Kedi Nanesi/Otu

Oske22
Oske22

14228 Puan

Anket

Evet
(5 oy)
Hayır
(0 oy)
Toplam (5 oy)

Kedi nanesi kediyi sakinleştirir mi? Kullanan var mi?

43 CEVAP

Siyammm
Siyammm

120334

Ladyandcat asıl soru kendinizin sakin kalmasını sağlayacak ne varki olmalıydı :) uzaklıklar pek bi haylaz .
Kedi nanesi her kedide etkili olmuyor diye duydum . tam emin değilim ama çekinik gen , baskın genle alakalı diye hatırlıyorum. Etkisindeki kedi hayatında ilk kez çikolata tadında varan çokuk gibi olur. Videolarını izleyebilirsiniz

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Oske22,
Şimdi anlaşıldı durum. Kediler hassas canlılardır. Her şeyden etkilenirler. Kimse onu sevmiyorsa bunu kediniz mutlaka hisseder ! Diğer gördüğünüz kedi sevgi pıtırcığı çünkü herkes onu seviyor ve ev hayatında mutlu bir çocuk olduğu belli. Önce kedinizi tüm aile sevsin. Böylece sevgi pıtırcığı olur okşanmaya alışır.

lwb
lwb

120674

LadyandCat
Gerçekten bu bilgileri nerden buluyorsunuz şaşırıp kalıyorum. Erkek kediler sürekli kızgınlık halinde ve çiftleşmeye hazırdır. Ayrıca erken kısırlaştırma HASTALIĞA VE ÖLÜME YOL AÇMAZ. Arkadaşlar, bilim sürekli gelişen bir şeydir, biraz gelişmeleri, bilgileri takip edin bıktım forumlarda bu zırvalıkları görmekten. Erken kısırlaştırmanın ölüme ve hastalığa yol açtığını kanıtlayan BİLİMSEL hiçbir veri yok. Erkek kedilerin idrar yolları kısır olsa da olmasa da DARDIR. Metabolizma yavaşlayınca, belki bir tık daha yatkın hale gelirler ama bunun yaşı yoktur. Erkek kedinizin, kısır olsa da olmasa da, su tüketimine dikkat edilmelidir. Size en olmadı bir hekimle olan röportajı atayım, onlar insan çocuğu gibi 5-6 aylık olunca bebek olmuyorlar, cinsel olgunluğa erişmiş, anne-baba adayı oluyorlar. Mantıklı gözlerle bakın.


https://www.suzionline.com/kedi-sagligi/kediler-ne-zaman-kisirlastirilmali-kedi-kisirlastirma-yasi/

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Evet ama bu kedilerin hepsi için geçerli değil. Denemeden bilemezsiniz. Ayrıca sakinleştirdiğinden şüpheliyim. Kedi otu için çıldırıyorlar. Ne için kullanmayı düşündünüz?
Sakinleştirecek neyi var ki küçük kedinizin?

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Siyammm
Evet işte üstte ben de dedim.
Her kedide işe yaramıyor ne yazık ki.
Oske22, bu tarz şeyleri denemenizi öneririm:
1- pencereden dışarı bakıp dışarıyı izleyebileceği bir pencere var mı?
Kediler camdan bakmaya bayılır.
2- koşup oynayacağı enerjisini atacağı alanı var mı?
Bunlar kediciklere iyi geliyor.
Kıyamam ona.
Oynarken ellerini ısırttırma çocuğa. Böyle alışır. Benimkiler de perdelerde hatta duvar kağıtlarını yoluyorlar ahahah. Koltuklara da tırnak biliyorlar. Olsun onlara fedâ.
Tüylerini kabartıp koşması normal enerjisini atmaya çalışıyor.

srplzngl
srplzngl

113865

Kedi nanesinin her kedideki etkisi farklıdır.
Feliway gibi yüz feromonu difüzörleri böyle durumlarda daha etkili olabiliyor. Türkiye’de bulması çok kolay değil ama bir kaç internet sitesinde gördüm.
Kedinizin yaşı itibariyle bu kadar aktif olması aşırı anormal gelmedi bana ama yine de bu tarz ürünler yardımcı olabilir.
Ayrıca kediniz kızgınlığa girdi girecek. O zaman geceleri uyutmamaya bile başlayabilir. Bir an önce kısırlaştırma işini gözden geçirmeniz gerekli.

lwb
lwb

120674

Ayrıca dişi-erkek farketmez, kedilerimizin idrar yolu problemi yaşamasının en büyük nedeni KURU MAMA VE YETERSİZ SU TÜKETİMİDİR, kısır olup olmaması değil.

hcerenk
hcerenk

10454

Merhaba,
Konuya geç dahil oldum ve iş yerinde olduğum için önceki mesajlara sadece biz göz gezdirebildim.
Benim Boza'm canım kızım misafire karşı her zaman, bize karşı da tırnak kesme ya da popo temizleme gibi operasyonlar sırasında aşırı agresif bir tavır takınır. Elimizi kolumuzu yarar, veterinerin gözüne gözüne saldırır. Özünde de aslında çok korkak bir kedi. Ufaklıktan beri öyleydi. Şimdi 10. ayını bitirmiş bir danacık oldu ama değişen bir durum yok. Tedirginliği sebebi ile gece rahat da uyuyamıyor. Çıt çıksa hemen pusuda bekliyor.
Misafire saldırıyor. Geliyor, kokluyor, tıslıyor bi tane vuruyor gidiyor. Sonra gızlıce yine geliyor ve misafiri kolunun köşesinden kırt kırt kemirmeye başlıyor :) Ya şimdi insanlarda da biraz kabahat var. Sevilmek istemiyor, misafirden korkuyor, yüksek sesten korkuyor, jestten korkuyor diyorsun ama kimse sizin kedinize aslında bir bireymiş gibi bakmıyor. Hayvan işte ben kendimi ona göre mi ayarlayacağım diyor. Beni bu konuda benzer korkulu fobileri olan bir kedisi olan arkadaşım var, sadece o anlıyor.
Neyse çok uzatmıyım. Ben veterineri ile görüştüm ve veteriner, misafir, ortam değişikliği gibi durumlar öncesi hayvanın rahatlamasını sağlayacak Vedavet marka kot boayoun isimli tablet ilaç önerdi. Bir taneyi ezip yaş mamasına ya da maltın içine koyuyorum. Yine gergin tabi ki misafir gelince ama gelip gidip kendisini sürekli strese sokmuyor. Uyuyor biraz.
Çocuklu misafir geldiğinde -ki ben de hiç sevmem çocuk :)- Boza kafayı yiyor. Nefret ediyor, çocuğu parçalamak istiyor bakışlarında görüyorum :) Gimcat'in anti-stress maltını kullanıyorum. Bu malt oldukça etkili oldu Boza'da. Bebek gibi uyuyor. Huyu da yumuşuyor. Kediden dolayı gelmeyecek olan gelmesin, derdim o değil de; ben Boza'nın strese girmesine çok üzülüyorum. O rahat etsin diye uyuyabilsin diye veteriner kontrolünde bu yöntemlere baş vurdum. Olumlu sonuç alıyoruz şimdilik.
Bir de sakinleştirici damla edindim, tırnak kesme operasyonu öncesi de onu deneyeceğim. Bakalım...

Oske22
Oske22

14228

Geçen gün de konu açmıştım burada. Çok korkak, vahşi bir kedim var. Isırma, tırmalama huyları da var tabi. Gece veya gündüz farketmeksizin evde tüylerini kabartarak deli danalar gibi koşturuyor, perdeleri tirmaliyor yani açıkçası etrafa zarar veriyor. Onu geçtim artık da bana zarar veriyor. Tırnağini keseyim diyorum kestirmiyor, tüylerini tarayayim diyorum taratmiyor. Sadece oyun oynayabiliriz birlikte ama çok saldırganlasinca bırakıyorum. Bir yerde kedi nanesi hakkinda bir şeyler okumustum da merak ettim belki biraz olsun sakinleşir diye.

Oske22
Oske22

14228

Evet ikisi de var. Oynarken ben oyuncaklarla oynatıyorum zaten ama durduk yere gelip elimi ısırmaya çalışıyor. Sizin kediniz kendini sevdiriyor mu? Yani ben o kadar ilgileniyorum falan ama sevemeyince biraz üzülüyorum açıkçası

Oske22
Oske22

14228

Sevmemelerinin nedeni zaten onlara yaklasmamasi

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Evet kedilerim kendini sevdiriyorlar çünkü insana alışıklar. Sevilmek ne biliyorlar. Durduk yere elini ısırıyorsa bunun oyun olduğunu düşünüyor olabilir. Canının acıdığını belli et ona. Bunu yaptığında “Ayh!” De çığlık at. Birkaç kez de anlar canını yaktığını ve yapmaz.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kedin kaç aylık???
Kediler 3 aylıktan büyük olunca insana alışmakta zorlanıyorlar.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Acaba kendine güveni mi yok bu miniğin ?? Annesinin sokakta olması hiç önemli değil. Benimkiler de öyleydi. Var bir şey ama acaba ne? Aslında söylediğin çoğu davranışı normal. Daha bebek ayrıca çok hareketli ve yaramazdır o şimdi. Büyüyor tatlım. Öğreniyor.
Yapmasını istemediğin bir şey yapıyorsa ona kız. Sesini yükselt. Doğru şeyler yaptığında sev. Yanlış yaptığında kız. Benim bir kedim de sadece bana yaklaşıyor :))

srplzngl
srplzngl

113865

Ayrıca ısırınca çığlık falan atmayın. Zaten ürkek bir kedi belli ki, iyice korkutursunuz. Isırınca hareketi anında kesin, bir süre onu yalnız bırakıp etkileşim kurmamaya çalışın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1728 Görüntüleme
  • 43 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR