Kısırlaştırma İle İlgili (Anlayamadım)

mira88
mira88

901 Puan

merhabalar
kısırlaştırma ile ilgili kafamı karıştıran şeyler var.
-kısırlaştırılan kedide çiftleşme isteği olmaz mı yoksa çiftleşmek ister, çiftleşir ama yavrularımı mı olmaz? Ben çiftleşmek istemezler diye düşünüyordum ama bir arkadaşım çiftleşmek isteyeceğini sadece yavrusunun olmayacağını söyledi. İki dişi bir erkek kedim var arkadaşım bana iki yol sundu
-hepsini kısırlaştır çiftleşselerde yavruları olmasın dedi
-sadece erkeği kısırlaştır yine çiftleşirler ve yavruları olmaz dişilerde kızgınlık dönemlerinde sıkıntı çekmezler dedi
ne yapmalıyım sizce
kafam karışık biraz cümlelerimi toparlayamamış olabilirim :)

34 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Aman Allah’ım yanlış yazmışım !!!!
Çooook afedersiniz.
TÜM KEDİLERİNİZİ KISIRLAŞTIRIN YAZACAĞIMA ÇİFTLEŞTİRİN YAZMIŞIM AKLIMI KAÇIRICAM :D

mira88
mira88

901

Çok sevinirim internetten birşeyler okuyorum sürekli ama farklı farklı şeyler yazıyor tecrübeli bir insanla konuşmak içimi de rahatlatır. Umarım arkadaşımız da bizde kolayca atlatırız.

lwb
lwb

120674

@Ladyandcat
Bir cümlenin önemini vurgularken kullandığınız ünlemleri çoğu üye yanlış anlıyor:D


Size bilgi veren arkadaşınız, kedi beslemiş mi özellikle dişi bir kedi beslemiş mi düşündüm.
İlk söylediğiniz kısırlaştırma tipini artık yok denilcek kadar az yapılıyor belki de hiç. Kısırlaştırma işleminde dişilerin yumurtalıkları ve rahimi alınır, böylelikle kedi ne tekrar kızgınlığa girer ne de başka birşey, erkek kedilerde de durum testislerle alakalı.
Ayrıca kızgınlık bir kedi için hem psikolojik hem fiziksel çok zor bir durumdur, erkek kedi evimde bakmadım bilmiyorum ama özellikle dişi bir kedi için çok zor diye gözlemledim. Dişiler daha çok fiziksel zorluk erkekler psikolojik zorluk çekiyor sanırım.
Her halükarda kısırlaştırın ama yumurtalık ve rahim de dahil, zaten hiçbir hekim artık içeride bu organları bırakmaz dediğim gibi kalmadı o şekil.

mira88
mira88

901

Bende çiftleşmek istemezler diye biliyordum sonuçta yine bağıracak kendini yerden yere atacaksa (dişi kediler) o acıyı çekecekse ne anlamı kalacak kısırlaştırmanın. Arkadaşımın dişi kedisi var kısır ama çiftleşmek istiyormuş hatta çiftleşmiş de ama yavrusu olmamış öyle söyledi bana. Erkek kedim 5 aylık oldu henüz kızgınlığa girmedi çevresinde dişi olduğu için erken kızgınlığa girebilir, çiftleşebilir ve siz farkına varamayabilirsiniz demişti veterinerimiz. Anneyi haftaya kısırlaştırmayı düşünüyoruz bir mani çıkmazsa inşallah.

mira88
mira88

901

Konuyu biraz dağıtacam ama
Yavrularımdan biri (dişi 5 aylık) 1 aya yakındır ishaldi geçen hafta da konu açmıştım bununla ilgili parazit aşısı yapılmıştı ama değişiklik olmadı.
LWB arkadaşımız aşıdan önce tahlil yapılsaydı demişti. Tahlil istemiştim ama keşke ısrarcı olsaydım geçen hafta yapılan parazit aşısı işe yaramadı, salı günü başka bir veterinere gittim durumu anlattım antibiyotik iğne yaptı üç gün tekrarlayacağını söyledi ertesi gün yanımda tahlil için son yaptığı dışkısını getirmemi istedi. Dün dışkısını verdim tekrar iğne yapıldı bugünde gittik tahlilde Giardia görünmüş Andazol yazdı dört gün kullan tekrar kontrol edelim dedi.
lwb keşke sizinle işlemden önce konuşmuş olsaydım :(

mira88
mira88

901

Çok teşekkür ederim

mira88
mira88

901

Arkadaşlar ilgendiğiniz için tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Bir kere doğum yaptı kedim ki sahiplendiğimde hamileymiş bana söylenmemişti gerçekten gerek hamilelik süreci gerek doğum anı ve doğum sonrası maddi manevi sıkıntı yaşadım yavrularımdan ikisi sahiplendirildi ve resim video atıyorlar düzenli olarak içim onlardan yana çok rahat şükür iki yavrum anneyle bende kalıyor sahiplendirilmeyecek. Tekrar çiftleşmeleri dişilerimden birinin hamile kalması beni çok yorar ve korkuyor açıkcası 5 aylık oldular hemen hemen ve ben kendimi yeni toparlıyorum diyebilirim. Çiftleştirmek isteyen arkadaşlar umarım denk gelir bu yazıma gerçekten çok iyi düşünmeniz gerekiyor o yavruların sahiplendirilme süreçlerinde o kadar zorlandım ki hem üzüldüm gitmelerine hem acaba nasıl bakacaklar, bakabilecekler mi düşüncesi. Hem kediniz yıpranıyor özelikle doğum anında hem siz yıpranıyorsunuz. Annemiz kısırlaştırılacak haftaya inşallah. Yavrularımın yaşlarına gelmesini beklemeyi çok isterdim ama çiftleşme riskini göze alamam veterinerimiz uygun gördüğü anda onlarıda kısırlaştıracam. Tabiki kısır mama kullanıcaz özellikle erkek kedim oldukça iri kilo almaya müsait gibi geliyor bana. Giardia tedavimiz de veterinerimiz in yazdığı hapı kullanıp kontrole gidecez. Diğer kedilerime de dışkı tahlili isteyecem kontrole gittiğimizde ne kadar erken o kadar iyi. Tekrar söylüyorum Çiftleştirmek isteyen arkadaşlar sizi maddi manevi çok zorlu bir süreç bekliyor inanın bana.

mira88
mira88

901

LadyAndCat
Teşekkür ediyorum emek verip yazmışsınız.
-erkek kedim kısırlaştırılınca çiftleşmek isteyecek mi eğer o isterse ( yanında dişi olduğu için tetikleyeceğini söylediler) dişilerim tam kısırlaştırıldığında yaklaştırmayacak kavga ederler mi

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Erkek kedi için sadece bir çeşit kısırlaştırılma yapılıyor!!!
Erkek kedi kısırlaştırıldıktan bir süre sonra çiftleşmek istemeyecektir.
Tüm kedileriniz KISIR olursa herkes mutlu mesut yaşar!!

mira88
mira88

901

:D anladım ben demek istediğinizi merak etmeyin :))
Tamam şimdi oldu erkek kedim kısırlaştırıldığında çiftleşmek istemeyecek. Yanlış bilgilendirilmişim demek ki. Hepsini kısırlaştıralım o zaman kavgasız gürültüsüz bağırtısız bir hayat için :)

lwb
lwb

120674

Kısır olduktan sonra bir süre daha kızgınlık belirtilerini gözlemleyebilirsiniz ama geçici merak etmeyin

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ciftlesme istegi duymaz. Yumurtalillar ve rahim aliniyor cunku. Rahimi alip yumurtalari birakan veteriner gormedim ben cunku oyle sacma olur. Sokaga kacmaya calisirlar, ciftlesmeleri de hastalik kapmalarina sevep olabilir. Hepsini kisirlastirmalisiniz. Yoksa kizisma devam eder. Kisir olan ciftlesemez zaten. Kisir olmayan kendi kendine kizisir ve ciftlesememis olur.

mira88
mira88

901

Mantıksızdı ama sadece erkeği kısırlaştır demesi de bi mutlu etmişti ne yalan söyleyim, biraz çekiniyorum kısırlaştıma ameliyatından. Erkek kedileri tam olarak blmiyorum görmediğim için, dişiler gerçekten acı çekiyor kızgınlık dönemlerinde. Ayda bir kızgınlığa giriyor yetişkin kedimiz onunla bende oturup ağlayacak duruma geliyorum hem bağırıyor rahat vermiyor onu da geçtim yalvarır gibi bakıyor insanın suratına yavrum içim gidiyor :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Duzgun veteriner bulun. Nasil dikis atacagini yakalik kullanip kullanmayacaginizi, dikisleri aldirmak gerekecek mi, kendiliginden kaybolan dikis mi kullanacak bunlari sorun. Bence ameliyatin kalitesini belli eden seyler. Cift dikis attiklari zaman yakaliga gerek kalmiyor mesela, ve yakalik cok stresli bisey. Insallah sag salim atlatirsiniz simdiden gecmis olsun

mira88
mira88

901

Düzgün veteriner diyince anlatmak istedim :) Bana güven verdi açıkcası hakkında çok güzel şeyler duydum ve okudum
epiglottis yazdıklarınızı not ettim hepsini sorucam inşallah sıkıntısız kolay bir şekilde atlatırız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1527 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR