Kedi Diş Eti Kızarıklığı

alarakocuk
alarakocuk

1167 Puan

kedim 8 aylık british shorthair, 4 aylıkken ağzında aşırı koku ve kızarıklık vardı ama diş değiştirme dönemi olduğu için normal olduğunu söylediler. bundan 1 ay önce veterinerimiz koku ve kızarıklık devam ettiği için antibiyotik ve immuneks verdi ve kullandıktan sonra koku ve kızarıklık tamamen geçti ve 4 gün sonra tekrar başladı. bugün diş üstüne olan bir veterinere gittim ve çene yapısı nedeniyle arka dişlerinin diş etine değdiğini ve törpülenmesi gerektiğini belki de çekilebileceğini söyledi ama kızarıklık ön dişlerinde de var. onlar için ise fırçalamam gerektiğini söyledi. böyle bir sorunla karşılaşıp çözebilen var mı ?

7 CEVAP

surpriz
surpriz

4189

kedinizin karma aşısı var mıydı

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Aynı dertten muzdaribiz. Biz de çözüm bulamadık maalesef tavsiyesi olan varsa biz de faydalanalım.

Minnak53
Minnak53

10961

Veda marka ağız damlası kullandım ben diş etleri tahriş olmuştu tartar dan dolayı şuan sıkıntı yok gibi

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bugün aşı için veterinere gidince tekrar diş etlerini gösterdik. Calgel jel, hills dental care mama ve veda markasınının bağışıklık güçlendirici hapı verildi. Bunlar işe yaramazsa kan testi yapılacak, bazı virütik hastalıklar gingivite sebep olabilirmiş. Tedaviye yanıt vermeyen kedilerin maalesf dişlerinin çekilmesi gerekebilirmiş, çünkü ilerleyen gingivit iç organlara da hasar veriyormuş.
Minnak, dentavedin biz de kullandık ama bizde işe yaramadı maalesef.

alarakocuk
alarakocuk

1167

sadece kedi köpek ağız sağlığına bakan hekimimiz üst arka dişlerinin uzun olduğunu söyledi. çarşambaya ameliyat günü verdi. röntgen çekilecek ve diş kökünün durumuna göre uzun dişlerini çekecek veya törpüleyecek.

alarakocuk
alarakocuk

1167

bütün aşıları tam. bundan 1 ay önce 1 hafta antibiyotik + immuneks kullandık; kızarıklık ve koku geçti ancak antibiyotiği kestikten 4 gün sonra tekrar başladı. bunun üstüne veteriner Veda’nın Lactoferon adlı immun sistemi güçlendirici hapı + immuneks + bağışıklık sistemini güçlendirici iğne verdi 10-12 gün kullandık ancak azalma olmadı. bunun üstüne bahsettiğim diş hekimine gittik ve immun sistemini kuvvetlendirmenin hastalığı arttıracağını söyledi.

alarakocuk
alarakocuk

1167

sonuç olarak diş için diş hekimi dışında 3 veterinere gittim. İlki corona virüsü nedenli olduğunu endişelenmemiz gerekmediğini söyledi ve immun sistemini kuvvetlendirmek amaçlı tedavi uyguladı, ikincisi ağız kokusunun ve hafif kızarıklığın normal olduğunu söyledi ki böyle bir şey asla doğru değil, üçüncüsü ise yan dişlerinin normalden hafif uzun olduğunu fark etti ve bizi diş hekimine yönlendirdi. şimdi ise ameliyat günümüzü bekliyoruz. umarım köklerde sorun çıkmaz ve çekilmeye gitmez. yani diyeceğim o ki eğer sizin de sorununuz bizimki gibiyse diş üstüne olan bir hekime gitmenizi tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4934 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR