Yani balığı dışarıda gezdiremeyeceğinize göre başkaları da görüp seslenmeyecek demektir. Bu yüzden sizin içinize hangisi siniyorsa o adı koyun.
Öncelikle fanusun üretim amacı içine çiçek koymaktır. Fanus kutularının üzerinde çiçek resimleri vardır balık resmi konulmaz. Çünkü hiçbir fanus içine balık konulması için üretilmez. Fazla su alabilen bu cam, içine konulan bitkiyi uzun süre yaşatabilir.
Fanuslar süs içindir. Balıklar süs değildir. Balıklar bir canlıdır. Fanusta balık besleme ile poşette balık besleme arasındaki tek fark birinin cam kapta öbürünün bir plastik içinde olmasıdır. Fanus canlıların yaşam alanı değildir. Japon balıkları havuz balığı olan Sazansıgiller grubuna dahildir. Fanus sizce bir havuz mudur?
Fanus bir akvaryum değildir. Akvaryum içerisinde havalandırma, ışıklandırma, ısıtma vb faaliyetlerle biyolojik ortamı sağlamaya yönelik bir işlemdir. Fanus'ta bu işlemler yapılamaz yapılsa da zaten küçük olan alanı daha da küçültürsünüz. Bir iç filtreyi fanusa koyarak ne kadar çok yer sağlayabilirsiniz ki?
Fanusta balık strese girer. Çünkü balığın hayatı gezebilmesine bağlıdır. Dibe oturan balığın bir süre sonra hastalandığı ve öldüğü bilinen bir gerçektir. Fanusa atılan bir balığın cezaevinde hücreye atılmış bir insandan hiçbir farkı yoktur.
Fanusa atılan japon balığı fanusun dışbükey camının arkasından dünyayı şaşı görmek durumunda kalıyor, bu da hayat boyu işkence anlamına geliyor. Fanus ışığı çok farklı bir biçimde kırmaktadır ayrıca. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Yani bilimin ispatladığı bir durumu bile bile hayvana acı çektirmenin neresi doğrudur? Bu insanlığın inandığı tüm güzel değerlere aykırı değil midir?
Fanusta balığın kendi pisliği içinde yüzmesine neden olursunuz. Örneğin japon balığı çok yiyen ve çok pisleten bir türdür. Bu nedenle fanus bir süre sonra balığınız için foseptik çukuru olacaktır. Bu da balığa bir işkencedir.
Fanusta balık büyütülmez, büyüyen balıktan hayır gelmez. Balığın ölmesine bile bile davetiye çıkarmak niye süregelen bir davranış biçimidir anlayabilmiş değilim.
Fanusta sürekli su değişimi yapmak zorundasınız. Balığın yaşaması için en önemli şey biyolojik dengesi oturmuş bir su ortamıdır. Siz her su değiştirdiğinizde balığın yaşaması için gerekli tüm yararlı bakterileri de yok ediyorsunuz. Sizce bu adil mi?
Bu yazılara rağmen halen fanusta balık mı bakıyorsunuz? Bence o balığı çıkarıp ötanazi ile yaşamına son vermeniz onun için daha iyi olacaktır. Emin olun!
Alıntıdır.
Sizin gibi çoluk çocuğun elinde ziyan zebil oluyor şu hayvanlar ya deliriyorum. Sana ne güzel açıklama yapmışlar uzun uzun sen ister alırız ister almayız diye KÜSTAHCA yanıt veriyorsun insanlara bu saygısızlığa hakkın yok.
Hobi, neticesinde imkan işi imkan yoksa canlılara eziyete çektirmemek gerektiğini düşünüyorum
Fanus başlı başına bir eziyet, yüzme alanı kısıtlı ışık kırılıyor vs
Yani karar veremediğimden
Ama sanki çuki istiyorum zaten en yüksek oyu alan o
O zaman arkadaşlar adı çuki oldu
Yalnız bunları düşündünüzmü
Alıcak durumumz olabilşr başka bir ihtiyacımız olabilir
Durumun yoksa ve bakamayacaksan almayacaksın bu kadar basit.Bende kaplumağamı küçük bir kapta besleyebilirdim ama ona akvarym taş ısıtıcı filtre uvb lamba yem vitamin vs hepsini aldım . (aldım diyorum çünkü ailemi de düşünmem lazım hepsini kendi paramla aldım.Çoğu su kaplumbağası kplarda bakıldığından 5 yıl yaşıyor ortalama akvarymda 50 yıla kadar yaşayabilirler hatta 80.
Alacak durum yoksa sonuçta hobi bu elzem bir ihtiyaç değil, uygun şartlarda olmayacaksa hiç olmamalı
Yalnız durum var ama ihtiyçta
Var ama bi süre sonra alıcaz
Abartmaya gerek yok
Ben onu başka bi anlamda dedim
Merhabalar,
Fanuslar akvaryum canlıları için uygun değildir. Kısa süre içerisinde balığı kaybedebilirsiniz.
Sağlam gözünüzle sürekli sürekli olarak kavanoz dipli gözlük camıyla gezdiğinizi düşününü o da aynı
Yalnız bu aralar alıcaktık bir sürü masraf çıktı
Bide benim balığım vardı fanosun içinde yaklaşık bir sene yaşadı
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor