Neymiş böbrek hastası yapmış bilmem neymiş yani bir markayı karalamak zor bir iş değil ekşi sözlükte para ile girilen entry ler var.Yani 10 milyon kullanıcıda 100 kişide böyle bir sıkıntı çıkıyor onunda doğruluğu meçhul hemen inanıyorsunuz.Daha yeni sayılan Proplan hadisesini göz önüne alırsanız böyle bir durumda whiskasin esamesinin okunmamasi gerekirdi ama gözle görülen böyle bir durum yok.Ayni şekilde whiskas yiyipde 15 sene yaşayan kediler RC ile beslenipde sağlıklı olan yuzbinlerce kedi var ama ben bu genellemeye uyarak bu mamalara iyi diyemem ve yine aynı sekilde oransal olarak çok düşük bir yuzdenjn yaşadığı sıkıntıyı genele vurup öyleymiş gibi kabul edemem.Yani bu durum ilaç yan etkisi gibi bişey kimisinde bişey gözükmez kimisinde ağır yan etki gözükebilir.

TATA4242
TATA4242

118617

@Balimlilac
Siz hangi markayı kullanıyorsunuz gerçekten çok merak ettim.Şimdi bonaciboyada gömersiniz
https://www.acana.com/en-US/cats/cat-food/indoor-entr%C3%A9e/ds-aca-indoor-entree-cat.html
https://www.acana.com/en-US/cats/cat-food/grasslands/ds-aca-grasslands-new-cat.html
Çok beğendiğiniz Acana neresinde et yazıyor acaba ?
Komiksiniz gerçekten.
Hayır hazır cevapsiniz,arastirmiyorsunuz.Ben ömrü hayatımda bu mamaları çok 1 veya birkaç ay kullandım (Soruda geçen 3 mama markası ve whiskası) ama bu birilerini övüp diğerlerini yermem anlamına gelmez.
https://www.orijenpetfoods.com/en-US/cats/cat-food/original-cat/ds-ori-cat-kitten.html
İçeriğe iyi bakın meat yazısını görebileceğiniz mı?
dehydrated yazısını görürsünüz ve bunu uzun uzun açıklarım da neyse kısaca rendering sistemden geçen hidrolize veya meal yazisini görüp beğenmediğiniz o mama markaları ile aynı özelliğe sahip demek.

TATA4242
TATA4242

118617

Begenmedigiz mamalar Fediafa üye iken beğendiğiniz çoğu mama üye değil.Aciklama olarakda genelde denetim ile yakınırlar Fediafin ne olduğunu bir araştırın derim.Bu arada ben hiç bir markaya net olarak güvenmiyorum ama fediaf üyesi bir markaya güvenmeyip üyesi olmayan için denetimden bahsetmek ve övmek pek akla sığmıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 861 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR