Civciv Beslemek?

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091 Puan

Arkadaşlar yakın bir zamanda civciv beslemeyi düşünüyoruz ama 1 tane değil yaklaşık 10-12 tane balkonda civcivler için özel olan ısıtıcılardan alıp orada besleyeceğiz (kapalı balkon) zaten sadece bunu biliyorum bilgisi olan varsa lütfen yazsın balkonda sandık gibi üstü açık bir yerde kalacaklar nasıl besleyeceğimi bilmiyorum?

16 CEVAP

Ela_BuseA
Ela_BuseA

1719

Civciv beslemek!

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

zaten maximum 3 ay bakacağız o konuda sıkıntı yok sadece yemek ne vermeliyim vitamin gereklimi veterinere düzenli gitmesi gerekiyormu onu sordum :)

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

teşekkürler hangi marka yem?

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Hımmm Yine de teşekkürler :)

Büyüdüklerinde nerede bakacaksınız onuda düşünün

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

köye götüreceğiz 10 tane tavukla ne yapalım evde sjsjjsjsjjsjjsjsjsj

Arthur4
Arthur4

10382

Ayşe naz hanim besi hayvanı yemleri satan yerlerden civciv yemi alabilirsiniz. Ben de bakmıştım küçükken o şekilde büyütüyodum.

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

teşekkürler

satinalmayin
satinalmayin

9532

Güvenilir bir yerden almaz iseniz çoğu erkek çıkacak emin olun hatta güvenilir yerden alsanız dahi istediğinizden daha çok erkek olucak bunada emin olun.
İşin uzmanı yavru civciv daha bir kaç günlkük iken horoz olucak civcivin kanat tüyündeki uzunluğun fazla olması ile horozu çok kolay ayırıyor ve tabi horoz iste3nmediğinden çoğunu size kakalıyacaklardır.
Bir diğer mevzu pazar civcivi almayın eğer yumurta ise maksat ligorin ,austurolp ,susex,rır iyi seçim olur çünkü bunlar yumurta şampiyonu dayanıklı ırklar ayrıuca daha bir güzeller :)
Kapalı balkonda ısı ihtiyacı çözülürse olur ama iki aya buram buram kokucak ve sinek çekicek emin olun civciv yemi alıcaksınız ve su bukadar.İlk ay bunların dışında yumurta haşlayıp ezerek verirseniz daha çabuk büyürler.
Bende çok heveslendim bir süre balkonda serama,ispenç gibi cüce ırk tavuklar besledim horoz hiç uyutmadı şikayet oldu ... :)
Hatta kuluçka makinesi alıp yumurtalarından civciv cıkardım brinsea mini advance yine brinsea ısıtıcı aldım yavrular için ama bunlar pahalıydı şuan uçmuş fiyatları
imkanım olsa hindi gibi hayvanlarıda beslemek isterdim organik beslenmek ve öocuklarımıda organik beslmek isterdim bir ara 20 bıldırcınım vardı kokudan zehirlkenmek üzereyken ayrıldım onlardan ama yumurtası biziş abad etti üstelik kolu komşuya sattık varmı öyle bedeve :)
Bir iki kere iri tavuk aldım ama başedemedim kestim tavuk kesmeyi öğrendim mecburdum :)
Ayrıca bıldırcında kestim ee iş başa düşünce küçücuk kuş için kasapmı arıcam :)
benden bukadar varmı sorunuz?

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Hiç alma bence. Hayvanların balkonda yaşaması kümeste yaşanmasından daha kötü bence. Boşver sen onun yerine kedi felan sahiplen sokaktan bence:)

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Büyükbabam gile alacaktık yavru istemem diyor siz besleyin sonra ben alırım diyo birde ördek,tavuk,horoz,hindi ne varsa alacakmış günde 1 kere parka salacağız zaten :)

satinalmayin
satinalmayin

9532

Büyük babanıza dişrek tavuk alın ozaman parkta falan kedilere afiyet olur apartman dairesinde kolay değil anlattığım gibi facede bir sürü tavuk grubu var yumurta ve et kombine ırkların en iyileri austrolp, susex ,Rır. ırkları .

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

köyde kedi yok zaten 1 tane var oda birisinin bahçesinde kalıyor onun için sıkıntı yok :)

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Ben evimde üç tane bakmıştım. Odamda gezdiler bir bir buçuk ay boyunca :)) kocaman bir kutuya koymuştuk, babam lambayla düzenek kurmuştu ısı vermesi için. Terasımız var orada bıldırcın falan da vardı büyüdüğünde terasa çıkarttık. Büyüdüğünde kokmaya başlıyor bunu göz önünde bulundurmanız lazım.

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Ben sadece yem ve su vermiştim, başka bir şey verdiysem de hatırlamıyorum şu an :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1577 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR