Jöleli Kedi Maması / Kalp Rahatsızlığı ?

Gul36
Gul36

113362 Puan

Dün sevgili riuhole yaş mamalarla ilgili bir soruda, jöleli konserve mamaların kalp rahatsızlığına yol açabileceği ile ilgili bir şeyler duyduğunu söylemişti. Kendisi de kesin bilgi sahibi değildi. Ben de bu konuyu araştırdım ancak bir makale vs. bulamadım.


Biz Schesir, Naturea, Animonda gibi yaş mamalar kullanıyoruz, bazılarının kendi suyunda pişirilmiş olanları da bulunuyor. Bunları mı tercih etmeliyiz daha çok? Jöle konusunda kesin bilgi sahibi olan var mı?

37 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Gul36


Bı an yanlış anladım kusura bakmayın,bende ondan öyle yazdım:)
Benim de böyle güzel konular çok hoşuma gidiyor ruhumu rahatlatıyor açıkçası. Burada, dışarıda, dünyada öyle kötü şeyler oluyor ki ruhum sıkışıyor, böyle minik güzel şeyler biraz olsun dünyada hâlâ iyi insanlar olduğuna inancımı tazeliyor,beni rahatlatıyor. Can demeden hayvanlara korkunç şeyler yapan insanlar varken böyle canının yediği mamadaki jolenin zararını, doğum gününü düşünen insanlar görünce öyle mutlu oluyorum ki:)


Naturea almak çok istiyorum ama genellikle alış veriş yaptığım sitelerde olmuyor ve almak hiç nasip olmadi. Animonda'da ocean serisinden 1 çeşitli normal seriden 1 çeşit denedim ve özellikle normal olan tam bir hüsran oldu. Hiç sevmedi maalesef. Naturea için bana püre formunda demişlerdi,jölelimiymiş :0


Valla ben gelecekte oğlumun resmini buzdolabı magnetine, tişörte bastırıp kullanmak, yağlı boya tablosunu yaptırıp duvarıma aşmak istiyorum;)
Artık deli mi derler manyak mi bilmiyorum. Bir şarkı vardı sanki "bana deli diyorlar, desinler desinler değişemem "gibiydi sözleri. Aynı o hesap.Ne deseler desinler evlatlarımızı sevmeye,değer vermeye el üstünde tutmaya devam edeceğiz inşallah:)

Infernus
Infernus

111806

Jölenin içeriğini bilmek gerekli bence. Fazla yağlıysa kalp sorunlarına yol açabilir. Ben de şimdi baktım biraz da bu jöle nasıl yapılıyor diye. Kendi tariflerini hazırlayanlar un kullanarak yapmışlar. Evet bildiğimiz un. Bu şekilde yapan firma var mı bilmiyorum zaten açık açık yazmazlar da tahıllar filan diye geçiştirirler. Böyle yapılıyorsa eğer kolesterol yani.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Az önce gimcat'in joleli yaş mamasını verdikten sonra bunu okumam..
Ben herhangi bir markayı alırken jolesiz olanları tercih ediyorum genelde. Stokta yoksa yada çeşit olması için jöleli tercih ediyorum arada.
Kaliteli markalarda çok sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası. Schesir özellikle,maillerinde yazmışlar zaten. Schesir dışında gimcat'in jöleli yaş mamalarını arada alıyorum,bende Gimcat'e mail atayım en iyisi:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Gul36
Pufy çok severek yiyor nerdeyse her çeşidini. Bu gün de doğum gününü kutladık ve joleli Gimcat'in ters çevirip üstüne kalp(Gimcat superfood mobility) ve top(Beaphar rouletties) şeklinde ödül mamaları koyarak pasta yaptık. Çok mutlu oldu ve bayılarak yedi:)
Unutmazsam mail atacağım umarım,bu konuya yazarım cevap verirlerse:)

Gul36
Gul36

113362

"Schesir doğal yaş mamalarımızda bulunan jölenin ve hazırlanışının tamamen güvenli olduğuna sizi temin ederiz. İçinde sebze jelatini (toz jelatin+su) bulunmaktadır. Jelatin sebzelerden üretilmiştir. Kullanılan şey çekirdek ve yosun özleridir: guar zamkı, karajenan, keçiboynuzu zamkı. Şu anki yönetmeliğe göre suyun ve jelatinin etikette belirtilme zorunluluğu yoktur."


Schesir'den gelen mail buydu. Eğer böyleyse jölenin içinde un yok demektir. Tamamen sebze ve çekirdek özlerinden oluşması sağlıklı olduğunu gösteriyor o halde. Sanki içim biraz rahat etti. Diğer markaları bilemeyeceğim tabii.

Infernus
Infernus

111806

@dollfacepersian mutlu yıllar :) ben de kutladım ama normal pasta da alıyorum üstüne mum ona da en sevdiği yaş mama :) kendime de ödül pastayı ben yiyorum ne zahmetlerle büyütmüşüm de yaşını doldurmuşum diye :)

riuhole
riuhole

3534

Ben doğum gününde Muzaffer'e et kavuruyorum arkadaşlar çok mu yabancı kaldım ne :D :D ama Muzaffer zaten 10 yıldır ev yemeği tercih eden brokoliyi tırnağına takıp yiyen bir kedi gayet de seviniyor kendi pastasına yani:D

Infernus
Infernus

111806

Benimki patisini yalayıp söndürmeye kalktı da izin vermedim hemen üfledim. Benim pastamı da yemeye kalktı. Bir kaç foto ekleyim sinbadın fotolarına oradan bakarsınız :) fikir de olabilir.

sophiee
sophiee

103370


  1. Yaş gününde yaş mamayı ters çevirip mum dikmiştik biz de. Meraklı kızım ışık hızıyla mamaya koşup bir de mumu koklamaya kalkınca zor kurtardık bıyıkları. Bir kaç telin ucu kıvrılmıştı hatta :))

Gul36
Gul36

113362

@dollfacepersian @infernus Olur mu öyle şey estağfurullah. Ne kusuru. Hepimiz hoşumuza giderek konuşuyoruz güzel konuları. :) Ne güzel fikirler edinmiş olduk. Ben sadece konu çocuklarımıza gelince nasıl da hemen bi konudan diğerine atlayıp muhabbeti genişlettiğimize şaşırdım ve de hoşuma gitti, o yüzden öyle demiştim.


Bu arada, Naturea ve Animonda 'ya yazmayı düşünüyorum. Bulabildiğimiz en iyisi onlar.


Ben de hiçbir şirketin ürününü kötüleyeceğini düşünmüyorum, ticaret dünyası sonuçta. Ama paketin üzerinde detaylı yazmayan içerikleri söylüyorlar en azından, iyi oluyor sanki.

Gul36
Gul36

113362

@sophiee haha ben de ondan korkuyorum ama yine de mumsuz olmaz. Hatta espri olsun diye yaş pasta yaptırıp üstüne onun fotoğrafını bastırabilirim. Çevremde bu kız kedi aşkına delirdi diyenler iyice emin olsunlar. :D

Gul36
Gul36

113362

Arkadaşlar bu konuda kimsenin bilgisi yoktu sanırım. Schesir'e bir mail atıp sordum, konserve mamalarinin jölesinin tamamen bitkiden yapıldığını ve kesinlikle katkı maddesi icermedigini söylediler. Zaten mamanın üzerinde de yazıyor ama detaylı bir şekilde açıklamışlar mailde.
Diğer markalar hakkında bir bilgim yok ama bu kaliteli markalarda çok zararlı bir içerik olacağını sanmıyorum. Sizin bilginiz var mı?

riuhole
riuhole

3534

Bence de kesinlikle o jelimsi kıvamın ne kullanılarak elde edildiği çok önemli. Sonuçta o jel sıcakta eriyip soğuduğunda aynı formuna dönebilen bir şey. (Gimcat yaş mamasını ısıtıp soğutarak denemiştim.) İçerisinde muhakkak ki kimyasal bir şey var. Yine de jelde un da varsa bence yeterince akıl kurcalayan bir durum.

Gul36
Gul36

113362

Gravy soslu olanlardan da aldım ama onlar da sos ya, et dışında yapılmış bi şey sonuçta diye katkı var mıdır acaba diye düşündüm. Bi de sossuz, kendi suyunda pişirilmiş olanları var Schesir'in. Pek iştahlı yemedi kedim. Büyük ihtimalle soslu olanları sevecektir.

Gul36
Gul36

113362

@dollfacepersian , Gimcat'i ben kedime yediremedim ya. Önüne koydum aç kaldı yine yemedi. Bi tek balkabaklisini şöyle böyle yedi. Diğer markalara da mail atmayı düşünüyordum ama Gimcat'e siz atacaksınız aradan çıkmış olur. :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4517 Görüntüleme
  • 37 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR