Kedimin Diyaframı Yırtılmış, Ölme İhtimali Çok Yüksek

aslihan_e
aslihan_e

130918 Puan

Kedim dün nefes almada zorluk yaşamaya başladı, veterinere gittik, diyafram zarı yırtılmış bağırsakları üste kadar çıkmış. Yarın ameliyat olacak. Veteriner 10 kediden ikisi ancak hayatta kalıyor dedi. Tecrübesi olan var mı? Lütfen fikir belirtin mahvoldum. Veteriner ölür gözüyle bakıyor.

42 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130918

Diyafram zarı kesin yırtılmış, röntgende ben de gördüm, bağırsakları tepeye kadar yukarıdaydı. "İstediğin veterinere götür, para için hepsi yaparım der ama yapışıklık olduğu belli, kurtulması çok zor." dedi. "Sana para için yalan söyleyemem, istersen başka vete git yaptır, ameliyatta öldü diye kendini suçlamanı istemem ama ameliyatı yaptırmasan günden güne kötüleşerek sürünerek ölecek, yaptırırsan ölürse bile narkoz halinde uyurken ölür acı çekmemiş olur" dedi. Neyden bahsettiğini biliyorum çünkü benim karnımın ortasında dev bir tömör çıkmıştı ve karnımda ne varsa, iç organlarımı bağırsaklarımı birbirine yapıştırmıştı. Bana da aynı şeyleri söylediler, çok riskli olduğunu belirttiler. Mesaneni alıp yapay koyabiliriz, bağırsaklarını kesebiliriz, dalağını alabiliriz vs. Çok şükür iyi geçti sıyırıp ayırdılar ama ameliyattan yıllar sonra bile yapışıp ayrılmalar devam etti. Yıllarca ağrılar yaşadım, zor hareket ettim, hâlâ bazen aşırı ağrı yaşıyorum. Hayvan ameliyatları bizdeki gibi gelişmiş değil, yapay mesane koyduklarını duymadım mesela, organ nakli de yapmıyorlar. Ameliyata girmeden önce "İyi geçmesini çok istiyorum, inşallah güzel haberler veririz." dedi. Gençlik hastalığı yüzünden gelen çok kedi vardı, korktum bulaşır mı diye "Sen hiç merak etme her şeyiyle özel ilgileneceğim, ben yaşamasını çok istiyorum yeter ki yaşasın" dedi. Karnını açınca evet ameliyat sırasında öldü sonuçta, ameliyat nedenli ölmüş oldu ama yaşasa bile tüm organları bitik durumdaydı dedi kadın, aşırı derecede kötüydü dedi, bunca yıllık tecrübeme dayanarak fipli olduğunu söyleyebilirim dedi. Fip bu şekilde tüm organlara zarar veriyor dedi. Organları o denli bittiyse onu ilaç da kurtaramazdı. Ben cenazesini almayı çok istedim mesela ısrar ettim, bulaşıcı diye ısrarla vermek istemedi, morga gönderdi. O da diğer kediler konusunda panik olmuş gibiydi herhangi bir karın şişliği vs bir şey görürsen hemen getir dedi. Diğer kedilerim son aylarda soğuk algınlığına benzer belirtiler gösterdiler, başka iki kedimde korona yüksek pozitif çıkmıştı, onların hepsi iyileşmişti ama bunda virüs mutasyona uğradı demek ki. Şüphe etmenizi anlıyorum ama o ameliyat başarılı geçse de benim çocuğum organları bittiği için sürünecekmiş. Ben de o süründükçe psikolojik olarak kaldıramazdım, şiddetli mide ağrıları, kalp sıkışması vs. yaşıyorum üzüntüden. 3 günde 2 kg verdim. Su bile içemez oldum. Daha yaz başında biri gençlik hastalığından biri yaşlılıktan vefat eden iki kedimin ölümünü atlatamamıştım. Sürekli diğerlerine bir şey olmayacak diye kendimi kandırmaya çalışıyordum. Uzun uzun yazdım ama hem kendimin hem başkalarının aklında soru işareti kalmasını istemiyorum. Fikrinize saygı duyarım, ben de başkasından duysam şüphelenirdim.

aslihan_e
aslihan_e

130918

Kedim vefat etti maalesef arkadaşlar. Veteriner ameliyat yüzünden değil de fip yüzünden vefat ettiğini söyledi. Bazen gizli fip gelişip hiç belirti vermeden organları bitirebiliyor dedi, bunca yıllık tecrübeme dayanarak iç organları çok kötü durumdaydı ameliyat nedenli ölmediğini söyleyebilirim dedi. Evde başka kedi var mı dedi, dört tane daha var dedim, onlara da bulaşmış olabilir dedi. Cenazesini almak istedim, siz iki metre derinliğe gömüp kireç dökemezsiniz şimdi dedi, başka hayvanlara bulaşmaması için o şekilde gömmek gerekli dedi, sokaktaki diğer hayvanlara bulaşır topraktan dedi, onu bile alamadım. Tek tesellim çocuğumun uyurken ölmüş olması. Diğer kedilerimde de olursa ne yapacağım bilmiyorum.
Destek olan herkese teşekkür ederim, hepinizden Allah razı olsun. Sizin yavrularınıza uzun sağlıklı ömürler diliyorum.

Allah şifa versin inşallah hayırlısıyla ameliyatı iyi gecer hayatta sıkıca tuttunur siz moralinizi yüksek tuttun kedinizde etkilenmesin sizden herşey güzel olacak Allah'ın izniyle gerekirse başka veterinere gidin danışın her veteriner ayni tecrübeye sahip değil malesef tekrar geçmiş olsun acil şifalar diliyorum minoşa...

sitedizayn
sitedizayn

12781

ilk kedimi bulduğumuzda yaralıydı, araba tekerine sıkışmış ve sindirim sistemi yerinden kaymıştı, derinin altında belli oluyordu, röntgende zaten durumu bizde gördük, ameliyat ettirdik iyileşti sahiplendik, zorlu bir süreçti 10 gün kadar klinikte kalmıştı. yani bizim kedi araba tekerine sıkıştı ve hayata tutundu, veterineriniz neden o kadar umutsuz konuşmuş anlamadım, istanbulda olsaydınız operasyonu yapan kliniğin adını verirdim. geçmiş olsun.

sitedizayn
sitedizayn

12781

yavrumun ameliyat sonrası fotoğrafı burda, sizin yavrunuzda iyileşir inşallah
https://sosyal.petlebi.com/u/sitedizayn/62468/141055?#start

AhsenAise
AhsenAise

117685

Çok çok üzüldüm Allah kedinizin ve sizin yardımcınız olsun
Yavrucak size sihhatle kavuşsun
Duam kediniz ve sizinle

Cankanac
Cankanac

864

Çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum

edadnmzr
edadnmzr

119043

Çok geçmiş olsun inşallah hiçbir şey olmadan kurtulur yavrunuz başka bir veterinere de danışsaydınız

Zumrutt00
Zumrutt00

723

çok geçmiş olsun

aslihan_e
aslihan_e

130918

İnşallah. Çok sağ olun, duaya çok ihtiyacımız var

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3960

Merhaba bir gelişme var mı acaba

KedicikUzum
KedicikUzum

12773

Ayy lütfen sonucu söyleyin ameliyat bitince çok merak ettik inşallah kurtulur yavru

edadnmzr
edadnmzr

119043

Dualarım sizinle inşallah ameliyattan sağ salim çıkar sağlığına kavuşur yavrunuz 🙏🏻😔

aslihan_e
aslihan_e

130918

@sitedizayn Veteriner yırtılmanın çok önceden oluştuğunu, büyük ihtimalle organların çok yapışık olduğunu söyledi, o yüzden kurtulma ihtimali çok düşük diyor ama şimdiye kadar hiç belirti vermemişti o yüzden bilemedik. Kedim çekyattan bile düşmedi, hiçbir şey gelmedi başına, nasıl oldu bilmiyorum. Hâlâ beklemedeyim. Beni eve yolladılar bekleyeyim dedim ama hiç beklemeyin uzun sürer dediler. Kedimde ciddi bir semptom bile yoktu, biraz hızlı nefes alıyordu o kadar. Hatta başta masraf çok olur diye isterseniz ciğer enfeksiyonu riskine karşı antibiyotik yapalım birkaç gün bakalım düzelme olacak mı diye dediler, ben röntgen çektirelim dedim.

Önce Allah'a sonra veterinerinize güvenin madem tanıdık iyi gececek ameliyat inşallah ...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 762 Görüntüleme
  • 42 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR