Kedi Psikolojisinden Anlayan Birisi Acil Yardım Edebilir Mi

Nanebey
Nanebey

689 Puan

Merhabalar. bu konu hakkında defalarca yazmıştım ama bir çözüm bulamadık, 7 ay önce ilk kedimizi sahiplendik, 1.5 yaşında erkek bir kedi, ilk kedimiz değil ben kedilerle büyüdüm eşimin daha önce kedisi oldu. korkak önceki sahiplerinden şiddet görmüş bir kediydi aylar olmasına rağmen bizden her zaman korkuyordu bizde onu hiç rahatsız etmiyorduk kendi halinde bırakıyorduk, aylarca böyle devam etti son aylarda eskiden akşam olunca oda oda koşturan, mandallarla oynayan kedim birden sadece uyumaya başladı, salonu benimsedi salonda ki koltukta sadece uyumaya başladı mama yemesi azaldı veteriner kontrol etti fakat hiçbir problem yoktu, 2 ay kadar böyle devam etti bizde ona arkadaş olsun umuduyla 2. kedimizi sahiplendik, iki kedimizde kısır değildi sahiplenirken ikisini de kısırlaştırma sözüyle aldık. yeni kedimiz gerçekten çok insalcıl hiç yabancılık çekmedi bizde çekmedik, ilk gün bile alıştı biz çok şaşırdık, kedimle ilk gün sadece birbirlerine çok yaklaşınca tısladılar ama her şey çok iyiydi. 3. gün ilk kedim hastalandı, 3 gün sürdü ağır bi hastalık geçirdi, ve bütçe olarak bizi zorladı kedileri kısırlaştırmayı bir sonraki aya attık 1 ay boyunca ayrı odalarda da durdular aynı odada da uyudular her şey güzeldi. bir gün büyük bir kavga çıktı sebepsiz yere anlamadık ilk kedimiz saldırdı, odaları hemen ayırdık. 10 gün sonra yeniden tanıştırdık olmadı. ayrı tutmaya devam ettik ve veterinerden de kısırlaştırma için randevu aldık. kısırlaştırmadan 2 gün önce, ilk kedimin odası büyük geniş bir oda, onun odasını kapattık, yeni kedimin odası da hemen yanında çok küçük bir oda onun odasının da kapısını hava alacak kadar açık bıraktık hem de küçük odada kapalı kalmasın diye. ilk kedim hiç huyu değildi gece kapısı açmış, gece 3 de büyük bir kavgaya uyandık, birbirlerini çok kötü dövdüler, ilk kedim korkudan pislemiş bile, kanatmışlar her yerlerini ayıramadık bizim bile ellerimiz kan içinde su dökerek zor ayırdık.

10 CEVAP

elif_f
elif_f

1091

Travması olduğunu siz söylediniz. Böyle bir kedi için işleri daha da zorlaştırmışsınız ikinci kedi ile ki ben bir kedi daha ev bulmuş diye sevinirim normalde. İkinci hata da birden karşılaştırmanız olmuş ilk. Normal travmasız kedide bile on gün aşamalı ilk eşyaları ile konu transferi, kapı sltından birbirlerini hissetme ile başlayan aşamalı bir on gün gerekir, sabırla. Üçüncüsü de bu süreçte doğal içerikli misal vet expert kalmvet gibi ilk kediye, öyle bir antistres ürün kullanılmalıydı. Hatta ikinci kedi öncesi de ara ara kullanılması iyiolurdu vet tavsiye edeceği bu tarz bir iyi ürün. Lütfen onu odaya kapamayın, cezalandırıldığını düşünür. Kedi psikologları var danışın isterseniz. Ama on günlük aşamalı süreci en baştan başlatabilirsiniz, sabırla. İkinci kedi daha pozitif sosyal bir çocuk belli ki, böyle olması ilerde iyi gelebilir ilk kediye ama şu an travmaları ve erken karşılaşma sebebi ile çok zorlanıyorbelli ki ilk kedi. Bu süreçte veterinere sorabilirdiniz nasıl alıştıralım. Eğer sordunuz ve direkt karşılaştırın dediyse oraya bir ünlem koymak gerek. Yine böyle travmatik bir çocuk için doğal bir antistress önermediyse bugüne kadar ona da şaşırırım. Sabırla on günlük alıştırma sürecini başlatabilirsiniz ilk gibi. İnternette de araştırın içerikler oluyor. Süreç başarısız olunca başa alınıyor genellikle. İnşallah iki yavrucak için de süreç iyileşir.

Nanebey
Nanebey

689

Eşim hemşire, hemen kontol ettik çok şükür birbirlerini ağır yaralamamışlar, birkaç tırnak izi ve ilk kedimin patisinde çok az kanama hemen durdu oda temizledik sardık veterinerle konuştuk görüntülü büyük birşey yoktu çok şükür. 2 gün sonra kısırlaştırdık. veterinerimiz 10 gün daha ayrı tutun dedi bizde öyle devam ediyoruz birkaç kez salonda buluşturduk aynı koltukta ayrı köşelerde bile uyudular sevindik fakat bugün gene ilk kedim saldırmaya çalıştı fakat tamamen savunmak için diğeri koklamaya yada yakınlaşmaya çalışıyor bizim ki çok korkuyor, bizde iyi mi yaptık kötü mü yaptık cidden son aylar bunun ağırlığıyla yaşıyoruz, eskiden de korkak bir kediydi fakat şuan daha da korkak, hiçbir şey yapmıyor sadece uyuyor, mama yemesi de azaldı, kısa tutmaya çalıştım ama inanın pozitif kodlama, oyunlar, kokulara alıştırmalar, oda değiştirmeler hepsini yaptım. vücudu kas katı, kuyruk devamlı şiddetli şekilde sağa sola sallıyor, odasına götürüyorum, koyduğum yerde duruyor, gezmiyor oynamıyor sadece duruyor yada uyuyor çok vicdan azabı çekiyoruz, diğer kedimiz gayet iyi keyfi yerinde koşuyor oynuyor uyuyor bizim yanımızdan ayrılmak istemiyor ona da kıyamıyoruz ne yapabiliriz.

elif_f
elif_f

1091

Bir de stres kedi bağışıklığı için tam bir düşman. Stresi için vetin önerdiği doğal kaliteli bir ürün kullanarak stresin hastalığa sebebiyet verecek şekilde ona zarar vermesini engellemeye çalışılmalı.

Nanebey
Nanebey

689

Odaya kapatmak benim de en nefret ettiğim şey vicdan azabı çekiyorum. Gün boyu değil birkaç saat birisini odasına kapatıyorum ,diğerine evi açıyorum dönüşümlü ilerliyoruz. Geceleri bir gün birisi bizimle, diğer gün birisi bizimle uyuyor, mamalarını kapı arkasından yiyorlar, ikisini sadece ödül maması için karşılaştırıyorum, yada yaş mama gününde kapı arkasında değil yan yana yiyorlar bu şekilde ilerledim. İlk günler sadece box ile karşılaştırdım, yeni gelen kediyi başka bir odaya koydum, ilk kedime ev açıktı her zaman. kısırlaştırdıktan sonra sadece bir defa oldu, birkaç gündür hiç karşılaştırmadım bu yazıyı yazıktan sonra odaları açtım şuan karşımda koltukta aralarında 10cm mesafede yarım saattir uyuyorlar birazdan ödül manalarını alıp ayrılırlar, bu bile bizi çok mutlu ediyor, veterinerimize 2. Kedi öncesi birçok kez sordum güzel olur demişti, kısırlaştırdıktan sonra gene olursa kedi sakinleştirici oda priz aparatları var ondan verelim demişti. İlk kedim yeni kedi gelmeden birkaç ay önce durgunlaşmaya başlamıştı 2. Kediden sonra daha da arttı, anlaştıkları zaman ikisi içinde çok güzel olacağına eminim 2. Ay olmasına da az kaldı, bizim aklımızdaki de ilk başta doğal bir sakinleştirici ve kedi psikologları bir 10 gün daha bekledikten sonra duruma göre bakacağız, teşekkür ederim.

Çok zor bir durum. Çok üzüldüm.2. Kediniz hareketliyse, keyfi yerindeyse onu odasında tutmaya çalışın. Ilk kedi kendini istemiyosunuz gibi düşünüyor olabilir. Onunla daha çok zaman geçirmeye çalışın. Bir de kısırlaştırma sonrası zaten bi stres yaşıyorlar onunda etkisi olabilir. Umarım zamanla bu durumu aşarlar ve birlikte zaman geçirmenin keyfine varırlar

Nanebey
Nanebey

689

Büyük çoğunlukla yeni kedi odasında, ilk kedime ev açık oluyor ama salonu çok seviyor oradan kolay kolay çıkmıyor, yeni kedi sahiplenmeden önce de öyleydi salondan tuvalet ve mama dışında kolay kolay çıkmıyor ve inanın evde tüm düzen ilk kedime göre kurulu. onun stresini korkusunu azaltacak bir şey arıyorum

elif_f
elif_f

1091

Normalde ürün adı vs vermeyi sevmem vete sorulmalı. İkidir de yazıyorum başka birine de yazdım kalmvet (vet expert) çok iyi bir ürün. Doğal içerikli. Onun için beklemenize gerek yok danışın uygun mu diyin alıp kullanın vet ok verirse. Vet ziyereti öncesi bile veriliyor stres olmasın diye. Bağışıklığı düşmesin zaten ameliyatlı. Bağışıklık için de bir set bir şey başlayın bence kronik kanser ya da fib gb bir durumu yoksa. Öyle hastslıklarda bağışıklığı uyarmamak gerekir çünkü. Hem stres travmaların etkisi, hemmyeni amelşyattan çıkmış. Lütfen sorun ve hem antistres doğal bi ürün hem bağışıklık desteği başlayın.

elif_f
elif_f

1091

Ürün önermek presibim değil ama şu ürün veterinerlikte satılır viyo imune+


Siz takibini yapan vete sorun. O hangi desteği verirse danışın uygun gördüğünü kullanın. Bağışıklığı düşmesin lütfen.

elif_f
elif_f

1091

Anlaşırlarsa da çok iyi olur. Yalnız kalmaz. Kendi cinsi başka oluyor. Allah kolaylaştırsın.

Nanebey
Nanebey

689

Güncelleme;
Soruyu sorduğum günün gecesinde iki kedim de enerji patlaması yaşadı, ilk kedim evde koşturmaya oyunlar oynamaya başladı. Yeni kedim de aynı şekilde. İlk kedimin o durgunluğu, korkaklığı, kavgalar, tıslamalar tamamen bitti. birbirlerini arada bir kokluyorlar o kadar beraber oynamıyorlar daha ama ikisi de çok keyifli çok rahatlar, durum tamamen testesteronla alakalıymış :( teşekkürler cevaplarınız için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 292 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.206 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR