Beklentileri Anlayamıyorum

Friolero
Friolero

12756 Puan

Herkese merhaba,


Öncelikle o kadar moralim bozuk ve sinirliyim ki nereye ne yazacağımı, ne yapacağımı bilemedim. Belki sizle paylaşırsam ben de nerede ne yanlış yaptığımı daha net görürüm gibi düşünüyorum.


Özetliyorum:


Bundan 1 sene evvel sokakta 6 7 aylık bir kedi buldum. Evden atılmıştı. Güzelce bakımını yapıp, sahiplendirdim.


1 sene sonra yani geçen hafta sahip beni aradı, evde birinin astımı çıktı ya alın ya da ben sahiplendircem dedi. Arkamı dönemedim tabi. Yeni alan kişi nasıl olur, bu karda kışta napar diye düşünerek gittim aldım.


Bu arada kedi ile beraber dişi kedilerini de birine sahiplendirdiler. Meğer sahiplendirirken kedi hamileymiş. dün kedi 2. Kere baba oldu. 4 yavrumuz oldu. Neyse ben kediyi kenara para ayırıp kısırlaştırdım. Çünkü gideceği evde durumu ne olur, gene üst üste bunları mı yaşar kestiremedim.


Dişi kediden bahsetmiştim. Dişi kediyi verdikleri çocuğa benim numaramı vermişler. Sen bakamıyorsan o bakar vs diye. Çocukla öyle tanıştık. Çocuk hamile olduğunu bilmeden aldım ne olacak bilemiyorum dedi. Ben de ona yardımcı olacağımı söyledim. Oldum da tabi. Dün vete aldım kedileri.


NEYSE ŞİMDİ EN CAN ALICI KISMA GELİYORUM.


Ben erkek kediyi sahiplendirmeye çalıştım bu arada. Dün bir kız yazdı. 1 kedim var ona arkadaş arıyorum diye. Konuştum kızla. Tabi ilk başta herkes pozitif, herkes iyi. Dedim kedi yeni kısırlaştı, bir süre hormonalrı düzene girene kadar eskisi gbi davranır, kedinle de hemen anlaşmasını bekleme. Tamam dedi olur mu öyle şey ben hallederim. İyi gelin alın dedim. Olmaz dedi arabamız yok. Sen kızılaya gel ordan alayım. Zar zor kabul ettim. Gittim kızılay'a verdim kediyi. Akşamı olmadan bir mesaj "KEDİ ÇOK MİYAVLIYOR BİZ UYUYAMADIK KEDİYİ PET SHOPa BIRAKICAZ" sakın öyle bir şey yapma dedim. Ben geliyorum. Bu arada bu kız karaponçik bi karapörçük mü ne orda oturuyor. Ben baya uzağım bu kızdan. Dün de takdir edersiniz ki ANKARA FELÇ OLDU. Bir sinirle evden çıktım. Arabam yolda kaldı.


Devamı diğer mesaj...


39 CEVAP

Musege
Musege

2124

Gerçekten insanların çok enteresan beklentileri var. Ben de kedimi sahiplendim. Tüy döküyormuş ve kakası kokuyormuş o yüzden verdiler. Birkaç ay boyunca da hayvan kapalı balkonda yaşamış ev yüzü görmemiş. Canlı bu biblo değil. Bahane olarak sunulan şeyler de mantık çerçevesi dışında doğal ve olması gereken şeyler. İki saniye araştırın da hayvan alın diyeceğim de tüyünün döküleceğini veya kakasının kokacağını bilmek için araştırmaya da gerek yok.

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Merhaba, annemle kedi sahiplendirdiğimiz zaman 10 kg kedi maması istemiştik sokaktaki bebekler için. Çok pahalı bir mama değildi istediğimiz ama mamayı duyunca vazgeçen çok insan oldu. Sonra bir hanımefendiyle tanıştık sokaktaki canlar için 20 kg bağış yaptı bize ve kedimizi öyle sahiplendirdik. Kaç tane sokakta kedi doyurduk tahmin edemezsiniz. Yani diyeceğim o ki para istenmesini hoş karşılamıylrum ama sokaktaki bebekler için bu şekilde mama isterseniz bunu yapmaya gönüllü hayvansever birine sahiplendirme olasılığınız çok yüksek. Deneyin derim. Çok sevgiler:)

zuhall
zuhall

10265

1.Ilk kriteriniz daha once kedi bakmis olmasi olsun ve kediyle ilgili karislasacagi her sorunu belirtip onaylayip onaylamadigini sorun. Bazilari gercekten gerizekali oluyor cunku aaa bu tuy dokuyor falan diye tepki veriyor ne bekliyorsa..


2.Aileden ayri yasayan ogrencilere sahiplendirme yapmayin.


3.Aileyle birlikte yasiyorsa bizzat aileyle konusup kediyi onayladiklarini ve karsi olmadiklarini teyit edin.


4.Sozlesme yapin.


5.Ozellikle cins kediyse para alin,sokaga atmak birine vermek yerine geri getirsin parasini da alsin. Cins diyorum cunku sokak kedileri icin insanlar para vermeye pek yanasmaz ama cins kedi meraklilari cok oldugu icin sirf bu meraklarini gidermek amaciyla bedava da bulunca hemen talip oluveriyorlar.


Onun disinda maalesef karsidaki insanin karakterini net olarak hicbirzaman bilemeyecegimiz icin olumsuz sonuclar dogabiliyor. Ilk anlattiginiz olayda hastalik durumu dogruysa yapabilecek pek birsey yok ilk sizi aramasi hatta dusunceli bir davranis olmus. Lakin 1.sene sonra mi cikar astim onu bilemedim en azindan kediye bagli degildir diye dusunuyorum ama arastirmadan direk ona yormuslardir. Ve kisirlastirmamalari hata olmus. Kisirlastirma sarti da koyabilirsiniz.


Ikinci olayda ise diyecek birsey yok henuz olgunluga erismemis bir insan belli ki.Aile de kabul etmemis anladigimiz kadariyla. Ben olsam yeaaa cok uzak diyerek gelip kediyi teslim almayan birine sahiplendirme yapmazdim. Kusura bakmasin kimse.. zamani gelince o kedi icin birsuru seyden taviz vermesi gerekecek 2dk yol gelmeyen birine kedi falan emanet etmem.Allahtan kargo falan yapmanizi talep etmemis. Kedimi sahiplenirken 150km lik yol gitmistim sadece gormek icin. Daha sonra da gidip bizzat almistim. Boyle ehli keyf insanlardan uzak durun kisacasi.

BenQ
BenQ

2070

Üç gün önce bizde bir yavru kedi sahiplendik veren kişi gayet ilgili gibi görünüp ilgisizliğine diyecek birşey bulamıyorum. Veterinerlik bir durum var mı diye sorduğumuzda karma aşısını yaptırın yeter dedi. Küçük yavru hasta geçti elimize kıyamadım yaradanın dilsiz kulu bunlar ufaklık ishal olmuş yolda toplu taşıma ile getirirken başımıza gelmeyen kalmadı. Mecbur eve gelince yıkadık ufaklığı piresi vardı gözü rahatsız akıyordu kuruttuktan sıcak olacağından emin olduğumuz bir ortam oluşturduktan sonra veterinere götürdük gerekli önlemleri aldık eve getirdik ufaklık 2 gündür dayanılmayacak şekilde gaz çıkartıyor bugün hafifledi biraz daha muhtemelen iç parazitten diyeceğim o ki veren kişide de alan kişide de vicdan çok önemli bu yavrucak elimize geçtiyse herşeyi ile mecburuz bakmaya özverili ve sorumluluk sahibi insan bulmak zorlaşıyor maalesef

Zehrasnmz
Zehrasnmz

6579

Gerçekten diyecek birşey yok. Onların adına ben utandım. Umarım insanlar bilinçlenir ve bir canlıya değer vermenin ne demek olduğunu çok geç olmadan anlarlar. Siz kendinizi suçlamayın ya da sinirlerinizi bozmayın. İyilikle ve sevgiyle kalın

BenQ
BenQ

2070

Arkadaşlar sözleşme ile vermek karşındaki insan ile tanışmak veya evine gidip görmek bence bunlar karşındaki insanın insanlığını vicdanını gösteren kriterler değil benim de maddi gücüm bir yere kadar yetiyor oğlanlara ama esirgemeden fazlaca verdiğim şefkat ve sevgi her canlının karşısında ki insanda sahip olmak istediği duygulardır. Bir canlıyı sahiplendirirken şu mamayı kullanıyoruz ona göre , takip edeceğiz sözleşme yapacağız bunları göze alıyorsan sahiplen gibi şartlar dostlarımızın haklarını korumuyor o sözleşme karşıdaki kişinin vicdanını rahatlatmak için yaptığı geçerlilik gibi geliyor. Böyle angarya işlere gerek Yok onlarda can benim gibi sizin gibi maalesef parayı cebine koyabilen ama vicdan merhamet ve sevgiden yoksun insanlarımız var.

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Benim balkonum kapalı cam balkon olmasına rağmen yer soguk oldugu icin patileri üşür hasta olur diye endişelenip çıkartmıyorum balkona. Kedi dediğin gerçekten sorumluluk istiyor. Evden çıkarken tv yi bile açık bırakıyorum evde ses olsun kendini yalnız hissetmesin diye. Merhamet de kalmamış düşünce de kalmamış insanlar da.

denizclkgl
denizclkgl

2909

Nice insanlar var yemeyip yedirmek denilen şeyi kedilerine tam olarak yaşatan yeterli maddi gücü olmadığı halde onları kendinden fazla önemseyen ve yine ne insanlar var ki maddi gücü olabildiğine iyi ama yavrularına iyi mama yedirmek bir tarafa mamasını vermeye tenezül etmeyen. Canlıyı parayla sahiplendirmeye karşıyım bunun canın geleceğiyle ilg olumlu bi belirleyici old düşünmüyorum

merhaba, öncelikle size şunu söyleyebilirim ki 'çok uzak siz gelin şurda buluşalım' diyen birine kedinizi emanet etmeyin. ben de kızımı sahiplendim. veren kişi 3 kez falan yer değiştirdi burda buluşalım diye. 1 hafta kadar onun müsaitlik durumunu bekledim. ayrıca arkadaşımla Mia'yı almaya giderken kaza yaptık. 'İsterseniz daha sonra buluşalım' dedi ama gittik aldık.
Yorumlarda ailesinden ayrı yaşayan öğrenciye vermeyin denmiş. çoğu durumda doğru olabilir ama ben buna katılmıyorum, en azından genellemeye. ailesinden ayrı yaşayan bir öğrenciyim. ev arkadaşımın ve ailemin onayını aldım. ha tabi ki ailem aa evet evet demedi ama ikna oldular.
sonuç olarak umuyorum ki Mia benimle en az 15 yıl yaşayacak. Kedinizi sahiplendirirken karşı tarafı biraz süründürebilirsiniz. Onun sizinle 1 hafta fazla kalması sizi rahatsız etmez eminim ki. İlk isteyene vermeyin diyebilirim sadece.

Eklemeyi unutmuşum, bir de onun yeri geldiğinde halıdan kakasını, kusmuğunu temizleyecek ve bundan dolayı onu evden atmayı düşünmeyecek özveride birisi olmalı. bunun için karşı tarafa bunu defalarca hatırlatmakta fayda var.

Friolero
Friolero

12756

Mecbur geri döndüm eve. Kızı ikna ettim sabah alcam diye. Sabah zaten uyandığı gbi hemen al diye mesaj. Bir de kızılay a getirmiyor. Alırken geliyor ama verirken getirmiyor. neyse sabah da yollar berbattı. Binbir zorlukla gittim, kayboldum, aldım kediyi. Annesinden de üstüne bir sürü hakaret yedik "şeytanlar" diye.


Kedi şimdi dişi kediyi sahiplenen çocukta. Dişi kedi ve yavruları da bende.


Çok moralim bozuk. Size sormak istediğim şu, sahiplendirirken o yuvanın en iyisi olduğunu nerden anlıyorsunuz? Çünkü ben artık kimseye güvenemiyorum.

Friolero
Friolero

12756

Özetle kedimiz 3 kere terk edildi.
Erkek kedinin terk edilme nedenleri:
1.bilmiyorum
2. Astım yüzündem
3. MİYAVLADIĞI İÇİN


Anne kedi ise, sabaha karşı 4 tane doğurdu. Onu da kısırlaştırcam kenara para ayırıp (başkalarının sorumsuzluklarını üstlenmekten yoruldum artık). Onun ve çocuklarının da akıbetini bilemiyorum.

Friolero
Friolero

12756

Kedininizin neyse ki şimdi sizin gibi onu çok seven bir babası var. Bu kedim de bir iki ay balkonda yaşamış astım hikayesinden sonra. O kadar üzülüyorum ki.

Khajiit
Khajiit

1864

Aslında çok basit kedi sahiplendirirken verilen ilanlara "kucak delisi, sevgi pıtırcığı " gibi klişe şeyleri yazmak yerine "haylaz, yaramaz" gibi şeyler yazın. Yani kedi yaramaz olmasa bile siz öyle yazın ki yaramaz kediyi kabul ederse seve seve kedi iyi bir sahip bulmuş demektir

BenQ
BenQ

2070

Diğer kedimiz genç kabullenmekte çok zorlanacağa benziyor ama yapacak birşey yok o artık bizim ikinci canımız oldu vermeyi dahi düşünmüyoruz...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1979 Görüntüleme
  • 39 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR