Royal Canin Mi Nd Mi?

TarcinAyse
TarcinAyse

2772 Puan

benim kedim doğduğundan beri royal canin kullanıyordu, biraz tüy dökümü olunca veteriner nd kittena geçebileceğimi, içerik olarak daha kaliteli bir mama olduğunu söyledi ve ben de royal canin mother & baby cat den nd kittena geçiş yaptım 3,5-4 aylık olduktan sonra. ND yi kullanmaya başladıktan sonra bir takım olumsuzlarla karşılaştım. öncelikle kedimin dışkısının kokusu ağırlaştı, daha sonra dışkıdan sonra bir kaç damla taze kan gelme durumları oldu, şimdilerle de kakası royal canin yerkenki katılıkta değil, ishal gibi de değil ama yumuşak diyebilirim nd den sonra. sorum şu? Tüm bu bahsettiğim sorunlar ND den kaynaklı olabilir mi? Tekrardan royal canine geçmeli miyim?

30 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

N&D gibi kaliteli mamaları öneren veterinerlere bayılıyorum. Keşke hepsi böyle olsalar.


Kedinizin sorunu yüksek protein değil de belki de mamanın içeriğindeki başka bir malzeme olabilir. Ama kesinlikle Royal Canin'e dönmeyin.


Mama geçişini kademeli olarak mı yaptınız direkt N&D mi verdiniz ilk geçtiğinizde? Kakasından kan gelmesi direkt geçişlerde görülür genelde. Kakanın şimdi yumuşak olması da büyük ihtimalle mama değişiminden kaynaklanıyor. Sanırım bahsettiğiniz kıvam, yoğurt kıvamı. Biz de yeni mamaya geçerken yaklaşık iki haftalık bir süreç uygulamamıza rağmen yoğurt kıvamlı dışkı bir süre devam etmişti.


Bunun dışında, dışkının kokusunun ağır olması mamanın içinde gerçek protein kaynakları olmasıdır. Koku sorun demek değil, merak etmeyin.

KediliBaba
KediliBaba

14655

hayır tekrar dönmeyin bizde ilk seferinde dolduruşa geldik royal canın kullandık aynı mamayı sağolsun milletde sanki royal canın dispritörü gibi bizr agızdan onu söylemişti.Sonra n&d kittene geçtik ama birden değil yavaş yavaş siz ek olarak bir şey veriyorsanız ondan şüphelenin ben mesela kefir vermiştim kanama yapmıştı ayrıca yavruluktan yetişkinliğe doğru ilerledikçe tüy dökümü artar bunun mamayla hiç ilgisi yok.Vetini n&d tavsiye etti demek hayret genelde yapmazlar şaşırdım nd mamamı satıyor acep vetiniz :)?

KediliBaba
KediliBaba

14655

nd tahılsız olmaz ise az tahıllı olmassa matisse kullanın

Tikih
Tikih

15400

N&D

TarcinAyse
TarcinAyse

2772

Evet vet tavsiye etti nd kullanmamı. ben de tavsiyesine uydum ama ondan sonra hep sorun yaşadık. ağır dışkı kokusu bundan da önemlisi kanama sorunu bir diğeri de yumuşak dışkı sorunu. ndyi kullanmaya başladıktan sonra tüy kalitesi arttı o açıdan memnun kaldım nd den ama diğer sorunlardan dolayı eski mamaya geçmek istedim. nd daha yüksek protein içeriyormuş. kedimin yaşadığı sorunlar yüksek proteinden dolayı olabilir mi

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

N&D

KediliBaba
KediliBaba

14655

Vatandaşlar soruyu bile okumuyorlar seriye bağlamışlar ?!
N d :)

Gul36
Gul36

113368

Şimdi Royal Canin'e geçseniz yine bir kademeli geçiş uygulamak, sonra da kaka kıvamını görmek için bir süre RC kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Çünkü yine mama değiştiği için ishal olma ihtimali var. Kakanın o yumuşak kıvamı mama değişimi kaynaklı oluyor. Biz N&D kullanmasak da dediğim gibi aynı sorunu yaşadık, o yüzden söyledim. Şu anda hâlâ bazı kakalarının bir kısmı sert, bir kısmı yumuşak oluyor. Buradaki arkadaşlar bana yoğurt vermemi önermişlerdi. Tabii ki ev yoğurdu olacak. Kedim kendiliğinden yemediği için ben iki günde bir şırıngayla veriyorum. Bir de kabaklı tavuklu (yağsız tuzsuz) ev yemeği vermem önerilmişti. Yine içinize sinmiyorsa bir de Matisse kitten deneyebilirsiniz, yukarı da da önerilmiş zaten.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Yukarıdaki arkadaşım @Gul36 a aynen harfi harfine katılıyorum. ND nin başka çeşidi belki daha yararlı olur hayvanınıza. Royal Canin e şimdilik dönmeyin . Kademeli olarka geçin ND ye ikisini karıştırıp verin . En az 7 gün de geçin yeni mamaya hatta hassas kediniz varsa 10 gün de geçin. 5 gr ND 45 gr Royal Canin diye başlayıp her gün 5 gr arttırıp azaltarak verebilirsiniz yavrucuğa. ( Sayıları kafamdan söyledim o kısım size kalmış siz ayarlıyorsunuz) Ama cevabım bir ömür ND

yelizsenol
yelizsenol

991

kanlı ishalle mamanın FAZLASIYLA alakası var. aynı durumu yaşadım mama değişikliğinde. 2 ayrı veterinere sordum ikisi de mama değişikliğinden olduğunu söyledi nitekim eski mamasına dönünce durum normal haline döndü.

Osscar
Osscar

696

Biz de nd kitten kullanıyorduk. Son zamanlarda ishal yapmaya başladı. Kısırlaştırdıktan sonra da nd bal kabaklı kısır mamasıyı kullanmaya başladık ishali daha da arttı. Şimdi royal canin veteriner serisi kısır mamasına geçiş sürecindeyiz. Veterinerimiz marka konusunda bir baskı uygulamadı. Farminanın vetlife serisi (nd üreticisi) de vardı. Onun da içeriğine bakınca içinin royal caninle çok benzer olduğunu gördüm. Tahıl bu kadar önemsizse neden farmina veteriner serisi mamalarında mısır, buğday, pirinç ve pancar posası gibi ürünleri tedavi amaçlı mamalarında kullanıyor? Ben tercihimi royal caninden yana kullandım.

teo33
teo33

2523

Evet sorununuz muhtemelen Nd mama kaynaklı. Burada yazılanların çoğuna aldırmaz, değiştirirdim ben kesinlikle. Vet'inize de danışabilirsiniz bu konuda.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Hayvansal protein kediler için faydalıdır azlığı sorun olur fazlalığı değil % 100 et içerse bile fazla gelmez.Koku kediniz büyüdükçe artıcak zaten kum temizliği ile alakalı.İshale gelirsek bunun sebebi iç parazitte olabilir düzenli vete gidiyor ise ona sorun gerekirse dışkı tahlili yaptırın.İshalin çok sebebi var...

TarcinAyse
TarcinAyse

2772

ishal değil aslında. ishalde sulu dışkı olayı var sanırım. benim kedim biraz fazla tüylü olduğu için yumuşak dışkı yapınca tüyüne bulaşma ihtimali oluyor. vete kaç kere götürdüm bilmiyorum. günde iki defa götürdüğüm bile olmuştur. dışkıdan sonra gelen kandan dolayı götürdüğümde iç parazit ihtimaline karşı tedavi başlatmıştı, ondan sonra o şekilde kanama pek görmedim ama bu yumuşak dışkı olayı da sorun olabiliyor tüyüne yada patisine bulaştığı zamanlarda. aslında öğrenmek istediğim nd yada benzer mama kullananlar bizdeki sorunları yaşıyor mu? yada bizim yaşadığımız bu sorunların kaynağı nd mama olabilir mi?

TarcinAyse
TarcinAyse

2772

dışkının kokusu en geri plandaki sorunumuz aslında o tolere edilebilir bir durum kedimin iyiiği için. dışkıda kan ve hafif yumuşak dışkı can sıkıcı. royal canin deneyip durum değerlendirmesi yapmalı mı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 22292 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR