Kedim İrileşecek Mi

kurban1525
kurban1525

14349 Puan

Merhabalar arkadaşlar. 6-7 aylık smokin cinsi kedim var. Boyu çok uzadı, tabiri caizse sırık gibi oldu :) acana ile besleniyor sağlığı vesaire çok iyi fakat hep boyuna gelişiyor hiç enine gelişmiyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ailem kedimin zayıf olmasından şikayetçi ve bende irileşmesini ileride dışarıya saldığımda diğer kedilerden dayak yememesini istiyorum. Vitamin mi kullansam? Çözüm önerisi olan var mı?

43 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Ne DVit'miş arkadaş. Ben de DVit kullandım ama D vitamini eksikliği olduğu için. Onda da anlattığınız gibi fayda falan olmadı. Birincisi naturel değil, gereksiz yere sentetik vitamin kullanmanın yararından çok zararı olur. Önce bir kan testi yaptırın, ona göre takviye yaparsınız.
Kas gelişimini için önemli besinler B-2, 7, 12; çinko, bakır, magnezyum, demir, kalsiyum, selenyum, C ve D vitaminleri, omega yağ asitleri ve en önemlisi amino asitlerdir (protein). Bunları doğal besinler yoluyla almasını sağlamalısınız, sentetik değil. Hatta isterseniz ben size bunun için tarif verebilirim. Mesaj atabilirsiniz.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Kedinin yapısı bu. Ayrıca uzun ve fit olması saldırılara karşı kendisini daha iyi savunması için avantaj . Evlatlarimizi kilolu gorunce daha kanli canli saniyoruz mutlu oluyoruz o ayri :)
Ayrıca dvit in içeriğini biliyormusunuz. Öneren arkadaşlardan içerik bilgisi alabilir miyim ?

Feronia
Feronia

117611

Hahahahahahahahahahah evet ben internetten bakıp bakıp yazıyorum :D

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Göğüs tasmasıyla çıkartın dışarı bence. Ayrıca vitaminin kas konusunda etkisi olacağını sanmıyorum. Benim de kedim ince uzun güzel bi kız. Ben zayıf olduğunu sanıyordum ama yapısının öyle olduğunu anlamam çok vaktimi almadı. Sanırım sizinki de öyle. Bir de kedilerin kendilerimi kormuaları için kasa ihtiyaçları yok bence.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

@Feronia 'Göksel - Sabır' Bir doz al, iyi gelir. ;)

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Yazıda kullandığınız terimler saldirganliginizi belli ediyor. Anlamadigim başka konuda tartışmış olabilirsiniz. Bunu heryer e taşımanın mantığı nedir ? Siz a'yi savunursunuz ayse b'yi ben c'yi. Herkesin bilgisi ve tecrübesi farklıdır . Farklı görüşler olabilir . Bu benim annem hemşire ablam doktor dayım baytar diyerek benim dediğim daha doğru düşüncenizi tescillemek mi amaç ? Burada sürekli ben doktorum ben veterinerim diyen ve okadar saçma tavsiyeler veren insanlar varki. ( size onlardansiniz demiyorum kesinlikle lütfen yanlış anlamayın ) bunu kanlı savaşa çevirmenin alemi yok ! Burada herkesle tartıştık tartışıyoruz ! Konu hayvanlar a yardımci olmak . Rica ediyorum ego savaşına dönmesin bu olay! Önerdiğiniz dvit sentetik ve kediye kimyasal yüklemenin zorunlu olmadıkça (aşılar vs) verilmemesi lazım .

Feronia
Feronia

117611

Kediniz zayıf değil, fit. Ama illa kilo alsın diyorsanız balık yağı veya Hindistan cevizi yağı verebilirsiniz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Konuyla alakasız ama sormak istiyorum. Profilinize de yazmıştım. Neden sürekli saçma sapan açıklamali ilanlar yayınlıyorsunuz? İlanlara "merhaba arkadaşlar kurban kesimidir" yazarak neyi amaçlıyorsunuz gerçekten merak ediyorum

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Ceylan görünümlü bir kediyi neden file dönüştürmeye çalıştığınizi ben anlamış değilim:)) her kedinin farklı bir anatomik yapısı vardır. Bir mavi rus u bir Ankara kedisini tostoparlak göremezsiniz. Çünkü yapıları zarif. Bir fold bir persian bir british i incecik yapıda goremeyecegimiz gibi...

Feronia
Feronia

117611

@Reyyanhan
D vitamini (sentetik), bütilhidroksianisol ve ayçiçek yağı.
Zarardan başka bir şey değil, durdukyere hayvana kimyasal yükleniyor.

Feronia
Feronia

117611

Bütün sorularınıza basit bir cevap vereyim:
PARA PARA PARA!

Feronia
Feronia

117611

Ben size saldırganlık yapmadım ama siz benim farklı bir konudaki görüşümü benden izinsiz alıp çarpıtarak arkadaşıma karşı kullandınız. Benim buna tepki göstermem çok normal.
Yanlış bilgi vermenin onlara faydası yoksa her duyduğunuzu yazmayın.
Bilin! Bilmekten zarar gelmez ama bilmemekten çok gelir. Sentetikle doğal arasındaki farkı ayrıntılarıyla öğrenin, hayvansal proteinle bitkisel protein farkını öğrenin, pişince besine ne oluyor, vücutta hangi maddeler ne görev görüyor, atıklar vücuttan atılırken nelere ihtiyaç duyuluyor... öğrenin. Başkasına sorarak bir şeye inanması bence bir insanın kendine hakaret etmesinden daha beterdir, göz göre göre "Benim aklım bunu düşünmeye yetmez!" demektir kendine. Bunu yapmayın...

Feronia
Feronia

117611

Evet. Kanıt, delil gerekiyor. Hem de bilimsel ve en derin ayrıntısına kadar...

Ayshe1845
Ayshe1845

2130

Eve alışan ev kedisi olan kediler asla dışarıya salınmamalı bu durum onların gerçekten psikolojisini yerle bir ediyor. Nasıl yaşayacakları konusunda en ufak fikirleri yok arabadan insanlardan korkarlar bir nevi ölüme terk etmek gibi bir şey olur.

kurban1525
kurban1525

14349

Dollface ve breda, bir insanı saçma bir ithamla yargılamadan önce o kişinin gerçekten o kişi mi olduğunu bir sorun. Benim dediğiniz hiçbir şeyden haberim yok, insanları böyle ulu orta Kocakarı edasıyla saçma şeylerle suçlamayın. Bu sitede böyle şeyler paylaşsam petlebiyle telefon görüşmelerim çok sıktır, en önce onlardan uyarı alırdım ve hesabım kapatılırdı. Ama gördüğünüz gibi benim sahiplendirme rozetim dahi yokken, böyle saçma bir yaygara çıkarmanın insana ne kazandıracağını gerçekten merak ediyorum. Yine de alttan alan ben olayım, bir yanlış anlaşılma olmuştur, eyvallah.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2898 Görüntüleme
  • 43 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR