British Short Hair Dişi Kedimiz İçin Erkek Eş Ariyoruz Ciftlesmesi İcin Mugla Civari Oturanlar Geceb

Takala
Takala

262 Puan

British veya scotish ırkı erkek kediler

40 CEVAP

lwb
lwb

120662

Konu herhangibir melez kedi, sokak kedisi vs olsa da bu yorumlar olucaktı
Burda insanlar "çiftleştirme" forumlarından bıktığı için bu tepkiyi göstermişler ve cins kedi çiftleştirme isteği daha çok. Demek istenen de doğan cinslere daha çok talep olduğu için sokaktaki hayvanların göz ardı edilmesi.

PiremsesKutsi
PiremsesKutsi

2122

Ya sabır

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Cins kedi besliyorum ve benim kedim yüzümden sokakta bir sürü başıboş hayvan var değil mi? Gidip kedimi mi infaz edeyim "doğdu" diye , o zaman tüm hayvanlık kurtulur mu? Yoksa sorumsuz belediyelerin ve sokağındaki kedinin doğum yapmasına müsade edip göz yuman mı bunun sorumlusu? Bu kadarıda pes yani hayvan onlar hayvan hepsi hayvan anlatabiliyor muyum? Doğurtmamak ayrı tamam ama demeye çalıştığın şey hayvanseverlik falan olmuyor işte cins besleyenlerin yapmadığı ayrımcılığı bizim yerimize yaptın bravo var mı alkış emojisi falan? gerek falan yok alkışa bizim öyle bir isteğimiz yok ayrımcılık yapılsın diye. Doğan her hayvan başka bir hayvanın hakkını gasp ediyor sokakta bir köşede doğum yapan kedi de sokaktaki bir başka hayvanın hakkını gasp ediyor ama yok okların hedefi direk cinsler . Ben bu cevabı kedisini çiftleştirenleri savunmak için yazmadım bu çirkin söylemlerden bıktım, usandım!.

mavitilki
mavitilki

11065

Hır gür seviyorsunuz petlebide. Buraya kaydoldum kaydolalı herkes bir kendisi kedi profesörü gibi konuşuyor. Bu sahibin başına gelen de bu. Kedisini üreten onu satar kafasından çıkın artık. Anlatılanların içinde küçücük detaylarda kaybolmayın. Kendisi bir karar vermiş risklerini söyleyin, fikirlerinizi belirtin geçin köşeye. Siz misiniz tabiat elçisi. Bilinç oluşturucaz derken milleti soğutmayın artık bi yeter. Saldırdıkça saldırıyorsunuz herkese.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Gerçekten ya sabır

Fatiko
Fatiko

11964

Arkadaşlar herkes bu bilinci taşımıyor. Kedinizi çiftleştirmeyin başka kediden hastalık kapmasını istemiyorsanız aynı odaya bile koymayın çaresi olmayan hastalıklar kapabilir.her doğan cins yavru sokaktaki hasta ve aç kedilerin hakkını gasp ediyor.

lwb
lwb

120662

Bebeklerimizi başkalarına sahiplendirmiyoruz sanırım ya da dışarıdan talep olduğunda vermiyoruz
İnsan yavrularıyla, kedi yavrularını bu konuda karşılaştırmak biraz garip olur

lwb
lwb

120662

Sokakta özgürlük yok malesef bi yaşam savaşı var, doğan yavrularında zaten 5te 1-2si yaşıyor örneğin. Güçlü olan hayatta kalır.
Dışarıda araba altında ezilmektense,biri tarafından eziyet görmektense...evimin içinde kalsın. Beşeri yollarla ölüyorlar malesef çoğu, bi doğal yaşam içindeki hayvanlardan bahsetmiyoruz

lwb
lwb

120662

Kendi tercihiniz doğrultusunda bu ama anneliği tatsın diye bir şey yok malesef..
Yani doğurup büyütüp o hayvana güzel bi gelecek hazırlamıyolar,içgüdüsel olarak soy devamı için çiftleşip-doğurup-yavruları belli bir yere kadar getirip tanımazlar, üstüne üstlük erkek yavrunun 5.-6. aylarında kızgınlığa girdiğinde annesiyle çiftleştirken görebilirsiniz. Ee nerde kaldı annelik bu durumda?
Ayrıca sağlık açısından doğum yapan ve kısırlaştırılmayan kedilerin genital hastalıklara (kanser,pyometra vb,) daha yatkın olduğunu da unutmayın.
Yine de sizin kararınız, en iyisini istiyosak bu detayları atlamamamız lazım..

Eymentalay
Eymentalay

14974

Buradaki bütün tartışmalar bir kenara, ben kedimi çiftleştirdim yavruları doğdu hepsine çok güzel bakıp sütten kesip çok güzel ailelere sahiplendirdim. Gerçekten çok güzel bir duygu kedinizin bambaşka hallerini görüyorsunuz, çocuğunuz gibi gördüğünüz canlının yavrularının doğumuna gözlerinizle şahit olup onları büyütüyorsunuz bu duyguyu yaşamayan bilemez. Bir kere çiftleştirin ben yaptım ve şiddetle tavsiye ediyorum hayatımda geçirdiğim en güzel aylardı hamileliği ve yavruları büyütme süreci. Bu günlerde de kısırlaştıracağım inşallah. Konuşulanlara gereksiz duyar kasan arkadaşlara aldırış etmeyin, eğer yavruları sahiplendirecek güvenilir tanıdıklarınız varsa bu duyguyu yaşayın ve sonra kısırlaştırın. Ama çiftleştirmeden önce de yavruların gidene kadar masraflı olacağını unutmayın. Hamilelik ve doğum süreci biraz maliyetli oluyor en kaliteli yaş mamaları ve vitaminleri çok sık vermeniz gerekiyor.

LIGHTNING
LIGHTNING

744

bu mantıkla evde doğan her bebek, açlıkla mücadale eden ya da yoksul diğer insanların hakkını gaspediyor :))

lwb
lwb

120662

keşke bi anne olsaydım demiyorlar yani doğursa bile hayvan için bir anlamı yok bunun

LIGHTNING
LIGHTNING

744

ayrıca kedilerin anneliği tatsın diye bir şey de yok, belli aya kadar içgüdüsel olarak bakar sonra bırakır zaten, içgüdü ve duygu farklı şeylerdir.

Scottish Fold kedisi oldukça populer bir ırktır. Bu ırk, geçen yüzyılda İskoçya Perthshire’da Coupar Angus civarında bir çiftlikte, genetik bozukluğu olan bir kedinin doğal yollarla dünyaya gelmesiyle ortaya çıkmıştır. Bu kedinin kulak kıkırdağı kulaklarını taşıyacak kadar sert değildi ve bu sebeple kulakları öne doğru katlanmaktaydı.


Kedinin adı Susie idi ve bu genetik bozukluk sebebiyle çok şirin görünüyordu. Hatta o kadar sevimliydi ki, Birleşik Krallığa ait özel bir kedi ırkı olarak devamı için, bu kediyi British Shorthair kedileri ve yerel kedilerle çiftleştirerek, genetik mutasyonu korumak istediler. Scottish Fold kedisi, işte böyle doğdu.
Bu yazıda da dediği gibi scottishlerin genetik bozukluğu var ama Allah vergisi yani, down sendromlular gibi düşünebiliriz. Ama genetik bozukluğu olan kediyi çoğaltmak ve bugünün en popüler ırklarından biri haline getirmek yanlış bence.

PiremsesKutsi
PiremsesKutsi

2122

@ygiz_mrtt Kedinizi hastayken sokaktan veya kötü insanların elinden kurtarmadıysanız bu konuda yorum yapamazsınız. Eğer ki sokak hayvanı sahiplenmek yerine cins kedi satın aldıysanız ya da sahiplendiyseniz bu konu hakkında konuşamazsınız!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2112 Görüntüleme
  • 40 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR