Ne Sıklıkla Veterineri Ziyaret Edersiniz?

Feronia
Feronia

117611 Puan

Anket

Ziyaret etmeyiz/Yılda birden daha nadir
(7 oy)
Yılda bir
(2 oy)
8-10 ayda bir
(2 oy)
5-7 ayda bir
(1 oy)
2-4 ayda bir
(23 oy)
Ayda bir veya daha sık
(12 oy)
Toplam (47 oy)

Ziyaret sebebinizi yazarsanız sevinirim.

23 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Kedimiz için:
2 ayda bir gidiyoruz. İç-dış parazit ve genel bir kontrol.
Her ne kadar yersek bile tecrübe ayrı bir şey. Okulda öğrenmeseler bile veterinerler gün içerisinde çok fazla canla karşılaştıklarından, bizim göremeyeceğimiz bazı şeyleri görebilme yetisine sahipler. Sırf benim egom yüzünden başına bir şey gelse asla affetmem kendimi.
Gözlerine, dişlerine bakıyor; benim için rahatlıyor :)


Köpeğimiz için: (Annemin köpeği Zilli ve onunla yaşıyor)
Annem, geleneksel ve tecrübeli bir kadın zira sanırım 14. köpeğimiz filan evdeki. O yüzden 8-10 ayda bir anca gidiyor veterinere Zilli. İç-dış paraziti evde yapılıyor. Karma aşı için gidiliyor...

Alika
Alika

620

Siz bi doktoru ne kadar ziyaret edersiniz ?
''Veteriner = doktor''
Kediniz- köpeğiniz- yada herhangi petiniz hasta olmadıkça da ve aşısı gelmedikçe veterineri ziyaret ediyorsanız bu sizin veteriner ile var olan yakın diyaloğunuzdandır.

Feronia
Feronia

117611

@Heiter
Birkaç sebebi var.



  1. Araştırma yapıyorum ve sahiplerin ne kadar bilinçli olduğu, ne kadarının bazı uygulamaları yaptığı, nelerin tercih edildiği gibi şeyleri tablo haline getiriyorum (yeterli veri toplayınca).

  2. Merak ediyorum. Fazla meraklı bir insanım.

  3. Başka forumlar, ülkeler, yaş grupları, meslekler... ile karşılaştırıyorum. (Bu da meraktan.)

  4. Bazen canım sıkılınca da böyle şeyler soruyorum. :D

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Hasta olduğunda ve aşıları için ne zaman gerekirse o zaman gidiyorum. Veteriner değilim hasta olduğunda kendim ilaç tedavisi vs uygulayamayacağım için her hasta olduğunda gitmek zorundayım. Süre olarak değişiyor bazen ayda 1 bazen 3,4 ayda bir. Ne zaman gitmemiz gerekiyorsa o zaman gidiyoruz

Infernus
Infernus

111806

Kediniz corona pozitif mi? Bağışıklık sisteminin düşmemesi için stresten uzak tutun sürekli sevin okşayın konuşun. Beslenmesini asla ama asla ihmal etmeyin. Sizi korkutmak istemem ama arkadaşımın kedisi de corona pozitifti sonra sistit oldu ve bağışıklık sistemi düşer düşmez corona pozitif fib’e çevirdi. Ondan sonrası ise 1 aylık yoğun tedavi harcanan yaklaşık 3 bin lira ancak kurtaramadık. Fib’in tedavisi yok şu an. Bu arada özellikle sokakta yaşayan kedilerin yüzde 70’i corona pozitiftir. Bunların ancak yüzde 1 ya da 2 si fib’e çevirir. Çok korkulacak bir durum değil ancak yine de durumu bilip temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Vallahi en son galiba kum almaya gitmiştim evdeki kumun bittiğini geç fark edince mecbur kalıp. Geçen aydı sanırım küçük bir kızarıklığın mantar olabilme ihtimalinden delirmek üzereyken gitmeyi düşündüm. @Reyyanhan içime su serpti, gitmedim. Bir iki güne de geçti zaten. Bu arada maalesef uğramayalı buralarda pek bir şey değişmemiş. :D

Elifoo
Elifoo

10743

Ayy bu soruyu okuyunca anilarim depresti biraz icimi doksem sorun olur mu madem meraktan sorulmus bir soru :D Mico’yu ilk sahiplendigimde 1.5 aylikti vucudunda enfeksiyon vardi ve ilk veterinere gittigim gun 500 lira vermistim. Sonrasinda ilk sahiplendigim hafta her gun neredeyse veterinerdeydik ve durmadan tahlil yapiyorlardi ikinci gidisimde 800 lira verdim.. (bunlar hep tahlil hem de ilac ucretleri bu arada) sonrasinda hem kan paraziti hem de corona virusu oldugu ortaya cikti haftada iki gun durmadan veteriner kontrol ediyordu. Simdiki aklim olsa baska bir yere de gotururdum fakat hem Mico’yu eve gizlice getirdigim icin kimseye akil danisamiyordum hem de abim kendi kedilerini oraya goturdugu icin bana baska bir yer onermiyordu. E veterinere de sorunca adam dogal olarak baska bir yere goturmeyin diyordu elimi kolumu baglamisti resmen. Her randevuda sunu yapsazsan olebilir bu tahlili yapmazsak olebilir gibi seylerle beni korkutup kendine daha cok bagliyordu. Neyse ki bir sekilde butun hastaliklarini cozduk asilari da tamamlandi ve verdigim onca parayi nerdeyse aklima hic getirmiyorum bile. Cocugum saglikli benimle uyuyor ailem kabullendi. Artik bir kedim var. dusundukce cildiriyorum neyse konuya doneyim hshsh her ne kadar veterinerimin beni bazen yoldugunu dusunsem de pisman degilim oraya goturdugume ama bir sonraki asisi icin hem daha yakin hem de daha olumlu yorumlar aldigim baska bir veterinere gidecegim. Sonuc olarak veterinerimi acil bir durum olmazsa artik asidan asiya ziyaret edecegim :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Aşı, iç dış parazit dışında haraketlerinde bir değişiklik (halsizlik, iştahsızlık vs.) varsa gidiyoruz. Düzenli olarak gitmiyoruz. Çünkü veteriner uzak ve gereksiz strese girmesini istemiyoruz

Elifoo
Elifoo

10743

@infernus sizi patileyecegime kendimi patiledim :D aynen soylediginiz gibi elimden gelen gelmeyen ne varsa yapmaya calisiyorum. Bundan once sorulan birkac soruya cevap olarak “sevin sevginin gucu hicbir seyde yok” demistim. Gercekten de oyle. Su 4-5 ayda bu kadar iyilesmesinin bir sebebi de gordugu sevgi. Ilk geldigi gece annem cok kizmisti ama su an benden cok seviyor :) simdilik her sey yolunda insallah bir sey de olmaz tesekkurler yorumunuz icin :)

Miniminimini
Miniminimini

2972

Kedimi ilk sahiplendigimde asilari sebebi ile cok sik gidiyorduk. Simdi 2 ayda bir gidiyoruz ic ve dis parazit icin, fakat ufak tefek rahatsizlik belirtileri gorursem hemen goturuyorum tabiki.

Feronia
Feronia

117611

6 yıldır doktora gitmemiş biri olarak hiç gitmiyorum.

eltarcin
eltarcin

116201

Tarçın'ı veterinere götürdüğümü hatırlamıyorum. Onu ilk bulduğumda çok küçüktü. 2-3 haftalıktı. Sanırım o zaman gittik 1-2 kere. Ondan sonra gittiysek 1-2 kere falan. Gayet de sağlıklıydı.

Heiter
Heiter

115202

Merak ediyorum, bu soruları neden soruyorsunuz?

eccakir
eccakir

3113

4 aydır bizimle toplamda 3 kere gittik onlarda iç dış ve karma aşılar için.

kiwii
kiwii

1841

İlk sahiplendiğimde kuduz ve karma aşısı için götürdüm. Onun dışında hiç götürmedim. Bir sorun olmadı. Sağlıklı kedilerim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1759 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR