Her İnsan Farklıdır...(Soru Değıldır)

guineapigela
guineapigela

119533 Puan

Merhabalar petlebi sitesi hayvanseverleri barindirir. Sorular sorulur cevaplayabiliyorsak cevaplariz. Şu mama mı yoksa şu mama mi diye sorulan ( ornegin N&D mi Proplan mi) her insan ayni cevabi veremez bir insan obur mama daha iyi der diger insan ise obur mama daha iyi der. Herkesin fikri,dusuncesi farklidir lutfen buna saygi gosterelim o insan diger mamayi daha cok seviyorsa ona karsi daygili olalim boyle seyleri cok gordugum icin buaralar bunu yazma geregi duydum.. Tessekurler.

44 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Bir şey bilmemenin suç olduğunu kimse söylemiyor. Ama bilmediğiniz şeylere biliyormuş gibi cevap vermeyin. Bir şeye kötü diyince sebebini anlatmak zorunda değiliz, merak edip araştırmak çok zor bir şey değil. Asıl yanlış olan kötü olana iyi deyip insanların aklını karıştırmak.

Terranova
Terranova

2391

Bir mama kötü ise bunun bencesi, sencesi yoktur. Varsayımlar üzerine yorum yapmıyoruz, içeriğe göre yorum yapıyoruz. " Ama benim kedim pek beğendi, kendiside çok sağlıklı; o yüzden bu mama süper" gibi çok yüzeysel, çok primitif bakış açısıyla mama kalitesi belirlenmez, körü körünede savunulmaz.

Gul36
Gul36

113368

Arkadaşlar pardon da ben burada saygı çerçevesinde olmayan bir yorum göremedim. Neyi bu kadar uzatıyorsunuz bilemedim yani. Bence fazla alınıyorsunuz, belki de yazıyla iletişim daha zor olduğundandır.


Mama konusunda eltarcin ve musege'e katılıyorum ben de. Mama berbatsa berbattır, içerik bilgisine bakılarak bu görülebiliyor zaten. Ha tamam, çok kaliteli ve pahalı mamalar da bazı hayvanlara kötü gelebilir onu da bilemeyiz. Zaten illa ki de şu markayı alın, illa ki pahalı yedirin diyen birisini görmedim burada ben. Şu şu şu markaların içeriği bu bu bu markalardan daha iyidir diye belirtiyoruz hep. Ve bu yorumların hiçbirini bol keseden atarak yapmıyoruz, saatlerimizi, günlerimizi, haftalarımızı harcıyoruz bu araştırma işine. Bazen işimi yarım bırakıp çeşitli yerli ve yabancı kaynaklardan araştırma yapıyorum ben mesela. Ve biri burada hayvanına içeriğinin gerçekten berbat olduğunu bildiğim bir mamayı verdiğini söylediğinde dayanamıyorum çünkü benim için sadece kendi bebeğim değil, bütün hayvanlar önemli. Asla içime sinmiyor söylemeden bakıp geçmek. Dediğiniz gibi, herkesin görüşü tabii ki de farklıdır ve her insana saygı göstermek gerekir. Ancak bazı konular var ki -mama gibi- bu konularda şahsi görüşlerle değil, kesin bilgilerle hareket etmek çok daha doğru olur.

eltarcin
eltarcin

116201

Bozacının şahidi şıracıdır, diyeceğim ama yine 'saygı çerçevesinden' çıkmış olacağım. Ağzımı açsam küfür etmiş sayılıyorum zaten.


@guineapigela burada kimsenin 'saygı çerçevesinden' çıkıp yorum yapmadığını en iyi sizin bildiğinizi düşünüyorum. Zaten toptan sorunun başlığı yanlış. Her insan farklıdır ama mama konusunda gerçekler kesindir. Nesnel ve öznel yargıları birbirine karıştırmayın lütfen.


@alivatansever siz önce o çok 'iyi' veterinerinizin avukatlığını yapmaktan vazgeçin. Daha sonra da 'veterinerler her şeyi çok iyi bilir' algısından kurtulun. Azıcık araştırsanız o 'çok iyi' mamaları niye önermediğimizi anlayacaksınız zaten.


Ya arkadaşlar cidden elinizin altındaki internette azıcık gezinip hangi mamanın daha iyi olduğunu bulmak bu kadar zor mu? Aklı başında her insan önermediğim mamaların içeriklerine azıcık baktığında ne kadar iğrenç olduklarını görür. %18 et ne Allah aşkına?! Onlar etçil bir hayvan, otçul değil.

eltarcin
eltarcin

116201

Söylediğinize katılmıyorum. Bir insan, bir hayvanı beslemek için tam manasıyla 'hayvan katleden' bir markadan mama alıyorsa hiç kusura bakmasın, benim gözümde bir hayvan sever değildir. Hadi içeriği umursamıyor, bakmıyor diyelim ama minik canların katledilmelerini de umursamamak.. Bilmiyorum o kişilere ne denmesi gerektiğini.
Daha geçen gün araştırdım Pro Plan denilen mamanın içeriğini. Baktığım bir kaç çeşidinde de pek bir fark yok. Hayvan etten çok, tahıl ve sebze yiyor. Yan madde olarak katılan ve fazlasıyla zararlı olan maddeleri saymıyorum bile. İçeriğinde %18 - %20 et içeren bir ürünü de almak artık ne kadar doğru olur size bırakıyorum.

Musege
Musege

2124

Ben de katılmıyorum.
Çocuğunuza yedirdiğiniz şeylere dikkat ediyorsanız aynı şekilde petinize de dikkat etmeniz lazım. Benim çocuğum habire cips yiyor diğerleri sağlıksız diyor ama bence öyle değil diyebilir misiniz? Bu görece bir durum değil. İçeriği yazan ürünün 'bana göre iyi, sana göre iyi' şeklinde bir ayrımı olamaz. Neticede her şey gayet açık şekilde ortada.
Sağlıksız olduğu ileri sürülen mamalar için kimsenin kafadan konuştuğunu düşünmüyorum. Öyle olsa bile açıp internet kendiniz kontrol edebilirsiniz.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Ben zaten hiçbir mamanın içeriğine bakmadan gelip burda söylenene göre mama almaya kalkmayı hiç doğru bulmuyorum.. Herşeyine dikkat edip gözümüz gibi baktığımız canın yediği şeyi başkalarınn fikrine göre seçmek yerine herkes okusun sadece okumak yeterli sonra üzerine burda tartışalım artısını eksisini..

aysegunerr
aysegunerr

114944

1.) Bir çok kişi veteriner önerisi ile hiç araştırmadan, içeriğine bakmadan mama alıyor. Çoğu veteriner mamanın içeriği ile hayvan deneyleri yapıp yapmadığıyla ilgilenmiyor. Para derdinler. Önerdikleri mamalar genelde veterinere sponsor olan mamalar.


2.) Şöyle bir gerçek var; herkesin bütçesi farklı. Maalesef içeriği iyi dediğimiz mamaların fiyatı yüksek. Uygun fiyatlı içeriği de fena değil dediğimiz mamalara kimisinin bütçesi yine yetmiyor kimisine ucuz geliyor...


3.) Çoğu zaman da düzgünce açıklanmasına rağmen oralı olmuyor. "Veteriner mi ki ne bilcek" diyenler var. Mama içeriğine bakmak zor bir şey değil. Hayvanlara neyin zararlı neyin yararlı olduğunu araştırıp öğrenmek zor bir şey değil. Araştırıp yazan arkadaşlara saygı duyulması gerekiyor.


4.) Bu mama iyi bu mama kötü derken nedenleriyle açıklarsanız güzel olur. Ha bazıları açıklamaya rağmen karşı çıkıyorlarsa hakaret etsek, azarlasak, kızsak sanki vaz mı geçecek. Hayır! Boşuna sinir olmaya gerek yok bence.

guineapigela
guineapigela

119533

Mesela bir ornek fikrime katilmayanlara ben suan kufurler edebilir neden fikrime katilmiyorsunuzzz sacma seyler diyorsunuz benim fikrim dogru diyebilridim ama demiyorum cunku saygi cercevesinde iletisim daha saglikli olduguna inaniyorum

Mayis1
Mayis1

12715

İçerikten anlamayan için iyi gözükebilir ama içerikten anlayan herkes proplan,hills ve rc nin kötü ve parasını haketmeyen mamalar olduğunu bilir mesela. Bunu bilmek için okul okumaya gerek yok biraz araştırmaya bakar. Haftalarca mama içeriği nasıl olmalı hangi mama iyi hangisi kötü diye araştırdığımı biliyorum. Ben Her zaman şu şu mamalar çok iyidir ama pahalı gelebilir onun yerine şunları alabilirsiniz eğer o da pahalıysa 10 kiloluk alın derim. Birçok insan da bu şekilde yazıyor. Bazısı kedisinde sorun yok diye içeriği kötü bir mamayı ısrarla savunuyor, bazısı saygısızca eleştiriyor olabilir ama ben çok fazla karşılaşmıyorum. Yanlış bir şey savunuluyorsa doğruyu göstermeye çalışıyoruz.

Hassas konularda bilgisine ve tecrübesine güvendiğiniz bir veterinere danışmanızı tavsiye ederim. Bu sitede maalesef kendini veterinerlerden daha iyi bildiğini zanneden insanlar var. Tavsiyem onları kaale bile almamanız olacaktır.

izmir_pet
izmir_pet

127274

Neye katilmadiginizi cozemedim. Ben kendi yorumumu aciklamak istiyorum. Dikkat ederseniz soylyyorum ki eger iceriginde yanlis seyler varsa kotu yanlarini soyleyin diyorum zaten. Suan yaptiginiz gibi. Sadece diyorum ki saygi cercevesinde soylenmeli. Bu hakaretleri suan cozemedim ben :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Belki bilmeden guzel saniyor. Neden herkes herkesin ustune geliyo yanlis anliyosunuz ki. Oyle bisey varsa bilgisi olan su mama verilmemeli. İcerigi soyle boyle seklinde bilgilendirebilir. Hadi hepimiz kavga edelim yanlis bilenleri katil cikaralim o zaman. Biraz daha dikkatli okuyup yanlis yorumlamamanizi rica ediyorum

guineapigela
guineapigela

119533

Benimde soylemek istedigim sey o insanlar herzaman ayni cevabi soyleyemez herinsan dogruyu bilemez yanlis soyledigini saygi cercevesinde duzeltmenizii iyyyy o mama ne bicim bi mama asla kullanmayin yerine daha kibar sozcukler kullanmaniz

izmir_pet
izmir_pet

127274

Ayseguner ben sizin konusmanizi cok dogru buldugumu soyleyebilirim. Veteriner konusuna gelince benim veterinerim mesela sadece reflex satar ve cok guzel oldugunu soyler. Yani tani ne satiyorsa ona guzel diyolarlar. Cok kotu mu bilmiyorum ama harika da bisey dgl zaten. Yani veterinerin onu cok guzel anlatmasi mesela tuhaf :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1991 Görüntüleme
  • 44 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR