Kedim Yeni Gelen Kediyi Kabullenmiyor

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322 Puan

Anket

Biraz daha sabretmelisin sonunda alışacaktır.
(76 oy)
Alışacağını sanmıyorum, yavruya yeni bir yuva bulmalısın.
(13 oy)
Toplam (89 oy)

1,5 yaşındaki kısırlaştırılmış tekir erkek kedimin yanına, 2 aylık erkek yavru getirdik. Tavsiye edildiği şekilde yavaş yavaş önce kokularla alıştırdık. Yavru neredeyse bir aydır bizde ve hala ayrı odalarda kalıyorlar, büyük kedim yavruyla biraraya gelir gelmez ısırmaya başlıyor ve küçüğü bağırtıyor, elinden zor kurtarıyorum yavruyu. Normalde de biraz agresif bir kedi, bizi de ısırıyor.
Size sorum biraz daha sabretmeli miyim kedim sonunda alışır mı, yoksa yavruya yeni bir yuva mı bulmalıyız? Bir de yeni gelen kedi erkek olduğu için mi bu kadar tepki gösteriyor acaba dişi olsa daha mı farklı olurdu? Evde yalnız kaldığında sıkılmasın oynayabileceği bir arkadaşı olsun istedim fena mı ettim bilmiyorum..

35 CEVAP

Bence de biraz daha bekleyin, 1 ay çok uzun bir süre değil yeni yeni kokusuna alışmaya başlamıştır evdeki kedi. Olmazsa alıştırma aşamalarını baştan tekrar tekrar denersiniz.

pati16
pati16

671

Benim de eskiden 5 aylık tekir-russian blue melezi bir kedim vardı. Çok saldırgandı yanından geçemezdiniz. Dokunamıyoduk hemen atlayıp saldırıyodu. İlk başta yavrudur oyun zanneder dedik ama sonra 6 aylıkken geçmeyince artık şüphelendik çünkü onu daha 2 aylıkken sahiplenmiştik. Çok yerimizi kanattı. Eve yeni bir Kedi aldık o 4 aylıkken. Bende böyle bir durum yaşadım. Eve 2 aylık bir kedi almıştık ve 4 aylık kedimiz onu askalsın yaralayacaktı. Fakat 2 aylık kedimiz onu çok sevmişti. Ona sürtünüyordu fakat 4 aylık kedimiz normalde olduğu gibi 2 aylık kedimizin üstüne atladı ve saldırdı. Kediyi kafese koyduk ve 2 aylık Kedi miz çok üzüldü buna çünkü onun ona saldırmasına rağmen onu çok seviyordu. Ama malesef bu saldırganlık şartlarından dolayı o kedimizi sahiplendirdik. Çünkü aşırı bir psikoloji sorunu vardı. Artık evde 2 aylık olan kedimle yaşıyorum fakat artık 2 aylık kedim 5 aylık. Ve saldırganlık görmüyorum bu cinste. Sizin de biraz daha gözlemlemenizi istiyorum. Kediniz böyle haraketler yapıyorsa ve size de saldırıyorsa çok ciddi bir durum ve veterinere götürün. Eğer ciddi bir durum yoksa zamanla alışır merak etmeyin.

sevcan_yener
sevcan_yener

1189

Evimde sürekli yaşadığım bir durum bu. Her seferinde düşmanlıkları beni pes edecek noktaya getiriyor ama her defasında da birbirlerine alışmayı başarıyorlar. Kesinlikle sabırlı olmalısınız. Onlara zaman vermelisiniz. U utmayalım ki her kedinin kendine has bir karakteri var. Biri kolay adapte olurken diğeri duruma biraz daha temkinli yaklaşabiliyor. Tecrübelerimden yola çıkarak verebiliceğim ilk tavsiye onları yan yana durmaları yakınlaşmaları için zorlamayın. Zorla birbirlerinin yanına koymayın. Nispeten uzun süre üzerinizde kalan bir kıyafetinizi ikinci kediye iyice sürün. Kokunuz birinci kedinin ikinciyi tanıdık kabul etmesine yardımcı olacaktır. Birlikte oyun oynayın. Farkına varmadan birbirlerine yaklaşacaklar ve sizin varlığınız gerilimi azaltacaktır. Birbirlerini güvenli bir mesafeden bir süre izleyeceklerdir. Bu süreçte kedilerin kuytu köşelere ya da yüksek yerlere çıkma eğilimlerini hoş görün. Birbirlerine yaklaşmaları için ödül maması kullanabilirsiniz. Birbirlerini koklamalarına izin verin. Muhtemelen biri diğerine vurarak uzak tutmak isteyecektir. Kavga ettiklerinde korkup onları ayırmayın. Güvenli bir mesafeden tehlikenin boyutunun artmadığından emin olun yeter. Bu kavgaların devamı tek taraflı koklamaya sonra koklaşmaya sonra da birlikte uyumaya kadar gidecektir :) İyi günler dilerim...

Emrondre
Emrondre

1987

Suzionline diye bir blog var orda https://www.suzionline.com/kedi/kedileri-birbirine-alistirmak-kediler-nasil-tanistirilir/
Diye yazısı var deneyimlerini anlatmış bir bakın isterseniz bence yararlı olacaktır

Erkek kedilerle dişilerin anlaşması daha kolay oluyor. Erkek kediler genelde bir arada durmaktan çok hoşlanmıyorlar ama birbirini çok seven, iyi anlaşan erkek kediler de var. Bence bir süre daha deneyin. Tekir kediniz biraz sinirliymil sakin kedilerde bile alışma süreci 1 aydan fazla olabiliyor. Bence alışacaktır zamanla.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Eger daha once hic baska kedilerle tanismadiysa cok normal. Sosyallesmesi acisindan iyi bence. Illaki birbirlerine tahammul etmeyi ogrenirler birbirlerini kovalamaca seklinde oyunlar oynayabilirler ama bazi kediler temastan hoşlanmiyor alişsada

TATA4242
TATA4242

118617

Yanlış bilinen bir şey ile söze başliyim,öncelikle zıt kutuplar birbiri ile daha iyi anlaşmaz.Erkek ile erkek,dişi ile dişi daha iyi anlaşır.Doğru karar vermişsiniz ve ona rakip olmaması adına yavru almışsınız.Sabırlı olmanızı tavsiye ederim,4.aya geldiğinde daha güzel oyun oynarlar,şuan kedinizin yaşı epey küçük olduğundan dolayı büyüğüne nasıl davranması gerektiğini bilmiyor,zamanla öğrenecektir.Büyüdüğü zamanda kavga ederler ancak bu kavgalar hep oyun amaçlıdır.Birbirlerine tıslamadığı ve kavga bağırtıları çıkarmadığı sürece sıkıntı yok.Diğer tavsiyem keşke ilk başda iki yavru sahiplenseydiniz,daha kolay alışırlardı,hele bide kardeş oldu mu diğer alışıyorlar.Kısaca şunu söyliyim,sizin büyük küçüğe baskın olduğunu ve tahtın kendisine ait olduğunu gösterip,oteritesini sağlamlaştırıyor.Küçükken eziyor ki büyüyünce tahttan indirmeye çalışmasın.Umarım anlatabilmişimdir

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Evet keşke iki kardeş birlikte sahiplenseymişiz ben de sık sık bunu düşünüyorum. Sonradan alıştırmak çok zor gerçekten. Yeni kedi sahipleneceklere tavsiye olsun.

Kötü yorum yapmak istemiyorum ama ben de geçen sene 2-2,5 ay süren bu süreci yaşadım. Her şeyi youtube ve bloglardaki gibi yapmaya çalıştım fakat olmadı. Sanırım bazen olmayınca olmuyor

Byerdal
Byerdal

328

Umarım alışırlar ama evde tek olan kedi dışardan gelen bir kediye kolay kolay ısınamıyor, evin dışında bir araya gelmiş olsalar daha kolay oluyor bu tanışma süreci ama maalesef bazı kediler tamamen kişilikleri ile ilgili de olabilir evde başka bir kediyi kolay kolay barındırmıyor, bizim kedimizi dişi olmasına rağmen oldukça agresif bir kedi pencereden kedileri gördüğünde kıpır kıpır olurken eve dışarıdan bir kedi geldiğinde kesinlikle kabul etmiyor, umarım sizinki kolay olur, biz çok çok zaruri bir durum olmadıkça eve başka bir kedi alamıyoruz,bizimki tekir birde özellikle gözü hep dışarıda sosyal bir kedi olmasına rağmen böyle bir deneyim yaşatıyor, ben başka bir kediden çok kaçmasından korkuyorum, 2 sineklik parçalandık bu yaz

Zehra Hanım, evet aynı cinsiyetteydi, ben de buna bağladım en sonunda

Tlc’de benim belalı kedim diye bir program var. Youtube’da da videoları var. Orada görmüştüm. İki kedinin birbirine bakarak yemek yemesini sağlamıştı bu şekilde daha kolay alışmıştı kediler. Bakarak ona benzer alıştırmalar yapabilirsiniz.

Tlc’de benim belalı kedim diye bir program var. Youtube’da da videoları var. Orada görmüştüm. İki kedinin birbirine bakarak yemek yemesini sağlamıştı bu şekilde daha kolay alışmıştı kediler. Bakarak ona benzer alıştırmalar yapabilirsiniz.

SEAGULL
SEAGULL

531

Bir tanıdığımda 3 ay sürmüştü alışma süreci, ilk kedileri erkek kısırlaştırılmış, ikinci gelen dişi yavru idi.

Kedilerin alışması için 1 ay çok uzun bir süre değil.Elbette zamanla birbirlerine alışacaklardır. Benim 1,5 yaşında erkek scottish straight ım vardı.Sonra dişi scottish straight aldık.1,5 ayda birbirlerine alıştılar.
Ama iki erkek veya iki dişi kedinin alışması bir dişi bi erkeğin alışmasından daha zordur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 16429 Görüntüleme
  • 35 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR