Yoksa Ölecekmii??

HilalAres
HilalAres

2493 Puan

Kedim 3-4 aylık erkek sarman kedi, bir iki haftadır çok değişti tüyleri dökülmeye başladı halsizleşti sürekli uyur hale geldi ölü gibi eskiden çok canlıydı mamasıni değiştirdikten sonra oldu acaba ondan mı yoksa başka bir şey mi

21 CEVAP

acelycat
acelycat

679

Reflex,ProPlan, trendline,RC,jungle vermeyin.ProPlsn GDO içeriyor ve içerik fiyat çok dengesiz.RC de iyi değil.Bğyçrnşz yettiğince n&d, BritCare,Sanabelle,Profine dışına çıkmayın

lwb
lwb

120674

@berraksenel
forumuma vet olarak kendi adınızı yazmışsınız da veteriner olduğunuza emin misiniz? Gönül ister ki hepsi zengin içerikli mamalar yesin ama hem evdekileri hem de dışarıdakileri aynı mamayla beslemek mümkün olmuyor, evdeki kediye nd verilirken,sokaktaki kediye de aynı bütçe ayrılamıcağı için en azından karnı doysun,çöpten beslenmesin diye verilen bir mama reflex.
Böyle bir zihniyet demişsiniz de bu yorumu yaparken evdeki kedimin sokaktan alınmış bir tekir olmasına yorumunuz nedir acaba?

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

@berraksenel size katılmıyorum.Sokaklarda milyonlarca hayvan var benim ne kadar en iyi mamayı versem bile sokakta bi bakıyorum adamın biri salam koymuş ciğ et koymuş.Ve zaten bu kadar canlıya yetebilmemiz mümkün değil.Ben evdekini kaliteli mamalarla besliyorum.Çünkü yıllarca benimle birlikte ömür sürsün istiyorum.Ama sokaktaki bir hayvan bazen bir kedi gördüğümüz de oluyor.Yağmur var, kar var,araba var.Onlar çöpten beslenmesinler diye bir anda 10 20 tane hayvan beslediğimiz oluyor.Ben mesela alıyorum tavuk ciğer haşlıyorum veriyorum.Evdekilere N&D sokaktakilere N&D diyorsunuz sanırım sizin oralarda 10-15 tane kedi var veya milyonersiniz.
İnsanlar sadece hayvan bakmıyor çocuk da bakılıyor sokaktaki muhtaç insanlara da bakıyor ve hepsi için bir bütçe gerekiyor.
Önemli olan bir hayvanın karnının doyması o mamaymış bu mamaymış değil.Eğer sokak hayvanlarını çok düşünüyorsak onları alırız düzenli parazit haplarını yaptırırız hayvanlarda parazitten ölmezler.Hem parazit bizim için hem onlar için cok tehlikeli benim sokaktan aldığım kedinin poposundan kurt dökülüyordu be!Bu hayvan bu hale nasıl geldi?
Önce sağlık bunun bilincinde olunmalı.Hayvanlara yaşam alanı verilmeli hayvanlara mama verilmeli.Ama herşeyin en iyisini yapmamız mümkün değil.1 taneyle değil,100lercesiyle uğraşıyoruz.
Ki ben belediyelerin bu yönde gelişmesini istedim hep umarım bir gün bu konuda söz sahibi olabilirim.Belediye çalışanlarının hayvanların düzenli sağlığına bakması.Hep düşündüm her ay mesela kontrolden geçirilen hayvanın bir izi olsun her ayın farklı rengi simgesi olsun gibi geçirilmeyen anlaşılsın vs vs.Yani şunu diyorum bizim oralara gelmemiz için daha cooook yolumuz var.
Önce onlara en kaliteli mama değil önce onlara yaşam hakkı verilmeli devamını sonra düşünürüz.

mavitilki
mavitilki

11065

Mama olarak ne kullanıyorsunuz? İçeriğine bakın mamanın gerekirse teker teker araştırın. Belki mamadan olabilir alerjik bir reaksiyon yaratıyor olabilir. 3-4 aylık ve aşılarının yapıldığını göz önünde bulundurursak parazit dışı, genetik, psikolojik sebepleri olabilir. Veterinerinize başvurun.

mavitilki
mavitilki

11065

Mama dışında kullandığınız vitamin, ek gıda, takviye vs varsa onlar için de bi içerik araştırması yapmanızı tavsiye ederim. Belki mamadan olmasa da kullandığınız başka ürünlerden olabilir. Aynı zamanda ağız ve diş sağlığından da emin olunmalı.

mavitilki
mavitilki

11065

Bu arada mama olarak acana, orijen, N&D, proplan, hiç olmazsa royal canin (iyi bir mama olmadığından değil içeriğinde sadece hayvansal proteinler var gerçek et yok) kullanmanızı tavsiye ederim. Kedinizi hasta eden şey mama olduğundan değil ancak bu mama markaları daha kaliteli olduğundan tavsiye ediyorum :)

Berraksenel
Berraksenel

1053

Reflex kullana bilirsiniz sokak kedisi ev kedisi diye bir ayrim yok olmadi proplan ve ya proline olabilir hayvanlara sokak hayvani ev hayvani muamelesi yapilmama li hepsi canli ve hepsi evde yasamak ister ken boyle zihniyetler eve cins aliyor lar siz genede proplan ve ya prolineyide deneyiniz reflexide deneyin ...

iç parazit halsizlik yapabilir

mavitilki
mavitilki

11065

Evet belki aşıdan da olabilir yeni yapıldıysa. Veterinerinize danışmanızda yine de fayda var derim ben. Geçmiş olsun :)

lwb
lwb

120674

Reflexi insanlar sokak hayvanlarının karnı doysun diye veriyorlar

Berraksenel
Berraksenel

1053

@lwb benim belirttigim sokak hayvani ve ev hayvani ayriminin olmamasi bunun kullanil mamasi mesela sokakta ki bir kedi dogururken aman zaten sokak kedisi yasar bir sekil diyemeyiz onune bir mama bir su koyabilir gibi seyler reflexi deli hibi seven 13 tane tekir kedim var ayrica kopegim bile yiyor ve bu hayvanlar evimde baktiklarim reflex in protein mitarida fena digil pro planla fark edilecek bir mesafe yok aralarinda yani Reflex kullanilabilir bir mama sokak ve ev kedisinin farki yok almasak oda sokak ta idi yani

lwb
lwb

120674

@berraksenel
Bugün verdiğiniz mamaların içeriklerinin etkisini ileriki senelerde kedilerinizde bir çok hastalık şeklinde görebilirsiniz.
Anlamadığınız nokta kimse burda ayırım yapmıyor. Biz evdeki hayvanlarımızı en iyi şekilde beslemek zorundayız ve reflex mama iyi bi beslenme şekli değil, nd gibi kaliteli mamalar dururken proplan da değil. Bütçe meselesi de olabilir evde 5-10tane kediye kaliteli bir mama için bütçe ayırmak da zor olabilir.
Ama ben malesef evdeki kedime kaliteli bir mama alırken dışarıdakilere de aynı bütçeyi ayıramam istesem de,bir çok insanın da ayıramıcağını düşünüyorum. Evdeki kedime de dışarıdakilere verdiğim mamayı da vermem. İlk önce evimdeki canı düşünmek zorundayım ona yetebiliyosam dışarıdakileri de düşünürüm

Berraksenel
Berraksenel

1053

@lwb belki size biraz sert davran mis olabilirim sizlerde biliyorsunuz ki nu siralarda hayvana siddet hayvan oumleri zehirlemeler gibi zihin yoksunu insanlar tarafindan katledilen hayvanlarin sayisi %45 oraninda bir yukselisde oyuzden biraz kizginim ve sinirden size ters tepkide bulundum kusura bakmayin lutfen...

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

@Berraksenel evimizde bulunan bir kediye kalitesiz mama verip sokak hayvanlarına kaliteli mama vermek te kendi kedimize yapılan bir nevi nankörlük olur. Sonuçta bu hayvan ömrünün en az 10 senesini bize bağlı olarak geçirecek onun hayatının kontrolü sadece bizim kararlarımıza göre şekillenecek. Ve buda demek değil sokak hayvanlarına kalitesiz şeyler verip kendi hayvanımıza özen gösterelim. Kendi hayvanımıza oldukça özen gösterelim ama sokak hayvanlarının da belli bir standartı var mesela arta kalan küflenmiş ekmek veya sürekli yemek artıkları da iyi değil onlar için. Mühim olan soğukta yaklaşıyor karınlarını doyurabilmek Yetebiliyorsak yeteceğiz, kendi evcil dostumuzdan kısmak çare olmaz. Sokak hayvanlarına da kötü şartlar da sunmamalıyız ama, mesela benim için kedim kalbimde ayrı ama elimden geldiği şekilde de onlara yardımcı oluyorum ve evet umarım bir gün tüm sokak hayvanları düzgün şartlara kavuşsun

ugurkoker
ugurkoker

959

Bizimkisi karma aşının 3.gününde böyle olmuştu,ne yedi ne içti,halsizleşti.veterinerde 1 gece müşadede kaldı,2 doz antibiyotik yaptılar(belki enfeksiyonu vardır dediler).yaş mama verin,genelde veterinerler yas mama ile hayvanın iştahını test ediyorlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1316 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR