Karışık Kuru Mama Ve Çiğ Beslenme Hakkında

Natkarat
Natkarat

10977 Puan

Merhaba, bir süredir çiğ beslenme üzerine araştırıyorum. Hem vakit problemi hemde olası eksik içerik nedeniyle tamamen çiğ beslenmeye geçmem maalesef pek mümkün görünmüyor. Her gün olmasa da 2-3 günde bir kuru mama yerine çiğ beslememde sakınca olur mu? Araştırırken gördüğüm kadarıyla Türk işletmelerde mevcutmuş. Örneğin bu barftr gibi sitelerden almış olduğum çiğ mamayı ek olarak 2-3 günde bir kuru mama yerine vermeyi düşünüyorum. Maalesef hazır olduğu için her gün besleyemem. Çünkü taurin vb. takviye oranlarına emin olamıyorum. Anladığım kadarıyla bu site ekleme de yapmıyor. Bu sebeple sadece kedimi daha mutlu etmek adına 2-3 günde bir bu tür besleme yapan var mı? Sakınca varsa ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? Birde mesela sorun yok ama bu çiğ beslemeyi gördükten sonra kuru mama yemek ister mi? Konu hakkında bilgili olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

32 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

mide kuru mamayı da çiğ mamayı da aynı anda sindirebilecek kadar kompleks bir organ ama kedinin vücuduna kuru mama da girerse sağlıklı bir gastrointestinal sistem sağlanamaz, bu da prazitik ya da bakteriyel açıdan sıkıntı yaratabilir. sürekli çiğ beslenen kedilerde bu konular risk teşkil etmez fakat metabolizması, immun sistemi ve gastrointestinal sağlığı sallantıda bir kedi (kuru mama ile bu durum çok olası) bakteri ve parazitlerle aynı şekilde mücadele edemez.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kuru mama ve çiğ besleme bir arada yapılmamalı. Çünkü çig ve pişmiş eti sindirmek icin gereken mide ph'ı farklı olduğundan, gıdalar tam sindirilemeyecek ve tam fayda sağlanamayacaktır. Sindirim sistemi için de iyi değil.

kayrae
kayrae

11267

@sarmanbirkedi


eğer kediye bütün bir hayvan verirsen içerisine takviye eklemene tabii ki gerek kalmaz. ama bütün bir hayvandan kastım tüyü bile temizlenmemiş bir tavşan, fare ya da tavuk. biz hayvanı temizledikçe doğal olandan uzaklaştırıyoruz. kasaptan aldığımız temiz etle yapıyoruz mamayı. kedilerin ataları kasaptan mı alıyordu? hayır, avını bulduğu gibi yiyordu. bu yüzden biz bu dengeyi baştan sağlamak zorundayız.
“şono onloyon ortok” falan diyorsunuz ama bu işe yıllarını vermiş veteriner hekimler söylüyor takviye eklemek gerektiğini. ama bir hayvanı doğada olduğu gibi bütün olarak kedinin önüne koymadığın sürece kedinin doğasından bahsedemezsin.

TATA4242
TATA4242

118617

@lwb nin dediği güzel site ama çok pahalı söyliyim :D Allah korusun :):) evi arabayı satmak zorunda kalırız filan :):)

Sselin1
Sselin1

122024

Zehrabulut ben de yazdiginiz gibi biliyordum. Ama öyle bir durum yokmuş Kedi her ne yerse cig, yas ya da kuru mama her türlü sindirebilirmis yedigini. Bir de ayni anda verilmeyecek zaten. Bu arada bunu emin olmadan yaziyorum :) nerede okudugumu bile hatrlamiyorum. Biraz araştirilirsa dogrusu bulunur ama ben cig besleme yapmadigim icin üstünde durmadim :) eger net bir sonuc bulamazsaniz. Pişmis et ve kuru mama seklinde besleyebilirsiniz kedinizi bir sorun olmaz.

srplzngl
srplzngl

113865

raw for us dengeyi gerçek besinlerden sağlamayı misyon edinmiş bir marka. bu yüzden bizim genelde evde mama hazırlarken emin olmak adına eklediğimiz bir iki sentetik vitamin ve amino asidi onlar eklemiyor. çok da güzel yapıyorlar. nutrient analizi yapma olanakları olduğu için ya da tecrübelerinden dolayı bizim ev imkanlarında sağlamamız zor olan iş bu durum onlar için mümkün.

lwb
lwb

120674

Araştırmadım ama RawForUs gibi hazır çiğ beslenme öğünleri satan üreticilerde takviyeler ekleniyor diye biliyorum.

lwb
lwb

120674

Ben çiğ beslenmeye geçicek olsam -ki düşünüyorum, rawforus denerdim ve instagramdan mesaj atardım içerik ve takviye bilgisini almak amaçlı.
Böyle üreticiler ülkemizde çoğaldı, gördüğünüz bütün hepsine mesaj atabilirsiniz bu konu hakkında.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Raw for us çok pahalı, vaktiniz varsa evde hazırlamak daha iyi bence.

Gul36
Gul36

113362

Kesinlikle farklı beslenme türlerini bir arada kullanmayın. Biz zamanında bilmeyerek yaptık, parazit problemi oluştu. Hem de hayvanın düzeni bozuluyor.


Ayrıca, mümkünse hazır yapan sitelerden almayın çünkü tekdüze, tek proteinle beslenme olduğu için yine hayvanın düzeni kaçıyor ve ne kadar belgelerle güvenilirlikleri kanıtlanmış olsa da maalesef ki bizim parazit sorunumuz, bu hazır çiğ mama satan sitelerin birinden aldığımızda başladı. Kesinlikle mama yüzünden oldu diyemem tabii ki, kimseyi suçlamak istemiyorum. Olmaması gereken şeyler bir araya geldi sanırım. Yine de artık hazır çiğ mama satın alacağımı sanmıyorum.

Gokberk39
Gokberk39

879

BESİN DEĞERLERİ K


PROTEİN. 24.3
ENERJİ 187
YAĞ. 8.10
NEM. 76
HAM KÜL. 2.10
HAM SELÜLOZ 0,56


İÇİNDEKİLER BARF TR...K


Dana ciğer,dana yürek,dana dalak,dana boyun,soman,hamsi,tavuk eti,tavuk kalp,tavuk mide,tavuk yağı,havuç,yumurta kabuğu tozu,kaya tuzu,zeytinyağı.


ÇİĞ BESLENME FAYDALARI
*kuru veya isil islem gormus besinlerde kaybolan besin degerlerinin cig beslenmede soz konusu olmamasi
• kuru mamalardaki zararli katki malzemelerinden kurtulan bir vucut
• daha az su tuketimi ihtiyaci, su ihtiyacinin kas etinden karsilanmasi. Dolayisiyla daha saglikli bobrekler
• insan sagligina uygun besinler (kuru mamada kopeginizin diyetine nasil besinler girdigini bilmiyorsunuz)


ÇİĞ BESLENMENİN FAYDALARI BARF TR


• temiz ve saglikli disler
• daha fazla enerji ve daha stabil bir enerji
• yumusak ve parlak tuyler
• derinin daha temiz kokmasi
• artan kas kutlesi ve daha yalin ve saglikli bir vucut yapisi
• kasintilarin azalmasi
• daha az diski
• daha guclu bagisiklik
• besinlerin vucut tarafindan daha iyi absorbe edilmesi


Vücut ağırlığın %3 ü kadar tüketim yapabilirsiniz


200 gram porsiyonlarımız 2 ve 6 kg strafor kutular halinde gönderilmektedir efendim


Daha önce barftr ile konuşmuştum arkadaşlar bilgilendirme aldım kedi için umarım yardımcı olur.

lwb
lwb

120674

@kayrae yorum yapsa süper olur, kedilerini çiğ besleyen bir üye bir de @srplzngl

TATA4242
TATA4242

118617

@lwb daha bu iyi günlerimiz, eski film ve dizilerdeki,kumarda kaybedenlerin sonu gibi bir son bizi bekliyor olucak :D

srplzngl
srplzngl

113865

dengeli mama hazırlamayı kastediyorsunuz. @natkarat
dersinize çalışırsanız öğrenebilirsiniz :)
cidden ders gibi çalışmak gerekiyor ama bir kere çözünce inanılmaz zengin bir diyet sağlamak zor değil.

Natkarat
Natkarat

10977

@srplzngl benimde derdim bu zaten. Çiğ beslenme oldukça maliyetli. Aslında basit mantıkla hazırlananlar maliyetli değil ama kendimi biliyorum. Tüm takviyeler eksiksiz olsun diye çok uğraşmam gerekecek. Dolayısıyla bu maliyeti çok artıracak kendi adıma. Maliyeti de geçtim emek ve zaman gerekecek. Maalesef o ölçüde vaktim yok. En azından sürdürülebilir düzeyde uzun vadeli yok. Böyle durumlarda da tekrar kuru mamaya dönmek kedim için çok zor olacak. Olası sağlık problemleri de cabası. Bu nedenlerden dolayı arada bir yaş mama niyetine o da mutlu olsun diye çiğ besleme düşünmüştüm ama gastointestinal sistemine oluşturacağı yük nedeniyle pek mümkün görünmüyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5989 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR