Yine Kuru Mama Sorusu :D

Beyzakumsalll
Beyzakumsalll

1304 Puan

Anket

Temizmama
(5 oy)
Proplan
(5 oy)
Royal canin
(5 oy)
Hills
(4 oy)
Toplam (19 oy)

Biliyorum çok sıkıldınız bu tür anketlerden ama ben bulamadim :D ve yine biliyorum bunlar zararlı mamalar ama yinede sizin yoo ben memnunum dediğiniz hangi mama?

44 CEVAP

Reyaura
Reyaura

15210

zuhal çok saçma bir mantık. Zaten hayvani sokaktan alıyor. En azindan sıcak yuva dışardaki tehlikelerden uzak güven içinde yaşıyor. Araba ezme tehlikesi acliktan ölmesi bi insanin iskence etmesi öldürmesi vs vs durumlarinda uzak yaşıyorlar.Bence senin gibi insanlar kedi beslemesin.

@zuhall yorumları en başından itibaren okudum. Fakat durumu maddiyattan çevirmeyi pek başaramadınız bana kalırsa. Bende öğrenciyim ve 2 tane kedim var. Normalde elime geçen parayla tek başıma olsam bir geçim problemi yaşamazdım. Fakat 2 tane evladım var diye öğlen okuldan çıkıp 5 saat çalışıyorum. Aldığım tüm parayı da onların masrafları için kullanıyorum. Eğer ki imkanımız yoksa imkan oluşturmaya çalışırız,bunu da yapamayacak durumdaysak yine bir hayvana yuva olabiliriz. Kedi,köpek,kuş,balık hiç fark etmez... Yüreğimizi onlara açtıktan sonra geri kalan herşeyi bir şekilde çözüme ulaştırabiliriz zaten. Sadece belki bazılarımız hiç zorlanmadan bunu halleder bazılarımız da çok daha fazla uğraşmak zorunda kalır. Sizin parası olmadığı için hastalandığında sokağa atıyor dediğiniz insanlar; zaten sokağa atmak fikrini uzun zaman önce benimsemiş ve hastalık durumunu da bunun için kullanan kişiler oluyor. Herkesi genellemeyin. Parası olmayan herkes hasta olan kedisini köpeğini sokaklara atmıyor. Atanlar da zaten bir nevi bu anı bekleyenler oluyor.

zuhall
zuhall

10265

biliyorum bunlar "zararli" mamalar deyip de hangisinden memnunsunuz diye soru sormak hangi kafanin bir urunudur?
ben de bu soruyla bir anket acmayi dusunuyorum..

aysegunerr
aysegunerr

114944

Hayvanları sokağa atan insanların çoğunun petshoplardan alıp veya hediye edip sonra hevesi gidince atan insanlar olduğunu düşünüyorum. Barınaktan sokaktan vs. hayvan sahiplenen bir insanın bakamıyorum diyip sokağa attığını hiç görmedim. Sokaktaki tehlikelerden korumak istemişki evine almış sonra bakamazsa zaten yine başkasına sahiplendirir.
Ben bir öğrenci olarak sokaktaki hayvanlara gücüm yettiğince bakmaya çalışıyorum. Durumum olunca orta düzey bir mama alıyorum ya da tavuklu makarna veriyorum. Bir kedimi barınaktan bir kedimi sokaktan sahiplendim. Sokakta hasta yavru bir hayvan gördüğümdeyse aman ben bakamam diye çekip gitmiyorum. Başka hayvanseverlerden yardım alıyorum bakabilecek insalara sahiplendiriyorum. Öğrenciyim durumum yok diye bakmayım mı şimdi bu canlara. Bir arkadaşım köpek sahiplendi o da öğrenci. Köpekcik hastalandı veteriner masrafları çok tuttu. Kimse sen bakamazsın niye aldın demedi hayvansever arkadaşlarımızla birlikte ödedik. Benim kedimde düşmüştü ev arkadaşlarımın sorumsuzluğu yüzünden vet. masraflarına da kendim karşıladım. Diğer kedimide sokakta buldum zap zayıf bir şekilde ve düşük yapmıştı durumumda yoktu ama napsaydım durumum yok diye bakmasa mıydım?
Her neyse..
Bu mamalara burda iyi diyenlerde çok kullanmayın diyen de. (Bence de kötü) Mama konusu tartışılıyor sürekli :D
Ben ne kullandığımı söyleyeyim. ProChoice balık etli.. Evet çok iyi değil ama alabileceğim fiyat aralığında en iyi bu diyebilirim. (Aman tanrım kedilerime bakamıyorum niye sahiplendim tüh :D)
Haftada 2-3 gün( sınavım vs. olmadığı haftalar) kendim mama yapıp veriyorum. Haftada 1-2 kez yaş mama brit premium.. Ödül mamasını da eksik etmiyorum( Gimcat) ^^

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Parası olmuyan hatta sadece su verme imkanı olan da kedi besleyebilir en iyi markayı alamaz belki ama sofrasından bir parça tavuk ayırabilir;ayırmalıdır, beslemelidir!
Evine bir gün dahi alabilecek ise o bir gün dahi önemlidir heleki soğuksa ...heleki hastaysa...
En iyi marka nedir en pahalı olanmıdır ev yemeğimi, kuru yemmi bunun tartışmasına giremicem açıkcası muhtelif fikirler pazarlama sıtratejileri vardır yada olabilir mümkündür.
Fakat herkes ucuz olarak da kedi besleyebilir gidip bir sürü para verip almak yerine en zorda olanını almalı insan hatta en kötü durumdakini aramalı.Ya hep , ya hiç bu yanlış mantık.Benim durumum yok ise marka mama alamam kendim yaparım bukadar basit hatta kumunuda bahçeden doldururum hatta sağlığı için belediye hizmetlerinden yararlanmaya çalışırım.Hatta tırmalama tahtasını kendim yaparım mama kabını 1 tl ciden alırım.Ama severim sahip çıkarım elimden geleni yaparım.Sonuçta bir şeyler yaparım hiç bir şey yapmayana görede çok şey yapmış sayılırım kimse bunu takdir etmesin varsın.

maviskus
maviskus

78

Sorumluluk sahibi bir insan olmak maddiyatı ikinci plana kolaylıkla atar.O hayvanın senin bir sorumluluğun olduğu bilincine varırsan kendi ihtiyaçlarından önce onunkileri düşünür gelir ve giderlerini ona göre düzenlersin.

Beyzakumsalll
Beyzakumsalll

1304

Durumu olmayanlar içindir bu sözüm ogrenciyken kendimden bilirim aşısini yaptirmak için para biriktirdiğim zamanları bunlar da bi iyilik param yoksa kedim olmasin hiç doğru bi düşünce değil şahsımca

Yani çok paranız olsa da olur olmasa da olur. Çok paranız olursa sıkıntı çekmezsiniz. Olmazsa biraz daha zorlanırsınız. Yüreğiniz fakir olmasın arkadaşlar gerisi hallolur...

Feronia
Feronia

117611

Birçok kişiye göre bu forumdaki "tartışma ortamını" ben yaratıyordum sanırsam... Ben yokken ne kadar farklı olduğunu görmelerini isterim açıkçası.
RC, ProPlan, Hill's alacak bütçeniz varsa Now Fresh, Naturea, N&D düşük tahıllı veya en azından Profine, Sanabelle vs. alabilirsiniz bunlar yerine.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Maddiyatta kısıtlı maneviyatta sorumluluk bilinci olmuyanlar için olsa dedikleriniz doğru ama çıkışı yanlış yerden yaptınız.Parası olmuyan bakmasın noktasında yanlış mevzu.Parası olan hayvan satın almasın sokaktaki hayvanların ihtiyaçlarına harcasın parasını bu nasıl?)

aoeo10
aoeo10

5267

parası olmayan kedi bakmasın ne demek ya? o kedinin sokakta kalması daha mı iyi yani? çok saçma düşünüyorsunuz

eltarcin
eltarcin

116201

Şimdi şu konuya bir açıklık getirelim; parası olmayan kedi bakamaz diye bir şey yok. Ama tabii o da bir can. Belli masrafları var. Sonuçta illa kuru mama yiyecek diye bir şey yok. Kuru mamanın kaç katı daha ucuz, daha sağlıklı besleme yolları var. Örnek; home-made, BARF, ev yapımı kuru mama vb.


İkinci olarak evet onlar zararlı mamalar. Kedisi memnun olsa bile içerikleri çok kötü, iğrenç. Mesela örnek; Royal Canin. MARS firmasının ve MARS firması hayvan deneyleriyle ünlü. Tamam kendi kedinize veriyorsunuz, kıyıyorsunuz midesine, sağlığına ama... Diğer hayvanların katledilmesi hiç mi umurunuzda değil? Onlar bir can taşımıyor mu? Canlı değiller mi? Maalesef bazı insanlar onlara anayasanın da verdiği yer gibi "Eşya" kategorisinde inceliyor olmalı ki halan daha böyle şeyler söylüyorlar. Seçim sizin. Buraya en az 40 defa yazdım. Ve halen daha yazacağım. Vazgeçmek yok! Bir kişi bile bu mamaları almayı bırakırsa şanslıyız. Mama konularında yardımcı olduğum kişilerin çoğunluğunda RC, Pro Plan, Hill's'i bırakmaya karar verenler var. Çok şükür şu ana kadar 30-40 kişiyi vazgeçirebildim. Bırakanları gördükçe sevinç dansı yapıyorum ve yüzümü bir gülümseme kaplıyor. "Bir hayvan daha katledilmekten kurtuldu" diyorum. Buradan o kişilere gönülden bir şekilde teşekkür ediyorum. Konu kapsamına girmese de belirteyim; bu girişim sadece mamalarla sınırlı kalmamalı. Bıraktıysak, bütün hayvan deneyi yapan firmaları ve ürünleri bırakmalıyız. Bir şişe su dahi, o firmaların hayvan katliamlarına katkı sağlıyor...

Feronia
Feronia

117611

Elif'e katılıyorum.
Ben ve birkaç üye daha (isim vermiyorum) bu platformda toplumun çoğunluğunun inandığı veteriner yalanlarını açıklamaya çalışırken "kaos ortamından beslenen", "yüksek egolu", "cahil" (!) gibi birsürü aşağılayıcı söze maruz kalıyoruz.
Ama şunu anlatamıyoruz: Biz sadece kararlıyız. Kararlıyız çünkü biz gerçekten hayvanları seviyoruz. x şahsı diyecek ki bana, "Başkasının kullandığı mamadan sana ne.". Haklı, bana ne? Eğer o mamayı yiyecek olan bir insan olsaydı, yani kendi derdini kendi anlatabilseydi ve iradesi olsaydı ağzımı açmazdım. Ama o bir hayvan, elinde olmayan imkanlar ve sahibinin hataları yüzünden ömür boyu zarar görmek zorunda olmamalı. Onlar yerine ben konuşmazsam, o konuşmazsa, biz konuşmazsak kim konuşacak? Ne pati puan ne tanınmak ne hesabım ne sosyal medyadaki takipçilerim umrumda, benim umrumda olan hayvanlar. Eğer kendimi düşünüyor olsaydım kimseye bütün gün hesap yapıp da gram gram ayarlanmış özel tarifler, menüler hazırlamazdım; yapsam da bunu karşılıksız yapmazdım.

Reyaura
Reyaura

15210

Bu fiyatlarda matisse var içeriği hepsinden iyi

Reyaura
Reyaura

15210

Çevir kazı yanmasın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2380 Görüntüleme
  • 44 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR