Kedimin Mamasını Değiştirmek İstiyorum. Hangi Mamaya Geçmeyilim?

fidanaran
fidanaran

1425 Puan

4 aylık dişi sarman bi kedim var. Proplan ile besliyorum fakat daha uygun bütçeli bir mamaya geçiş yapmak istiyorum. Whiskas aldım deneme amaçlı ama kedilerde bağımlılık yaptığını ve zararlı olduğunu duydum. Sizin bu mama hakkındaki düşünceleriniz neler. Whiskas söylendiği gibi kötüyse hangi mamayı vermemi önersiniz?

12 CEVAP

Whiskas piyasadaki en kötü mamalardan biri, uzun vadede çok fazla sağlık sorunlarıyla karşılaşırsınız. Proplan alabiliyorsanız ND düşük tahıllıya da bütçeniz yeter büyük ihtimalle onu alabilirsiniz, alamam derseniz matisse alabilirsiniz. Nd düşük tahıllı 10 kg 300 lira civarı matisse 10 kg 200 lira civarı.

Sselin1
Sselin1

122024

Eger 10 kiloluk paketler halinde alabilirseniz matisse bayagi uyguna geliyor kilosu 22 lira. Ama 10 kilo alinamyorsa 2 kiloluk paketi uygun fiyatli olmuyor malesef :/ aynisi profine icinde gecerli.

Toriri
Toriri

9322

uygun fiyatlı bir mama almak istiyorsanız nd bütçenizi bayağı aşar ki bir mamaların bu kadar pahalı olması da ayrı bir saçmalık, şu nd aşkıda ne anlamış değilim önüne gelene nd öneriyor herkes, golosi,matisse,brit care katileri ve biraz daha uygundur alabilirsin

Whiskas kötü bir mama evet uzun vadede kedinizde sağlık sorunlarına yol açabilir. N&D' nin tahılsız veya az tahıllı mamalarını, sanabelle, hills, advance markalarına bakabilirsiniz

Sselin1
Sselin1

122024

Aysenur bütceye uygun mama önerilecegi zaman matisse öneriliyor herkesin butcesi n&d almaya yetmiyor malesef. Yoksa matissenin icerigini cok iyi biliyorum. Matisse tam bir fiyat performans ürünü icinde et olmayan mamalara okadar para vermektense matisse almak daha iyi.

Merhaba
Evet malesef kötü bir mama market maması vermemenizi tavsiye ederim Ben kızım için royal canin kitten alıyorum gerçekten çok güzel bir mama kedilerimizin sağlığı için verdiğimiz mamalar çok önemli internet üzerinden uygun fiyatlara düşürebilirsiniz.

Selin ben sana karşı olarak yazmamıştım o yorumu. :) Matisse uygun fiyatlı ama içeriği sanıldığı kadar masum değil maalesef. Fiyatları evet biraz yüksek ama haklısınız. Enjoy mama da sokak kedilere bile verilmemesi gereken çok kötü bir mama

surpriz
surpriz

4189

sarman kedilerin çoğu erkek olur dişi bir sarmanınız olduğu için çok şanslısınız bence :) Whiskas mama almamanızı öneririm. Çünkü içinde her şeyden çok tahıl ve en fazla %4 hayvansal ürün var. tahıl kedilerin ihtiyacı olmayan bir besin. kediler zorunlu etoburdurlar. o yüzden aldığınız mamada her şeyden çok gerçek et olmalı. her ne marka alıyorsanız alın içindeki et miktarına bakarak bütçenize uygun olanı almanızı tavsiye ederim.

“Uygun fiyatlı” anlayışı kişiden kişiye değişir. Ki proplan alabilen ND de alabilir diye önermiştim. ND kendi kullandığım ve içime sinen bir mama olduğu için öneriyorum, farmina pet foods’un reklam yüzü falan değilim ki onların reklam yapmaya ihtiyaçları yok.

ardaferda
ardaferda

2239

Matisse deneyebilirsiniz.İçeriği çok iyi fiyatı da orta düzeyde

bende matisse mamasını önerenleri anlamıyorum. N&D temiz ve sağlıklı bir kedi maması. Matisse nin içinde ise yüksek pirinç oranı, mısır glüteni, alerjen tahıllar mevcut. Pancar posası, pancar tozu gibi kalitesiz içeriği var yani. içeriğini araştırmayanlar matisse gibi mamaları öneriyor.

Royal Canin önerebilirim kedim için çok kullandım ama fiyatı pahalı geliyorsa arada Enjoy isimli bir mama var marketlerden temin edebiliyorsunuz onu da denedim ki bağırsakları bir ara bozulmuştu onun sayesinde düzene girdi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 732 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.352 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR