Kedimi Yikamalimiyim?

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052 Puan

Sokaktan sahiplendigim kedimi eve alali yaklasik 1 ay oluyor. 2.5 aylık olmak üzere yavrum ve ben onu yıkamak istiyorum. Kış boyunca dışarı cikmicak, ev alttan ısıtmalı ve kucuk oldugu icin 2 odamda sicacik oluyor. Sizce yikamalimiyim? Yada yıkarsam hasta olur mu bir sekilde?

44 CEVAP

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Sokaktan geleli bir ay olmuş, o kendini onlarca kez yıkamıştır tertemizdir meleğiniz :) yıkama süreci çok zor ben bir kez deneyimledim üç gün küs kaldık :))

Darwincan
Darwincan

2570

Ben de bir kez yıkadım oğlanı ama yıkama tecrübesinden çok veteriner uyarımızı paylaşmak istedim. İlk aşıları bitene kadar yıkamayın demişti danıstığım iki veteriner de. İsterseniz danışın siz de. Biz de bekleyip dalinle, konuşa seve, duş başlığı ve kurutma makinasız olarak çözdük banyo işini sorunsuzca. Kolaylıklar size de..

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Yıl içerisinde 2den fazla yıkamayın derim ben. Kendi kendini temizleme özelliğini kaybediyorlar çok yıkarsanız. Kedi & Köpek Şampuanları var onları deneyebilirsiniz. Ya da Dalin'lede yıkayabilirsiniz :) kulak, burun ve gözlerine su kaçırmamaya dikkat edin ama :)

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Çok önemli bir durum olmadıkça bence de yıkamayın :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Sokaktan alininca malum bi kez yikamaktan yanayim bende ama senede bir iki kez yeterli. Kedi sampuanlari da cok kimyallar icerebiliyor. Ben dalin bebek sampuanindan cok minik kullaniyorum. Cok guzel mis gibi kokuyo tuyleri yumusacik oluyo:)

izmir_pet
izmir_pet

127274

yikarken dikkat edin ama her kedi suyu sevmez. Mutlaka bi kisi yaninizda olsun. Tirmalanmaya hazie olun veya tirnaklarini kesin. Su sicakligini suyu bileginizde ve hatta daha guvenilir yuzunuzde denemenizi tavsiye ederim yuzumuz yanmiyorsa guzeldir kedicikler o kadar hassaslarki ben cok korkuyorum:) benim kedim ellerimizi yikasak lavaboya ziplayip kafasini cesmenin altina sokuyo. Banyoya girmek icin kapida bekliyo su delisi ama her kedi su sevmez:)

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

izmir_pet e katılıyorum :) yüzüne kulaklarına su getirmemeye çalışın boyundan itibaren yıkayın :))

izmir_pet
izmir_pet

127274

bicok kedi sampuani arastirdim icime sinmedi dalin bebek sampuani en kucuk boy aldim ve bayildimm. Fazla kullanmayin yinede:) ben havluyla kurutup. Sonrada sarip kucagimda tutuyorum yarim saat falan sarili uyuyo:) kurutma makinesi daha iyi ama benimki cok korkuyo. Korkmuyorsa kurutmaniz daha iyi

izmir_pet
izmir_pet

127274

soylemeyi unutmusum "kedigibiyiz" iyiki soylediniz. Basini kesinlikle yikamayin sampuanlamayin. En son elinizle birazcik islatsaniz yeter:)

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Kurutma makinesinden benim oğlum da korkuyor. Süpürge gibi aynı. Ben birazcık şampuanı tüylere sürüp çok az su tutup suyu kapatıyorum ve elimle köpürtüyorum maksimum bölgeyi böyle böyle durulamaya kdar çok az su kullanıyorum ki korkmasın diye

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

@Izmir_pet Ayy yerim ya çok tatlii :) mutfak tezgahına çıkıyor diye yüzüne su fıslatıyorum kaçmıyor ama yinede suyu sevmiyor olabilir tabi bilemiyorum :D kurutma makinasını denemicem hiç çünkü süpürgeden odu kopuyor kedigibiyizin de dediği gibi küsüşmek istemem pisiyle:))

izmir_pet
izmir_pet

127274

aynen havluyla sarin guzelcee. 5dk dursun oyle. Sonra guzelce kurulayin. Daha sonra izin verirse sarip kucaginizda tutabilirsiniz sicacik:) durmassa da ev sicakmis sorun olmaz. Bu arada cok kokarsa uzerinizi islatmaya razi olup kucaginizda yikayabilirsiniz ise yariyor buyuk olcude

kedipatisii
kedipatisii

13236

Bende bizimkini ilk aldigimda yikamistim. Dalin sampuan kullanabilirsiniz. Kulaklarina kacirmamaya dikkat edin sadece.

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Dusun içine girip duruyordu meraktan bakalım bir daha uğrayacak mi :D çok teşekkür ederim yardim ve önerileriniz icin dediklerinizi uygulayacağım yarın :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Hepimiz dalinci ciktik :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1992 Görüntüleme
  • 44 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR