Irkımız Nedir?

Irk hakkında pek benzeyen bir kedi türü bulamadım. Yardımcı olur musunuz?
2. Soru olarakta proplan original Junior mama hakkında düşünceleriniz nelerdir? Proplan yerine ne kullanmalıyız?


33 CEVAP

Ecerana
Ecerana

14974

Sokak kedilerinin ırkı yok mu da 'sokak kedisi' işte ne bekliyorsunuz yazıyorsunuz. Bn sokak da gezen ankara kedisi de gördüm. Ona sokak kedisi işte mi diyoruz. Ne var bunda merak etmiş olabilir bnim kedilerime de ırk ı ne diye soruyorlar bilmiyorum diyorum çünkü tekir kedi gibi de değiller cins kedi gibi de değiller melezler yani

Hocam sorularımın cevabını karşılayamışsın. Bu kadar bilgin ile bu cehalet diye kullandığın kavram altında ezildiğini görüyorum. Kedimin hikayesini bilmeden tatmin etme gibi duygularımın olmadığını bilmeni isterim. Sokak kedisi olduğunu en az senin kadar bende biliyorum. Eğer bilmiyorsan ve kötü yorum yapacaksan kendinde kalmalı. Sayın çok bilmiş hayvansever arkadaşım. Sana mutlu sağlıklı günler dilerim.
Diğer arkadaşlar desteğimiz içinde teşekkür ederim.
2. Sorum olan mama hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Aa burada her gün yeniden daha çok şaşırmaktan bir hal oluyorum. Arkadaşlar bu kadar bilginiz varsa bence okulunu okuyun daha çok insan yararlansın engin bilgilerinizden. Ne bu nefret dolu mesajlar, artık hayatınızın hiç yolunda gitmediğini ve gelip burada yüzünü bir kez bile görmediğiniz insanlara sarmayı çare olarak gördüğünüzü düşünüyorum.
İsteyen kedisinin cinsini sorar isteyen derdini anlatır siz forum sahibi misiniz insanları sindirmeye çalışıyorsunuz. Soru sahibi insan gibi sorusunu sormuş, isteyen de elinden geldiğince yardımcı olur.
İnsanları azarlamaktan vazgeçin artık ya.


Bebeğiniz de maşallah çok tatlı Allah uzun ömürler versin.

sevvalguralp
sevvalguralp

5859

@satinalmayin Her kedinin ırkı var neden sokak kedisi diye ayirdınız oyle bı ırk cins yok .Merak edip sormus sizin sokak kedisi demenizde ki amaciniz ne. Ayrıca kendisinin dediginiz gibi kendini tatmin etme amacı olsa baskalari gibi gidip satın alırdı

EZK
EZK

111866

Merak edip sormuş olabilir. Bu kadar tepki bence biraz yersiz. Ben de bi ara cinsi ne diye arastirmistim sokak kedisi benimkisi de tekir ama diğer kedilere göre biraz farkli oldugu için merak etmiştim.

ayse1310
ayse1310

116459

@friolero calico değil. Tortoiseshell ile calicoyu hep karıştırıyorlar, bu kedi Tortoiseshell :)

Zynpkck
Zynpkck

13392

Arkadaşlar bundan sonra ne soracağımıza @satinalmayın karar verecekmiş uslübunuz bi kere çok yanlış bu bir herkes istediği ırkta kedi besleme özgürlüğüne sahip bu cins kedi tekir bombay fark etmez sonuçta onlar canlıki arkadaşın ırk takıntısı yok sizin gibi kendini bilgili sanan bilgisizler saygısızlar bu platformda olmamalı insanlar nette bulamadıklarını buradaki tecrübeli kişilere soruyolarki hatırlatayım burasıda internet sitesi bazı şeyler sadece araştırarak olmuyo ve ayrıca burda her denilen uygulanmıyo insanın kafasına ne yatıyosa onu uyguluyo soru sorma yerine gelip buraz araştırın demenizde çok manasız bu kadar kaba ve yargılayıcı olmak zorunda değilsiniz eğer bu uslüpla insanların moralini bozacak şeyler yazacaksanız yazmayın

Tüm yorumları okudum herkese çok teşekkür ederim. O kadar çok güzel dilek ve iltifat var ki okurken mutluluk ve gurur duydum.
Şuan 3 kilo kadar proplan var onu kullandıktan sonra n&d yahut diğer önerilen mamalara geçmem daha uygun olucak sanırım.
Henzz 4 aylık 3 kilo mamada galiba 3 ay civarı gider diye düşünüyorum

Sorunuz mu var? Adında bir sekme açılmış ırkının ne kırması olduğunu öğrenmek adına yazdım. Sizin gibi engin bilgilere sahip biri bile bunu cevaplayamıyor ise sanırım sorum cevapsız kalacak.

Demetcinar
Demetcinar

1967

2.5 aydır proplan junior mama kullanıyorum. Bende sokaktan anneleri ölmüş 2 kardeşi sahiplendim. Veteriner bu mamayı önerdi. Tüyleri gözleri bagırsak florası kısaca onlar için en iyi mamanın bu mama oldugunu söyledi anne sütüde alamadıkları için önerdikleri süt tozu ile karıstırıp verdim bayıldılar. İçeriğinde cok az tavuk eti oldugu için tereddütlerimi belirttim. Yavru maması oldugu için herşeyin orantılı olması gerektiğini söylediler. Bu mamanın en sevdiğim yanı kedilerim çok yiyor ama yaglı obur olmadılar hiç aylık kilo takıbınde gayet düzenli artışları var ve cok saglıklılar. Hatta veterinerime arada ödül olarak yaş mama kraker haslanmıs tavuk vereyim mi dediğim de çok karsı cıktı onların saglıgı için sadece kuru mama verin başka hiç birsey vermeyin dedi. İnternette çok fazla öneri var ancak birinin iyi dedigine digeri kötü diyor bende veterinerimize güvenmeyi seçtim kedilerimin durumlarına baktıgım da da dogru tercih oldugunu gördüm.

Friolero
Friolero

12756

Ben de ilk defa böyle bir kedi görüyorum ama “calico” gibi.


Bundan 2 sene evvel veterinerimizin tavsiyesi ile yavru kedime ben de pro plan junior kullanıyordum. Ona verdiğim parayla daha iyi bir mama kullanabilirmişim.

ayse1310
ayse1310

116459

Mamaya gelince Proplan yerine matisse kitten kullanın bence. Sanabelle kitten da olabilir o da iyi. Tavsiye ederim bunları ben içerik çok araştırdıydım zamanında beynimi çok yaktım :))
Tabi nd alabilecek bütçeniz varsa kesinlille nd alın tertemiz içerikli mamaları resmen. Yani benim gördüğüm kadarıyla. Ben şuan matisse kullanıyorum fakat maya yetişkin olduğunda durumum el verirse kesinlikle nd'ye geçeceğim zaten 10kg çuval aldığınız arada çok az bir oynama oluyor sanabelle ile veya matisse ile. Kg başına 5-10 TL falan oynuyor.

satinalmayin
satinalmayin

9532

Okumadan habire soru sormakla hiçkimse bir şey öğrenmiyor malesef ve burda bazen soru soranlardan daha az bilgili olan cevap verenler ortalığı karıştırıyor kedi ırkı husunda bir bilgi kirliliği var anadolu kedisi .com dan bunu araştıran bunu farkeder hergün facede ve forumlarda aynı sorular gerçekten okumak araştırmak çokmu zor teknoloji çağındayız hep hazıra konma derdindeyiz.


Tekir diye bir ırk yok tekir desendir
Sarman diye bir ırk yok bunlar desen ve renk için milletin kullandığı ifadeler


renk kodlarını ırk gibi kullanıyor millet


yada benzer renk taşıyan herkediyi aynı ırk farzediyor


siyah kediler bombay


gri uzun yüzlüler rus mavisi gibi


Hep bir ırk yamama peşindeyiz bu ne ırkçılık diyesim geliyor falancanın Türkiyede yaşıyan herhangi bir insanı alın ırkı ne diye fotoraflayıp sorun varmı böyle saçmalık biz 70 çeşit milletin genetik karışımındanız ama Türküz bukadar sokaktaki kedilerde kedi okadar!

Zynpkck
Zynpkck

13392

Mama olarakta ben eğer bütceniz yeterse nd yetmessede matisse golosi ve sanabelleyi öneririm :) bakıp karşılaştırabilirsiniz

Friolero
Friolero

12756

Ayşe ben Tortoiseshell i aklımda tutamam ahdjdj

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2282 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR