Sokaktan Buldum Yemek Yemiyor :(

Omer_Uzun
Omer_Uzun

620 Puan

Merhaba,


Sokaktan annesiz kaybolmuş ve ölmek üzere olan bir kedim buldum. İşyerine getirdim arkadaşlar çiğ tavuk v.s. verdiler iştahla yedi.
Daha sonra veterinere götürdüm sprey sıktı ve ağzına damlatmam için bir damla verdi halsizlik v.s. olursa hemen getirin dedi.
1 aylık olduğunu söyledi.
Sonra veterinerin önerdiği kuru ve yaş mamayı aldım, eve getirdim, artık bizimle yaşayacak :)
Yatak, oyuncak kum v.s. aldım eşimle ve evimize yerleşti.


Bir kaç sorum olacak;


Eve ilk geldiğinde çiğ tavuğu kustuğunu gördüm. Sonra su içti ve tuvaletini yaptı ishalk v.s. değil.
Daha sonra kuru mamayı 3 gündür hiç yemedi, yaş mamayı ağzına sürmedi, ağzına zorla vermek istedim yalandı ama yemedi.
Tavuk haşladım bir parca ufaladım sadece onu yedi. Demekki tavuk seviyor diyerekten tavuk ciğeri v.s.aldım haşladım yemiyor.
Kuru mamayı yavuk suyuna ıslattım yemiyor.
Arasıra yemek kabına gidip yalanıyor.
Bol bol su içiyor.
Ağzında bir tuhaflık görmedim, aksırma burunda ıslaklık v.s. yok, gayet oyuncu ve canlı hareketleri ama bol bol uyuyor.
Bu arada bu hayvan bir şey yemiyor ama günde en az 2 kere kaka yapıyor ve işiyor.


Strese girdim iyice yazık daha çok küçük artık kedi sütü alıp biberonla vereceğim herhalde tavsiye önerilerinizi rica ederim.

34 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Kuru veya yaş mama için çok küçük bir aylık kedi :(
Çiğ tavuğu doğrudan vermek de iç parazite neden olur. Doğrudan vermeyin öyle tavuğu.


Unutmayın, bu daha bebek. En az 2-2,5 ay boyunca süt emmesi ve vücudunun belirli bir ısıda tutulması gerekiyor.
Sizin yapacağınız ilk şey şu olacak, kedi süt tozu almak. Kuru veya yaş mamayı vermeyin 2 aylık olana kadar. Bu süreçte şırıngayla (iğnesiz) veya kedi biberonuyla ağzına insan bebeği besler gibi yaptığınız süt tozu mamayı vereceksiniz. Ve vücudunu sürekli sıcak tutabileceği bir yatak hazırlayacaksınız.


Kıyamam hiç. Youtube'da kitten lady diye bir kadının kanalı var. Bebeklere bakımı çok güzel anlatıyor. Onu da bir izleyin derim. adresi bu https://www.youtube.com/channel/UC5VvB6tmC4lu_WCx7hE0PZA
Gösteriyor nasıl ne yapılacağını İngilizce bilmek şart değil o kadar.

ursaminor
ursaminor

116511

Sakın inek sütü vermeyin ayrıca. Ağır gelir bebeğe inek sütü. Aman diyeyim. Laktoz zararlı bebeklere.

ursaminor
ursaminor

116511

:)
Salam vermeyin (çiğ ve işlenmiş salam sosis bunlar iç parazit yapar daha çok minik zaten zor besleniyor bir de içerden parazit kemirmesin çocuğu) zaten yararlı bir şey yok içinde salamın...


Sağlıklı mutlu bir kedi olacak ben inanıyorum :))

Omer_Uzun
Omer_Uzun

620

Çok teşekkür ederim hemen bir biberon ve süt tozu alayım :)

Cat milk ve biberon alip beslemenizi oneririm daha cok kucuk kitten mama bile olsa henuz yiyemez.birde yavru icin olan yas mamalardan kullanabilirsiniz yas mama kuru mamadan daha guzeldir.ama siz cat milk ile besleyin almasi gereken besinleri anne sutunden alamadigindan cat milkten alsin miniginiz.

Elifoo
Elifoo

10743

Simdi eve yeni geldigi icin de biraz tedirgin olabilir uyumasi falan normal zaten. Ona biraz zaman taniyin. Oyun oynayin bol bol sevin. Sut icirmeye devam edin (kedi sutu) ama icine pekmez koymak iyi bir fikir mi bilmiyorum tatli sonucta. Umarim her sey bir an once duzelir :) yeni bebisiniz hayirli olsun :)

Infernus
Infernus

111806

@ursaminor çaresizliktendir :) çok iyi anlıyorum Ömer beyi. Karnına bir şeyler gitsin diye gözünün içine bakıyor. Haşlanmış yumurta da ishal yapar mı o kadar küçük bebeğe?

Infernus
Infernus

111806

Poff hanımefendiler lütfen önceki yazılanları okuyunuz. Bir konu giriş gelişme sonuç diye devam eder. Bebeği kaybettik hala şöyle yapın diye tavsiye veriyor ve konu sahibini daha çok üzüyorsunuz.

gunosari
gunosari

2936

Ömer bey elinizden siz elinizden geleni yapmışsınız bazen olmayınca olmuyor.Ama sokaklar hala kurtarılmayı, yuva sahibi olmayı bekleyen canlarla dolu çocuklarınızı ikna edip yeniden deneyebilirsiniz.Çocuklarınız içinde evcil bir hayvanla büyümek çok yarar getirecektir.Daha fazla sorumluluk alırlar,duygusal zekaları gelişir vicdanlı iyi insan olma noktasında çok şey katar hayatlarına.Başınız sağolsun.

Omer_Uzun
Omer_Uzun

620

Cat milk ve biberon aldım dün ve eve gider gitmez hazırladım.
Kedicik biberonu asla almak istemiyor ağzına biraz damlattım yalandı sonra zorla ağzının kenarından lıkır lıkır verdim içti.
Fakat kesinlikle biberonu ağzına almak istemiyor ama beslenmek zorunda olduğu için zorla veriyorum.
Bu arada kat milki verdikten sonra midesinde guruldamalar da duydum normal mi acaba?


Kıyma haşladım, tavuk haşladım, aromatik olsun diye bulyon suyu koydum, kaşar peyniri verdim, süte pekmez koydum ama yemeye direniyor fakat bu kedi kaka ve idrar yapıyor.


Çok uyuyor ama halsizlik v.s. yok tek derdi kucağımda uyumak.


Çok tedirgin oluyorum iyi beslenemez başına birşey gelir diye.

Yavru kediler günlerinin çoğunu uyuyarak geçirirler. Halsizlik yoksa sıkıntı yapmayın. Tuvaletini de düzenli yapıyorsa(her gün en az bir kez kaka ve çişini yapıyorsa), ishal değilse yediği ona yetiyordur. Zaten midesi çok küçüktür onun. Her uyandığında yemeği ve suyu hazır olsun; aynı yerde ve aynı kapta, az az yer. ilk zamanlar siz götürün koyun yemek kabının önüne.Cat milki kendisi de içmeye alışır ama mesela bizim kedimiz aldığımızda 5 haftalıktı. kuru mamaya alışmıştı. cat milki pek sevmiyordu, hazırlayıp içine 4-5 tane kuru mama atıyordum, kuru mamanın aroması süte çıksın diye, bu şekilde içiyordu. ortama alışmadığı için devamlı kucağınızda yatıyordur. bi kaç güne toparlanıp evi keşfetmeye başlayacağını düşünüyorum inşallah. Alıştıkça iştahı da artar.

Infernus
Infernus

111806

Sokaklarda çok aç kalmışsa öyle sanıyordur yiyecek 1-2 bişey bulsam yeter bana :( zamanla iştahı artacaktır. Çok zor zamanlar bunlar; bir şeyler yesin diye ölüyorsunuz. Ben de 10-15 çeşit mama denemiştim ıslak kuru. Sonra haşlanmış tavuk,ciğer. Ama sizinki küçük bir bebek daha. Benim yavrular yaklaşık 3 aylık olana kadar annelerini emdiler minik danalar. O tarz kedi sütü tozu sevmezse ona en yakın keçi sütü diye duymuştum. Deneyebilirsiniz. Bir sağlık sorunu olmasın da iştahı açılır zamanla. Kendi kendini ısıtamaz sıcak tutun. Üstünü örtebilirsiniz uyurken çok sıkmadan. Tek başına dışarıda üşütmüştür soğuk algınlığı olabilir. Veterinerle irtibatta olun gözlemleyin bir sağlık sorunu olduğunda ciğerlerinde ses, burun göz akıntısı, ishal. Kolaylıklar diliyorum. Çok güzel bir bebek ailenize mutluluk katacak onu bulduğunuz eve aldığınız güne şükredeceksiniz.

Bulyon vermeyin asiri tuzlu siz sadece cat milkle besleyin sutte vermeyin ishal olur:)

Guruldamalar normal acliktandir yazik bebise:(

Omer_Uzun
Omer_Uzun

620

kokusu gelsin yesin diye yapmıştım demekki vermemeliyim :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2068 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR