Kediller Haftada Kaç Gün Yaş Mama Yemeli?

Zeynepulku
Zeynepulku

122955 Puan

8,5 aylık kendime haftada kaç gün yas mama vermeliyim şu an haftada 3 günün 1 öğününü yaş mama olarak veriyorum. Yeterli mi?

31 CEVAP

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Ben haftanın beş günü yaş kuru karışık iki gün sadece kuru veriyorum. Çünkü kuru mamada su yok ve kedilerin böbreklerini çok yorar. Şu an olmasa da az yaş mamayla beslenen kediler ilerde maalesef idrar yolu sıkıntıları çekecektir. Bu hem çok masraflı olacak hem kedi çok acı çekecektir.

BalliBadem
BalliBadem

121963

HERGÜN
Ben hergün bi miktar veriyorum hazır, evde yapılan yada sıvı ve faydalı başka bişey (misal yoğurt) boş günü yok yani arada dişini fırçalıyorum
Hem o mutlu hemde benim içim rahat

BalliBadem
BalliBadem

121963

Etçil canlılar ve su yeterince içmiyorlar kuru mama kolaylık sadece hergün yada günaşırı 1 öğün yemeliler

Aynen bende artik hergün azar azar verecegim. Zaten onun yaninda iki gunde bir yogurt veriyorum. Bence de hergun vermek en mantiklisi. Kuru mamada %15 falan su var yaş mamada ortalama %80 e kadar cikiyor.

Sselin1
Sselin1

122024

Katya06 dislerini fircalarsaniz bir sıkıntı olmaz zaten kuru mama yese bile fircalamaniz gerekiyor. Ayrica bagirsak florasini bozanlar felix whiskas gibi icerigi iyi olamayan mamalar, ev yapimi ya da shesir vb markalarda boyle bir sorun yaşamazsiniz. Kedim 4 yaşinda nerdeyse hergün yaş mama yedi sindirimsel hicbir sorun yaşamadik. Veterinere bir sorun kedilerin böbreklerinde taş olusumu neden bu kadar yaygın ? Henuz 2 yasindaki genc kedilerin böbreklerinin işlevi neden bozuluyor ?

Sselin1
Sselin1

122024

Esra12345 sizinki farkli bir durum zaten cok gecmis olsun umarim ileride yiyebilir

@radagast eğer kalitesiz bir markaninvyas mamasiysa buyuk ihtimalle yapar. Ornegin whiskas, felix, bonnie ve ucuz birkac marka daha vardi vs. Hic yas mama yememis veya nadiren yiyen kedilerde aniden yediginde en kalitelisi de olsa ishal yapabiliyor. İshali onlemek icin schesir, nutri feline, naturea, gimcat, animonda, ND gibi yas mamalar tercih edilmeli. Ben gimcat yanlisiyim karides ve tavukludunu kedim cok seviyor :)

Sselin1
Sselin1

122024

Haftanin 1 günü de evde kendiniz mama yapabilrseniz cok iyi olur bol bol yer :)

Ben de haftada 1 kez veriyorum.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Haftada en az 1 gün yaş mama verilmesi iyi olur. Yaş mamayı daha fazla gün de verebilirsiniz çünkü kediler etçil canlılar. Haftada 3 gün bile verseniz bu miktar çok olmayacaktır. Yaş mama yiyen kedilerin diş bakımlarına özen gösterin. Su ihtiyaçlarını yaş mamadan sağlayacakları için böbreklerinde susuzluktan kaynaklı hastalıkla karşılaşmazsınız.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Dişlerini fırçalamanız gerek yoksa tabiki çürür
Sadece yaş mama daha hızlı çürütür kuru mama daha yavaş
Sadece kuru mama yesede fırçalanmalı
Yaş mama zaten doğalarına daha yakın krakerle mi beslensin hep? Ne kadar mantıklı bu
Kediler çöl hayvanıdır bu yüzden su içmeyi sevmezler suyu besinlerinden alma eğilimindedirler ki kuru mama bunu karşılayamaz o yüzden yaş mama gerekli
Zaten 2 side mama birlikte tüketilmeliler
Sadece kuru yada sadece yaş mantıklı değil
İleride kediniz ürier hastalıklardan birisine yakalanır sadece kuru mama yerse hazır olanlara güvenmiyorsanız evde yapabilirsiniz ben hem evde yapıp veriyorum hemde hazır alıyorum yaş mamayı

Esra12345
Esra12345

1223

Ben malesef dişlerini fırçalasam bile diş etinde sıkıntı varmış nd kuru mama ve nd yaş mama veriyorldum

Sselin1
Sselin1

122024

Radagast aliştirarak veririseniz ishal yapmaz ilk baslarda gunde 30 gram vererek baslayabilirsiniz. Schesir, gimcat, n&d, naturea gibi marklari tercih edin ya da ev yapimi. Market mamalari ishale sebep oluyor.

Sumeyyet
Sumeyyet

1132

ben royal canin nd, schesir, gourmet alıyorum marketlerde satılan yaş mamalar sağlığa yararlı değil veterinerin iz haftada 1 verin dedi

Bensuozdemir
Bensuozdemir

2077

Veterinerimiz haftada bir kere yeterli diye soylemisti, bende minigimi bir kere veriyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1344 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR