Kedilere Mikroçip Nerede Takılır Ve Ne Kadar ?

kars
kars

3106 Puan

Merhabalar,Bir kedi sahiplenicem mikroçip diye bir şey duydum.Acaba ne işe yarar ve nerede takılır ve fiyatı ne kadar.İstanbul ümraniye için ?

23 CEVAP

umut61
umut61

2877

Mikroçip takılan kedi çalınmış olsa, o kediyi nasıl bulacaksınız çok merak ediyorum. Burası Almanya veya Hollanda değilki!

GuGu
GuGu

944

Çok güvendiğimiz bir veteriner arkadaşımız ki kendisi de mikroçip takma işlemi yapıyor, bize mikroçipin tam bir şehir efsanesi ve para tuzağı olduğunu anlatmıştı. Biz zannediyoruz ki; evcil hayvanımıza mikroçip takarsak bilgisayardan hemen hoop nerede olduğu bulunacak (böyle diyorum çünkü ben de aynen böyle olacağını sanıyordum) ama yok. Aslında o iş sandığımız gibi değilmiş. Mikroçip denilen küçük aygıt hayvanın deri altına yerleştiriliyor, mikroçipe hayvanın sahibinin adı soyadı kayıt ediliyor ve işlem bitiyor. Ola ki evcil hayvanınız kayboldu, öyle bilgisayardan bulmak gibi bi şansınız yok, anca bi kedi bulunacak mikroçip okutulacak, sizin isminiz çıkarsa mikroçipte sizi bulacaklar. Bu yüzden boşu boşuna o aygıta para verip bir de evcil hayvanınızı huzursuz etmeyin derim ben. Ama tercih sizin tabii.

Varsay
Varsay

66

Merhabalar kediler için deri altı mikro çip 1 Ocak 2022 den itibaren zorunlu hale geliyor.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından,veterinerler uygulama yapacak.Takmayan veterinerlere ceza gelecek.Kedi ile ilgili tüm bilgiler(adı,sahibi,adres,telefon no) çipte yer alacak.Aşı yapılır gibi deri altına enjekte ediliyor.Pirinç tanesi kadar minik bir şey zararlı yanı yok,faydası çok.Kediniz kaybolursa ne kadar gerekli olduğunu anlarsınız,sokakta bulduğunuz benzer kedinin çipini okutarak sizinki olup olmadığı kolayca anlaşılır.Biz 2 ay önce kedimizi kaybettik,onu ararken ne kadar gerekli olduğunu anladık.Bulur bulmaz çipi taktıracağız.

diablerose
diablerose

119757

simdi hayal edin. tekir kediniz kacti gitti. sokakta biri bunu gordu. aa basibos bi kedi, dur bi cipine baktirip sahibine vereyim, demez. sokak kedisi sanar, iki basini oksayip yoluna devam eder.

Yorumları okudumda o kadar bilgisiz olupta bilgiliymiş gibi davrananlar var ki.Bu mikroçip uygulamasını sadece kaybolmaya bağlayanlar var.Arkadaşlar en önemli amaç bilinçsiz sahiplenip hevesi geçtikten sonra sokağa bırakan kişilerinde önüne geçmiş olacak bu uygulama.Yok para tuzaği yok ben boynuna numaramı yazdım yok hayvana acı çektirmek.Biraz araştırın lütfen ya insanlarıda yanlış yönlendiriyorsunuz.

doğru mu?

jolom
jolom

1842

kaybolmaları ve çalınmaları riskine önlem olarak mikroçip taktırıyorlar, nerede takılacağına dair veteriner kliniklerine danışabilirsiniz.

kars
kars

3106

teşekkürler

mylovepuppy
mylovepuppy

1900

bence de taktırmayın hayvana yazık

tatlisiyam
tatlisiyam

706

Ancak eğer evcil hayvanınızı seyahat ettireceksiniz çipin takılmış olması gerekliliği aranıyor.

dilarab
dilarab

400

Çipli olan hayvanınızı sizden ayıramazlar.herhangi bir şikayet vs.durumunda eğer çiğliyse kimse müdahale edemez.fiyatı ne kadar bilmiyorum ama çok kötü bir şey değil:)

zeynosece
zeynosece

2898

Türkiyede gereksiz mikroçipi takarlar bazı veterinerlerde mikroçip okuyan cihazlar var öyle her yerde de yok kedin kaçsa veya çalınsa adam onu veterinere götürecek de çipini okuyacaklar uğraşma derim köpek var benim ben de uğraşmıyorum mesela yani çünkü boş

uçakla seyahat edicem ama sanırım mikroçip zorunluymuş.

ssert
ssert

85

Bu ay içinde uçuş yaptık çip zorunlulugu yok , aşı karnesi , iç - dış parazit ve kuduz aşısı zorunlu. Onun dışında box uyla birlikte onun içinde bilet alarak 8 kg altını kabin de 8 kg üstünü bagajda kargo bölümünde taşıyorlar.

Kjw
Kjw

2320

@ssert Peki nereye yolculuk yaptınız? Yurtiçi? Yurtdışı?


Bunu genelde yurtdışı yolculuklarda istiyorlar diye biliyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 26590 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR