Kedim Çiftleştikten Sonra

Maumau
Maumau

14345 Puan

10 aylık erkek Erkek kedim içn çiftleşmeye kedi getirmiştik. Yaklaşık 10 gün bizde kaldı fakat kedi gittikten sonra kedimin hareketleri değişti. Bizimle durmuyor ve oyun oynamıyor. Normalde sırtı çok seğirmezken oyun oynatmak istediğimde sırtı seğiriyor. Bu neden olur acaba?

37 CEVAP

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Yine @sarmanbirkedi ve yine sivri uçlu mızrak kullanılarak yazılmış boş yargılar. @Maumau dişi kedi belli başlı bağzı hastalıkların taşıyıcısı olabilir ve bu hastalıkların cinsel yol ile bulaşabilme ihtimali yüksek. kediniz veterinerde gerekli testleri yaptıktan sonra uygunsa 10 aylıkken kısırlaştırabilirsiniz. Hemen kısırlaştırmayı kedi bu psikoloji ile kaldıramaz ancak acilen gereğini yapmanızı umuyorum

Maumau
Maumau

14345

Evet acilen kısırlaştıracağız. Kendisine gelirse eğer.. çok endişeliyim

Maumau
Maumau

14345

Tekrardan merhaba. Akşam da veterinerle görüştüm. Ağzındaki bakteri somatit olmuş bu yüzden gergin ve sırtı bu yüzden seğiriyormuş. Haber vermek istedim. Kendine gelince de kısırlaştırma yapacağız. 1 ay kadar sonra.

Maumau
Maumau

14345

Kedimi artık kısırlaştıracağım ama henüz 10 aylık. 1 yaşını doldursun direk kısırlaştıracağım bu olay bana ders oldu

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Biraz kisirlastirmarin yararlarini okusaydiniz ve sosyal medyada herhangi bir sahiplendirme sayfasına bakıp yüreğiniz acisaydi çoktan kisirlastirirdiniz. Sahiplenmeyi bekleyen onca yavru varken neden yeni yavrular?

Maumau
Maumau

14345

Şu an için benim ne yapmam lazım? Veteriner hekimimiz el ile kontrol etti ve testisleri dolu dedi anlamadım. 1 hafta sonra bi daha görücek kendisi

Peliinky
Peliinky

619

umarim ciftlesmek icin getirdiginiz disi kedinin bir sahibi vardir, aksi takdirde sokaklarda yaşam savaşı veren ve muhtemelen bu savasa yenik dusen yavrular dogacak, hem gelen kediye eziyet hem de disardan bir hastalik getirdiyse kediniz icin risk (ama bence siz bunu bilen bilincli bir hayvan sahibisinizdir olsun bunu okuyacak diger insanlari aydinlatmis olalim) eger gelen kedi sahipliyse ve kizginlik donemindeyse iki kedinin de saglik kontrolllerini yaptirarak ciftlestirme olabilir ( gelen kedi kizginlik doneminde degilse gelen kediye eziyet olacagini dusunuyorum) ama ben kisirlastirmadan yanayim saglik acisindan, kisirlastirmayi guvendiginiz bir veterinere kedinizin uygun yasinda ve zamaninda yapmaniz onlarin sagligi icin en ideali ????

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Sırt seğirmesi neden oluyor bilmiyorum ama eve aldığınız kedinin aşıları tam mıydı?
Sağlıklı mıydı?
Bulaşıcı hastalığı bile olabilir.
Kedinizi kısırlaştırın...
Kim ve ne olduğundan emin olamayacağınız kedileri de lütfen evinize almayın. İnsanlar her konuda yalan söylüyor. Aşıları yaptırdım diyorlar ortada aşı maşı olmuyor...

Maumau
Maumau

14345

Gerçekten şu an çok korkmaya başladım.

Maumau
Maumau

14345

Evet biliyorum kısırlaştırması için veterinerimizle görüşmüştük zaten diyat konusunda da anlaştık

Maumau
Maumau

14345

Ben sadece dişi kediden hastalık kapmış olabilir dediğiniz için endişelendim ama veteeinerin elle kontrolünde herhangi bi şeyi yok denildi

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Maumau
Biraz daha bekleyin.
Çocuğun psikolojisi de düzelsin.
Sağlığına dikkat edin.
Veteriner dolu dediyse anladığım çiftleşme olmamış demek istemiş.
Sakinleşsin biraz çocuk.
11–12 aylık olur zaten kısırlaştırabilirsiniz. Veterinerler 1 yaşına ulaşmasını sağlık açısından önerirler. Doğrudur da. Ben de bunu savunanlardanım.

Maumau
Maumau

14345

Evet açıkçası inanın bir daha gerek duymuyoruz. Kendisine gelsin kısırlaşacak. Sağlığına dikkat edeceğiz ödüllendirmek için bugün ıslak mama aldım yedi :) sadece dediğim gibi arka bacaklarını sürekli yürürken itiyo ve sırtı seğiriyo. Az önce de balkona cıkardım dolaştık hava aldık :)
Umarım dediğiniz gibi dişi kediden virüslü bir hastalık kapmamıştır

lwb
lwb

120668

Dış parazit kapmış olabilir mi?
Bi tüylerini kontrol edin isterseniz.
Benim kedim dış parazit olduğunda sırtıyla daha fazla ilgilenip seyirmeler yaşıyordu.

Maumau
Maumau

14345

Teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1595 Görüntüleme
  • 37 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR