Kediler Hakkında Tecrübeli Olanlar Girip Bakabilir Mi?

Lunas
Lunas

5265 Puan

Size birkaç belki bir sürü soru soracağım bıkmayın olur mu xd


İlk petime bakarsanız sevinirim. Adı şimdilik duman.




  1. Bahçede kedi baksaydınız ve bütçeniz kediniz için fazla olmasaydı kediniz için neler alırdınız?




  2. Yavrunuzu korumak için yuvasını kapaklı yapar mıydınız?




  3. Kısırlaştırır mıydınız?




  4. İlçenizde belediye veterineri olmasa bütün aşıları yapar mıydınız?




5)Her zaman dışarda olamayacağınızı düşünün. Kediniz için ne yapardınız?



  1. 5tlden az mama alabilseydiniz? (Yaş) hangi markayı alırdınız?


Biliyorum olduğum durumlar kötü ama belki çözümü vardır.

31 CEVAP

Hilakyol
Hilakyol

7623

Gerekli cevaplar verilmis sadece ilk soru icin bir şey demem lazım bahçeli evdeyiz 2 kedimizi bu yüzden kaybettik bizle 1 yıl yaşadılar gidip geldiler ama bir gün geri dönmediler. Şimdi de artık çip takıcaz kedilerimize siz de bahçeli evdeyseniz bunu öneririm.

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Ucuz yaş mama olarak Migrosta MırMır var 400 Gr 7.50 TL.İlçemde veteriner olmasada diğer ilçelere gider aşılarını yaptırdım.Onu ve çevresindeki kedileri bütçem yettiğince kısırlaştırırım.Kuru mama olarak matisse yaş mama olarak nd,schesir,nutri,mırmır,gimcat alırdım

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Evet aroda olabilir ama pawpawın eti tan belli değil .İlk tercih matisse yada golosi sonra aro olmalı bence.Yaş mama olarak patilifea buradan bir arkadaş kıl çıktı mı ne demiş.ven 8ek gğvenemedim

Yaş mamaların iyi içerikli olanları çok pahalı. O yüzden evde kendim tavuk, kabak, brokoli vs. haşlayıp onları verirdim. Ki zaten öyle yapıyorum kendi kedilerime de :). Kuru mama olarak aro ya da reflex alırdım. Kesinlikle erkek de olsa dişi de olsa kısırlaştırırdım. Aşılardan kuduzu belediye yapıyorsa onu belediyeye yaptırırsınız zaten. Geriye karma ve iç/dış parazit kalıyor. Onları da yaptırabilirsiniz rahatlıkla çok pahalı şeyler değil.

Hilakyol
Hilakyol

7623

Bizimkisi kısırdı , tasması vardı , mama kelimesine alıştırmıştık yaş mamaya bayılıyorlardı mama deyince geliyorlardı ama ne yazıkki zamanla evden daha da uzaklaşmaya başladılar saman vs eve getiriyorlardı . Tasmasına adres numara yazmak yine bir çare ama bizim 2 side cins kediydi insanlar ne yazıkki takıntılı olduğu için bulsalarda belki getirmezler oda var.. (biz sahiplenmiştik birinden ama satın almadık yanlış anlaşılma olmasın) Umarım sizin başınıza bu gelmez kedilerinize ve kendinize iyi bakinn ^^

Lunas
Lunas

5265

Kelimelere nasıl alıştırılıyor? Ve çok teşekkürler herkese :))

BalliBadem
BalliBadem

121963

Aro yada pawpaw gurme alırdım ,yaş mama olarak patilife alırdım, dişiyse kısırlaştırırdım ,yağmur gelmeyecek bi yere kartondan ev yapardım içinede yumuşak bi şeyler yalıykan olması için inşaat köpüğü , belediye sadece kjduz aşısı yapıyor ki dışarıda olduğu için yaptırırdım, her zaman yanına gidemiyceksem otomatik mama su kaplarından yapardım , arada bir beyaz sirkeli suyla silerdim imkanım varsa iç dış parazit yaptırırdım

BalliBadem
BalliBadem

121963

Mamalar f/p olarak bu fiyata en iyisi ikisimdedd et var aro da %30 var ki çoğu pahalı mamada et yok patilife yaş mamada tamamen hayvansal ki yine çoğu pahalı mamada bile %8 et oluyor yani içiniz rahat olabilir belediye ücretsiz kısırlaştırıyor

Lunas
Lunas

5265

Çok sağolunnn

sezenirmak
sezenirmak

3474


  1. Mama ve su kabı, anti-hairball macun ve tabi ki mama
    2)Kapaklı ya da girişi küçük yuva yapardım, yavru kediler etraftaki büyük kedilerden çok dayak yiyorlar.

  2. %100 kısırlaştırırım.

  3. Evet

  4. Hava soğuk olmadığı sürece bahçeyi seviyor kediler yemini suyunu, gördükçe ilgiyi sevgiyi eksik etmeyin.Soğuklarda üşümesin diye güzel bir yuva yapın ( strafor kutu içine peluş öneririm) Yağmur çamur girmeyecek yerde olsun yuva.

  5. 5 liranın altına yaş mama yerine orta halli kuru mama daha hesaplı olur

Lunas
Lunas

5265

Çip 10/2 ihtimal alabilirim ama ben üstünde ya posta adresimin ya da telefon numaramın bulunduğu bir şey almayı düşünüyorum bütçem az ama benimkiler de 1 yıl falan dayanırsa çipin en iyisinden alırım.
(Çünkü aile üyelerim anca 1 hafta bakacağıma inanıyor )
Birde çıngırakta olucak ve ismime alıştıracağım. Acemiliğim ile konuşuyorum: İnsanlar kızgınlıkta kaçtı diyorlardı, siz kısır yapmış mıydınız? Bana biraz yanlış anlaşılabilir geldi lütfen yanlış anlamayın :) Öneriniz için teşekkürler :))

BalliBadem
BalliBadem

121963

Yaş mamayı internetten değilde marmette s.t.t n3 bakarak almanız daha iyimolur parçalara bölüp buzluğa atarasan 100gr 1 ay gider (tabi haftada 1 verdiğini düşünerek dedim) bu hesapla 1 kutu patilife yada mırmır 415 gr 4 ay yeter

Benimkiler de bahçeye çıkıyor. Bir tanesi çok nadir gelir eve. Biri de çok nadir gider. Bahçeden çıkıp çıkmaması kedinin karakterine bağlı ama illaki çıkıyorlar. Tasmaya alıştırabilirseniz güzel olur üstüne numaranızı yazarsınız.

kedicikikadin
kedicikikadin

4671

1- Bahçede kedi baksaydınız ve bütçeniz kediniz için fazla olmasaydı kediniz için neler alırdınız?


Bu kaç kedi baktığınıza göre değişebilir. Bahçede kedi bakmaktan kastınız sokak beslemesi ise fazla kedi olduğu için olabildiğince ucuz bir mama almanız gerekebilir. Benim sokak kedilerim ********* harici mama yemiyorlar. Ama kastettiğiniz şey sahiplendiğiniz bir kedi ise bana kalırsa daha kaliteli bir mama almalısınız.


Bütçenize göre azalan bir fiyat ile şöyle sıralayabiliriz; Sanabelle,Profine, Brit, Prochoice,Cat chow, Reflex gibi dallandırabiliriz.


Ekstradan bir yuva almanız gerekir, soğukta yağmurda içeri girebilmesi için. Yuvayı biraz büyük tutarsanız daha güzel olur bir de yuvanın içine tavandan sarkıtmalı oyuncak koyabilirsiniz. Bahçede atlayıp zıplayabileceği bir alan yapabilirsiniz.


2- Yavrunuzu korumak için yuvasını kapaklı yapar mıydınız?


Kapaklı yapsanız da içeri girmek isteyen bir diğer kedi girebilecektir. Ama kapaklı yaparsanız az da olsa dışarıdan gelen rüzgarı engelleyecektir.


3- Kısırlaştırır mıydınız?


Sokak beslemesi yaptığım kedileri dahi kısırlaştırıyorum. Çünkü çoğu hastalık cinsel yol ile geçebiliyor.


4- İlçenizde belediye veterineri olmasa bütün aşıları yapar mıydınız?


Belediye veterinerleri sadece kuduz aşısı yapıyor.
Sokakta baktığınız kedi sayısı az ise karma aşıyı kesinlikle yaptırmalısınız. Kuduzu da tabii ki. Bu topraktan onlara geçebilecek birçok hastalığı engelleyecektir. E tabii iç parazitte şart. Dışarıda kaldığı için iç dış parazit ilacını da ara ara yaparsanız kaşınmaz yavrucak.


5- Her zaman dışarda olamayacağınızı düşünün. Kediniz için ne yapardınız?


Sadece onun bilebileceği bir saklanma yeri yapabilirsiniz, diğer kedilerden korktuğunda saklanabilmesi için.


6- 5tlden az mama alabilseydiniz? (Yaş) hangi markayı alırdınız?


Reflex mırmır (konserve) gibi markalar veya **********dan alabilirsiniz, toptan alırsanız daha uyguna gelirler.
Poşet mamalarda ise felix alabilirsiniz.


Hiçbir şekilde uzun süreli whiskas ve friskies kullanmanızı tavsiye etmem.

Lunas
Lunas

5265

Bahçede bir kedi besleyeceğim ve saklanma yeri ve kapak olarak önerilerinizi söyler misiniz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1469 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR