Kedilerde Sağlıklı Beslenme Nasıl Olur

KediliBaba
KediliBaba

14655 Puan

Anket

Sadece Yaş mama
(0 oy)
Sadece kuru mama(et oranı yüksek)
(3 oy)
Sadece kedime hazırlanmış özel ev yemeği
(0 oy)
Kedime özel ev yemeği+ kurumama (e.o.y.)+yaş mama
(18 oy)
Yaş mama + kuru mama(e.o.y)
(12 oy)
Kedime öz.ev yemeği +kurumama(e.o y.)
(3 oy)
Çiğ et ( buzlukta bekletilmiş,uygun koşlullarda hazırlanmış,insan tüketimine uygun)
(4 oy)
Çiğ et+ kuru mama(e.o.y)
(0 oy)
çiğ et + kuru mama(e.o.y)+ kedime özel ev yemeği
(2 oy)
çiğ et+ kedime özel hazırladığım ev yemeği
(1 oy)
Toplam (43 oy)

Kedinizi nasıl besliyorsunuz?


not;Ev yemeğinden kasıt kedilere has hazırlanmış et içerikli özel pişirilmiş tuzsuz baharatsız mama.
Kurumama(et oranı yüksek) ile beslediğimizi varsayalım yoksa tahıl ağırlıklıda olabilir ama malum sağlıksız...

12 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Anket sonuçlarını görünce az daha kalpten gidiyordum. Sağlıklı olabilecek üç seçenek var, onlar da: çiğ, çiğ + ev yapımı ve ev yapımı. En sağlıklısı çiğ. Ben kızım pişmiş sevdiği için çiğ + ev yapımı besliyorum. Tek sözüm var: Kendi dostlarınızı kendi ellerinizle öldürüyorsunuz! Yazık, gerçek yemeğe oy veren sadece iki kişi var. İşte bu yüzden artık burada aktif değilim. Arada bir soruları açıp gerçekleri yüzüme vuruyor ve kendi kendime işkence ediyorum işte... Evde yapma imkanı olmayıp hazır mamayla besleyenleri anlıyorum ama sırf cehaletten hayvanların ömrünü yemek? Araştırın, sorgulayın artık ya. Bu canlar sizin yüzünüzden ömür boyu mama adı altında "sıkıştırılmış besin krakeri" yiyorlar. Evet, belki kulağa çok basit geliyor kuru mama zararlı deyince ama öyle değil işte. Ben öğrenci halimle saatlerce kızıma yemek hazırlıyorsam, iğrene iğrene işkembe doğruyorsam emin olun cidden önemli bir durum vardır ortada. Yoksa ben de biliyorum mama pakedini açıp kaseye dökmeyi. İki yıldır sırf hayvanların iyiliği için gece gündüz araştırma yapıyorum ama siz? Veterinere sor, önerdiklerinden ucuz olanı seç, mama kabına dök ve "Ben hayvanımı sağlıklı besliyorum.". Tahılsız mama kullananlara soruyorum, kaçınız glisemik indeksin ne demek olduğunu biliyor? Bir şeyler biliyorsunuz ama nedenini bilmiyorsunuz. Cidden, vücudu vahşi etçillerle neredeyse aynı olan canlılar için doğru yiyeceğin onlarca işlemden geçen fabrika çıkışı nemsiz tanecikler olması size hiç tuhaf gelmiyor mu? Bu sözlerim soruyu soran şahsa değildir. Tek bir kişiye de değildir. Üzerine alınması gerekenler kendilerini biliyor zaten. N'olur biraz düşünün ve gerçekten araştırın. Sorup, okuyup geçmeyin, biraz sorgulayın ve derine inin. Sizinle bir sorunum yok ama neredeyse tüm kedi ve köpeklerin bu zulme sahiplerinin cehaleti veya üşengeçliği yüzünden maruz kaldığını görmek içimi acıtıyor. Oranları ayarlayamam, parazit olur vs. diye korkanlar; bunlardan kaçarken gittiğiniz şey kaçtığınız şeylerden daha beter. Şimdi bana birsürü de cevap gelecek. "Sen bu yaşta o kadar ders görmüş veterinerlerden iyi mi bileceksin?" falan... Alıştım artık bunlara, sorun değil.

Feronia
Feronia

117611

Zaten her yerde gündeme getirmeye çalışıyorum. Çoğu kapatılmış birsürü hesabım var Petlebi vb. sitelerde ve blog açmak istememin temel nedenlerinden biri buydu. Ama insan bir yere kadar dayanabiliyor. Doğruyu söyleyen 9 köyden kovuluyor, bu çok doğru. Ben şimdiye kadar o kadar çok kişiye sayfalarca açıklama yaptım ki. Ama sonuç? Yalnızca hakaret, küfür ve gereksiz kavgalar. Ben de artık bloguma yazıyorum. Öğrenmek isteyen öğrenir zaten, bunun için birazcık hayvanını önemsemesi yeterli insanın. Benim hatam öğrenmekten kaçanlara anlatmaktı. Birilerine bir şey öğretmenin yerinin kesinlikle forumlar olmadığını anladım. Buralar daha çok direkt hazır bilgi arayanlar için.

Kjw
Kjw

2320

@Feronia Bende buraya düzenli girip soruları okurdum ama acayip sıkıldım...Baştan bişeyler öğrenirim sanmıştım ama yanılmışım yeri burası değilmiş...Öyle saçma şeyler görüyoruz ki,yaptıklarının doğru olduğunu sanan ve karşıt fikre saldırganca yaklaşan...


Kuru mamaya sıkı sıkıya sarılmışlar ve farklı hiçbir şeyi kabul etmiyorlar...
Ben çiğ besliyorum ve kedilerim acayip saldırgan hatta parazitten telef olduk Abdnsfögkgföhşlhjkjşl
Ne kadar komik değilmi çiğ et yerseler saldırgan olurmuşmuşmuş,benim kedilerim bırak saldırgan olmayı pamuk gibin,dibimden ayrılmayan ilgi manyağı tipler...
Ve o çok meşhur parazitler bize hiç uğramadı nedense yolu bulamadılar herhalde...
Kuru mamayla beslerken aylarca hasta gezen kedim,şuan hiç olmadığı kadar sağlıklı ve mutlu...


Ama bunun tartışmasını yapmaya hiç niyetim yok çalışan biriyim ve boş vaktimi gereksiz sinir olarak geçiremem...Çünkü karşıt olan birini ne yapsan ikna edemiyorsun,öğrenmek isteyen araştırır bulur...


Kuru ama sadece pratik ve kolaydır asla sağlıklı değil...Bunu umarım birgün herkes fark eder...

LoveAnimals
LoveAnimals

5530

bence ev yemeği+kuru mama+yaş mama en iyisi (kuru mama ağırlıklı)

KediliBaba
KediliBaba

14655

Feronia yorumunuzu okumaya başlarken dedim bir barf düşmanı daha lüzumsuz tartışma çıkarıp bilip bilmeden beni gömmeye çalışıyor.Barfı eleştirdiğinizi düşündüm çünkü beklentim bu hususta düşük insanlar bu mevzularda cahil kişi bilmediğinin cahilidir.Okuyunca size hak veriyorum ama şu var karanlığa taş atarak onu aydınlatamayız birisi elektrik düğmesine basmalıki aydınlansın yani demek istediğim bu ve buna benzer konular gündeme geldikçe insanlar duyar merak eder araştırır mevzu edilmeyip bu bilgisizlikten kaçarsak bir şey değişmez saygılar.

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Burada çok insanın kedisi kuru mamadan ve yaş mamadan başka bir şey yemiyor, yiyemiyor. Mesela benimki; önüne bütün çig etleri sıralayın, ciğer, balık, et, tavuk hepsini önüne koyun dokunmaz bile. Buradaki insanların sadece %10 bu şekilde düşünüyordur. Kuru mama yiyip ölen kedi ben duymadım. Bebekken o kadar çok denedik süt koydum, yumurta koydum, yoğurt koydum, peynir, çiğ et, pişmiş et. Elimde ne varsa. Onun için çorba hazırladım ama benimki yer mi? Yemedi. Kuru mamadan da gayet memnunum. O zaman veterinerler neden nemiyor ki kedileri kuru mama öldürür. Çiğ etten başka bir şey vermeyin. Ben hiç rastlamadım.

Kuru maması hep olsun. 2 haftada bir yaş mama verin. Arada sırada da haşlanmış tavuk, haşlanmış yumurta sarısı, et, laktozsuz süt verin. Bana göre en sağlıklı beslenme budur

KediliBaba
KediliBaba

14655

şıkları işaretliyebilirsiniz.

LoveAnimals
LoveAnimals

5530

işaretledim

KediliBaba
KediliBaba

14655

katılıyorum yazdıklarınızın çoğuna bende psikolojik linçe uğradım hatta burda yazan başka arkadaşlarda uğramış ben yorum yapıcam bvirazdan güncele çıkar okursunuz derdederman diye bir arkadaş resmen çatlama noktasına kadar boğuşmuş okuıdum deli oldum.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Yaş mama kararsızlığı başlığındaki beslenme bölümündeki konuya bakın.

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Herkesin bütçesi kedisini ya da köpeğini saf çiğ etle beslemeye yetmeyebilir. Ev yapımı doğal taze mamalar kuru mamalardan iyi de olabilir bu işle profesyonel olarak uğraşan insanların besin değerlerini doğalarına göre ayarlamasıyla kuru mamalar ev yapımından daha iyi de olabilir. Yaş mama dişleri tembelleştirebilir kuru mama su içmeyen kedide dehidrastona idrar yolunda sıkıntıya sebep olabilir. Önemli olan araştırmak. Uzmanların tavsiyelerini de dinlemek. Kedinin bünyesine uygun gözlemleyerek hareket etmek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1041 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR