Pamuk İyileşti (Kırık Hakkında Bir Yazı)

kedipatisii
kedipatisii

13236 Puan

Merhaba daha önce kedimin onuncu kattan düştüğünü söylemiştim. O kadar yüksekten düştüğü halde sadece patisinde bir kırıkla kurtuldu. Aynı durumu yaşamış olanlara, veya herhangi bir kaza ile patisi kırılan kedi/köpek sahiplerine yardımcı olması amacıyla güncelleme yapmak istedim. Ameliyatında 5000 tl civarı para istemişlerdi tedavi ile birlikte. Tedavisini barınakta yaptırdım üç gün orda kaldı mecburiyetten. Hijyenik olduğunu söyliyemem ama maddi durumum bunu karşılayamıyordu. Ameliyat ettirmedim. (Anestezi riski vardı) bacağını atelle sardılar fakat bir şekilde çıkardı. Şu an yaklaşık 5-6 hafta geçti ve pamuk kırık patisinin üstüne basıyor. Patisi kaynadı kendi haline :) ilk fotoğraflar tedaviden sonra eve geldiğinde, son fotoğrafta bugünden :)


43 CEVAP

zuhall
zuhall

10265

Okadar sevinenin aksine ben gercekten cok uzuluyorum.. Sen sorumsuzlugun yuzunden kedinin camdan dusmesine sebep ol sonra tedavi ettireme, binlerce yavru hayvanin olumune sebep oldugu bilinen mikrop yuvasi bi barinaga birak. Sonra gel burda iyilesti diye mutluluk mesaji yaz. Pardon da kemik bu kaynayacak heralde ki onemli olan nasil kaynadigi. Ki fotograftan gordugum kadariyla duzgun kaynamamis uzerine basabilecek ama muhtemelen topallayacak. Ilk yazdiginda da ayni tepki vermistim dusuncem degismeyecek. Herkes benim gibi dusunmek zorunda da degil. Ama eve bir can alirken ihtiyaclarini karsilayip karsilayamacaginizi dusunerek bunu yapin.Hastalik durumunda tedavi ettirmek de bir ihtiyactir. Bu bir aile planlamasidir. Cocugunuz falan olsa mesela napcaktiniz cocuk esirgeme kurumuna mi emanet etcektiniz?


Anlayissiz bir insan degilim kesinlikle. Insanin basina hersey gelebilir. Maddi durumu o an kotu olabilir. Ama belli ki bu kedi daha kucuk daha ilk vakada bile ihtiyac kasilanamayacaksa bastan bu ise girilmemeliydi. Can sahip olmak basit bir is degil ozveri gerekiyor her konuda maddi ve manevi. Beklenmedik olaylari gectim ileride beklenecek yaslilikla gelen birsuru saglik problemi var. Disarda donmasindan herturlu iyidir diyeceksiniz belki de ama disarda donmasi eve alistirilmadan tamamen 4 duvar arasina kapatilmadan da yapilabilir. Eve alinip ev kedisi yapilip sonra hastaligiyla, travmalariyla ilgilenememekten iyidir.

lokum_british
lokum_british

2409

Çok geçmiş olsun. Tabii ki bir canı sokaktan kurtarmanın mutluluğu paha biçilemez. Aynı şekilde veteriner masraflarını karşılayamamanız da çok anlaşılabilir bir durum ancak eğer o canın sorumluluğunu aldıysanız, hele ki 10. katta oturuyorsanız önlem almamak sizin suçunuz. Ben 1. katta oturuyorum. Tüm eve akordiyon sineklik yaptırdım, sadece mutfakta normal sineklik var. Akordiyon sinekliğin altından kafasını sokup dışarı çıkıyor diye sadece o serbestken mutfağın camını açıyorum, havalandıracağım odaya kedimi düşmesin diye havalanana kadar sokmuyorum. Kendi doğurduğunuz evladınızın nasıl 10. kattan düşmesine izin vermiyorsanız, kedinizin düşmesine de aynı şekilde izin vermemeniz lazımdı. O canın yaşadığı acıların bir özrü olamaz kusura bakmayın. Umarım yeniden aynı acıları yaşamaması için gerekli önlemleri alırsınız. Tekrar geçmiş olsun.

zuhall
zuhall

10265

Birkere ameliyati icin para istemislerdi yazmissiniz demekki veteriner ameliyat onermis. Ettirmedim diyerek de kendi kararinizi bildirmissiniz. Yani anestezi riskinden dolayi veteriner etmedi vs dememissiniz. Haliyle ben burdan veterinerin ameliyat edilmesi gerektigini ama tabi anestezinin yavru kediler icin risk olabilecegini soledigini anliyorum. Siz de sanirim bu risk lafina siginmissiniz simdi de onu onume sunuyorsunuz. 5000lira verecektim diyorsunuz birsekilde madem o parayi gozden cikardiniz kedinizi barinaga birakmak yerine veterinerde tedavi ettirseydiniz kendinizle celismeyin. Sokakta bulunan hayvanlarin dahi barinaga goturulmemesi gerektigini bangir bangir herkes soylerken hasta kedinizi oraya birakmaniza da hicbir sekilde anlam veremiyorum. Ya da artik veriyorum diyelim..


Kedinizin dusmesiyle ovunmeniz lazim aslinda niye ki bence buyuk basari 10.kattan bir kediyi dusurebilmek (!) Hem de okadar sevip deger verdiginizi iddaa ederken. Cocuklarin vs dusmesi sakatlanmasi adli olaya girer,incelenir ebeveyn ihmali var mi diye keske bunlar hayvanlar icin de yapilsa..


Cok zenginseniz siz verin savunmasiyla da soylediklerimin tek kelimesinden bile bi anlam cikaramadiginizi anliyorum. Dedigim gibi yaptiginiz ve yasadiginiz seyin hos birsey olmadigi dusundugum icin icin baska insanlara "ornek" olsun diye bu yaziyi yazmanizi gulunc buluyorum. Neyinin ornek olmasini mesela dusunuyorsunuz barinagin bir secenek oldugunu mu? Kemigin yanlis birsekilde kaynamis olmasini mi? Kaldi ki boyle bir platforma yaziyorsaniz herturlu yorum ve elestiriye acik olmaniz gerekir. Ben yorum yapmasam da olur evet ama ne bilim bi umut diyorum belki yuzunuz kizarir.

ismailfigen
ismailfigen

831

Balkona çarşafla korkuluk yap ya da sineklik tarzı birşey bir daha uçmasın tosuncuk. Hızlı büyüyorlar. Geçmiş olsun. Seviyorum bu kediyi

Recai44
Recai44

10816

Zuhall hanim bazı konularda bir kedi sever olarak haklı. Eğer bir kediyi sahiplendiyseniz her şeyini düşünmeniz lazım maması kumu aşısı ve hastalığı. Kediler bir bebekten farksız benimde kedim var. Bende her önlemi alıyorum. Siz onuncu katta oturan birisi olarak bunu düşünmeniz lazımdı. Ona milyonlarca lira harcasanız bile bir önemi yok . Sonuçta o bir can taşıyor ve düşse ölebilirdi. Ama geçmiş olsun . Bu aşamadan sonra söyleyecek çok bir şey yok . Ama o kedinin onuncu kattan düşmesi tamamen sizin suçunuz. Ben kedim kızgınlık döneminde camdan atlamasın diye yazın bir hafta camları kapatıp yattım . Sonuç olarakta kedinin düşme ihtimalini düşünmeniz lazımdı.

HuriyeAysu
HuriyeAysu

5276

camdan atlamak isteyen birine atla atlamazsan adam değilsin diyenlenin yaptığından farklı değil yaptığınız bi insanın hatasını böylesine bir uslupla dile vurmak karşınızdaki insani güçlendirmez bu bi uyarı veya tavsiye değil sizin yaptığınız bu konu hakkında yeterince uyarı yapıldı zaten ama sizin saldırgan tavırlarınız çok itici kimse başına gelecekleri bilemez önlemini alsada olabilirdi destek olup pencereler konusunda nasihatlarinizi verin inanın hem daha yapıcı hemde daha etik olur

zuhall
zuhall

10265

@Huriyeaksu
Size etik olmasi gereken sey ne soyleyeyim mi? Arkadasin hemen kediyi baska iyi bakacak birine sahiplendirmesi gerektigi.. Hem ogrenci oldugunu soyluyor hem ailesinin karsi oldugunu bile bile kediyi o eve sokuyor. Instagramda @barinak_melegi diye bir hesap var cok severim takdir ederim. Asla ogrencilere sahiplendirme yapmiyor. Suan cok daha iyi anliyorum neden oldugunu.


Bi akrabamizin kizi gecenlerde gecenin bi vakti aglaya aglaya beni aradi. Kedisi hasta olmus kusup duruyormus. Onun da ailesi karsi oldugu icin ilgilenmemis birak gitsin demis. Zuhal abla sen yardim edermisin dedi. Kalktik gittik acik veteriner bulduk vs. Daha ciddi bir durum da olabilirdi acil mudahale edilmesi gereken. Ne yapacakti mesela gece tek basina?


Dedigim gibi eger maddi manevi hazir degilse bir insan bir can evlat edinilmemeli. Haliyle ogrenci bu gruba dahil oluyor. Ailesi destek olup karsi olmayanlari saymiyorum tabi. Oyuncak degil ki bu. Kendi evin kendi paran olunca istedigini yap kimse karismaz zaten. Bence siz esas destek vererek hata yapiyorsunuz cunku birdaha olmayacaginin garantisi yok. Verdigi tutarsiz bilgi ve aciklamalardan bunu cikartiyorum ben.

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Maşallah harika görünüyor çok geçmiş olsun :)

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Çok sevindim iyileşmesine :) ne kadar büyümüş öyle :)

Avifors
Avifors

817

Çok geçmiş olsun :)

kedipatisii
kedipatisii

13236

Evet aynisi size demiştim hatta bunu :D barinaklarda tanidigimiz vardı özellikle ilgilendi yoksa oraya her gittigimde ağlama geliyordu zaten bana. Ağladımda. Ama geçti gitti. Umarim bir daha yaşamayız.

gulsum_
gulsum_

2288

Geçmiş olsuunn!! İmkanın olsa elbette ameliyat ettirirdin aksini söyleyen olursa umursama lütfen. Kimse moralini bozmasın böyle güzel bir durum varken :)

eslemalkann
eslemalkann

889

Yerim ben şu güzelliği. Içten içe duygulandım şahsen. Ne güzel. Geçmiş olsun Pamukkkk. ❤

HuriyeAysu
HuriyeAysu

5276

ama üslup farkı var @recei44 çok güzel açıklamış ve nazik bir dille uyarmışsınız acı çeken bi insanın üstüne gitmek sizi haklı çıkarmıyor zuhal hanım evet bi hatası olmuş ve bunun farkında ama yaptığınız çok yanlış etik ve insani açıdan bir daha olmaması için iyi dileklerinizi dile getirip nazik bir dille uyarabilirdiniz ne kadar ayıp ya peşin hüküm veriyorsunuz hemen elinize ne geçti acaba açıklarsanız sevinirim yani

kedipatisii
kedipatisii

13236

Birde çıkıp bana "neden böyle başlık açtın övünüyor musun" terbiyesizliğine bulunuyorlar. Kedimin balkondan düşmesiyle neden övüneyim? Ben burda bu başlığı hem daha önce paylaşım yaptığımda kedimin durumunu merak edenler için, hemde olur ya "insanız" aynı durum bir insanın başına gelir ise elimden geldiğimce yardım amaçlı destek için yazdım. Toplumda böyle yargıyla, yardımcı olmak yerine köstek olmakla binlerce insanın hem umudunu hemde kendisini kırıyorsunuz haberiniz olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2547 Görüntüleme
  • 43 Cevap
  • 9 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR