Kedimin Bagırsak Mıde Hassasıyeti

gulatakan
gulatakan

107188 Puan

merhaba.
kedımın uzun suredır mıde-bagırsak florasında problemler vardı.veterıner hekımımız once mamayı degıstırmemı soyledı.gecmezse ona gore yol ızlerız dedı cunku bu cok karsılasılan bır durummus.Ben de oyle okudum bloglarda.Kakasında kan gelıyordu arada bır damla tam dıskılama sonunda.nd mama almıstık bır kac gundur yıyordu.ondan once de ev yaımı mama yaptım ıyı gelmesı ıcın.(tavuk cıgerı+balkabagı+zerdeçal+havuc vb seylerle) Veterıner klınıgıne gıttık bugun,test yaptırmak ıstedım cunku artık korkmaya basladım.Ama hekımımız teste gerek duymadı.Cunku genel saglık durumu iyi.vırbac marka gastroentestınal bır mama aldık 1.5 kg.sımdı bıtene kadar onu denıcez.bır de zylexıs probıyotık yapıldı.
benım sorumsa şu.şimdi bu vırbac mamanın 1.5 kg ı 150 lıra.nd devam edersek aynı seylerın tekrarlanacagını recetelı mama kullanması gerektıgını soyledı hekim. bu durumu yasayıp nd/sanabelle gibi kalıtelı mamalarla kedısı duzelen var mı ? bu mamadan arada alıp nd ile karıstırsam nasıl olur?

22 CEVAP

Purina fortiflora öneriliyor bu durumlarda genelde. Mama olarak da nd’nin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

gulatakan
gulatakan

107188

@duygunuro duygu hanım çözüm bulursanız yazın demiştiniz.nd den devam edince problem silindi :) umarım bı daha yasamayiz aynı şeyi.ama arkadaşlar nd cidden iyi bir mama.arada tavuk ciğeri,zerdeçal,bal kabağı hasliyorum.rondodan geçiriyorum bir guzel yiyor hem sokaktakiler hem evdekiler.bagirsaklari için balkabağı da çok faydalı.su an başka bir ek gıdaya gerek kalmadi.

Probiyotik tavsiyesi olarak fortiflora önermişim ama biz şu an zoovital provital kullanıyoruz çok memnunuz ishali geçirdi hemen, onu da tavsiye ederim.

Probiyotik kullanabilirsiniz. Çeşitli markaların ürünleri var ama bence en iyisi günde bir iki tatlı kaşığı yoğurt vermek.

gulatakan
gulatakan

107188

Arkadaşlar çok teşekkürler.ben de içeriğini görünce tereddut ettim.benim aklımdaki nd den devam etmekti.ara sıra da etli ya da tavuklu ev maması yapiyorum.yogurt da yiyor çok sevmese de.bu mamayı bitirince nd devam edicektim ama umarım aynı problemi yasamayiz,bu mama olmadan hekim yine olacağını söyledi o yüzden tereddutte kaldım:/

gulatakan
gulatakan

107188

çok teşekkur ederım,bir günümü probiyotık ıcın veterıner klınıklerını gezmeye ayırcam :)

Duygunuro
Duygunuro

824

merhaba biz de çok uzun zamandır bu sorunu yaşıyoruz. gitmediğim, konuşmadığım veteriner kalmadı hepsi farklı şeyler söylüyor.
gimcat gastrointestinal macun var biz onu kullanıyoruz ve mamamızı nd mama olarak değiştirdik arada sırada yine kan devam ediyor ama azaldı diyebilirim. tamamen geçmesi için çözüm yolları arayışındayım, siz de bu illeti geçirebilecek çözüm yolları bulursanız bizimle paylaşabilir misiniz?

TATA4242
TATA4242

118617

Yoğurdu bilemem ama kefir probiotic açıdan çok zengindir.Bağırsakları çalıştırır ve yararlı bakterileri besler.Bağırsak florasını korur.Daha çok özelliği varda,sizin için bu kadarı bile yeter.Ayriyetten içeriğinde maya gibi içerikde ek olarak doğal antibiyotik gibidir.İsterseniz nasıl yapılcağını öğrenip,evde yapabilirsiniz hem daha ucuz hemde daha sağlıklı olur.Mayaları Şok marketten bulabilirsiniz.

gulatakan
gulatakan

107188

Valla biz de ugrascaz gibi duruyor kesin çözüm buldugumda tabi ki yazarım:)gimcat in gastrointestinal macununu ben de aldım ama direkt bir etki göremedim.bir de çok severek yemedi malesef.kefiri de evde yapmayı denicez.ev yoğurdu yiyor arada ama kefir bu konuda çok daha etkiliymis.Ne illet birseymis aylardır bunla uğraşıyoruz.onceden cıvık dışkılama sorunu vardı sadece ara oluyordu.tam o çözüldü derken şimdi de kanlı dışkılama başladı.umarim çözüm bulabiliriz :/

bihtercik
bihtercik

115875

nd mamaya bizde yeni geçtik yaklaşık iki ay oldu daha öncede felicia ve royal canin karıştırıp veriyordum memnun değildim.
ama bir aydır ki gözle görülür değişim yaşandı,tüyleri daha sağlıklı kakası kokmuyor kilosu dengelendi ve gerçekten severek yiyor. virbac içeriği çok iyi olan bir mama değil ama bence ikisini karıştırıp verin.

bihtercik
bihtercik

115875

bu sitede güzel yorumlar atılmış bakabilirsiniz


https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/25153-virbac-kedi-mamasi

gulatakan
gulatakan

107188

ilk günlerr hemen düzeldi ama bugün yine bir damla kanlı yaptı malesef.bir süre de nd nin receteli mamasıyla devam edicem probiyotık takvıyesıyle.düzelene kadar denemeye devam malesef:/

TATA4242
TATA4242

118617

Özellikle sarımsaklı tablet ve probiotic kullanmanızı öneririm.Natur markasına göz atabilirsiniz.Vitamin yönünden de destekleyen beaphar markası iyi olur.Bunlar için kan tahlili yapın ve hangi vitamin eksiklikleri var öğrenin.

Duygunuro
Duygunuro

824

bu arada bir sonraki hedefim kefir ya da yoğurdun suyunu içirmek iyi gelebileceğini öğrendim bir veteriner hekimden:)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Purina Fortiflora öneririm arada kullanmanız iyi olur önlem amaçlı.
Geçmiş olsun:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1542 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR