Ücretli Kedi Sahiplendirme

Ayseenur10
Ayseenur10

11841 Puan

Arkadaşlar aşağıdaki sayfa ücretli kedi sahiplendiriyor, şikayet eder misiniz?


57 CEVAP

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Normalde temelli hayvan ticaretine karşıydım ama objektif bir şekilde bakmak gerekiyor. Bir kedinin aylık mama, aşı ve kum masrafları bellidir, kedilerde aile içgüdüsü olmadığı için de zaten bir süre sonra yavruların sahiplendirilmesi gerekir. Ki bu yüzden kar amacı gütmeden bu işi "evinde" yapanlara birşey diyemeyiz çünkü zaten hayvan üzerinden para kazanmıyor, kazandığı parayı yine kedi için kullanıyor. Bu yüzden cins kediler ücretsiz olsa petshoplar için ekmek teknesi haline geliyorlar ve kafeslerde damızlık olarak kullanılır. 1 kuruş bile kar etse yine karşı çıkarım ama bunların yaptığı üreticilik, sadece ticaret yapmıyorlar. Yine bu yoruma karşı çıkanlar olacaktır ama hayat toz pembe değil ki zaten canlı ticareti yalnısıyım demedim parayı yine kedisine harcıyorsa ve onca petshop varken evde üreticik yapanlara karışmayı doğru bulmuyorum.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

ygiz_mrtt sanki kedinin doğurması engellenemiyormuş da yavruları da mecburiyetten veriyormuş gibi anlatmışsınız. Kedisini kısırlaştırabilir bu insanlar mesela. Kar etmeseler bu işi yapacaklarını mı düşünüyorsunuz gerçekten. Kedisini seven biri yılda 2-3 kez doğurup yıpranmasına dolayısıyla ömrünun kısalmasına razı gelmez. Yavruları alan kişilerin nasıl bakacağını umursamadan parasını verene satmaz. Üretici dediğiniz kişiler baktıkları evcil hayvanları dost değil sermaye olarak görüyorlar.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Benim neden işime gelmeyecekmiş ben bu durumdan bir çıkar sağlamıyorum ki. Büyük ihtimalle siz de kedinizi evde üretim yapan bir yerden aldınız ve onları savunarak vicdanınızı rahatlatıyorsunuz. Evet doğurmak ve üremek her canlının nihai yaşam amacı. Ama doğadaki kedi ne kadar yaşıyor; maksimum 5 yıl. Kedi evde olduğu için ev sıcaklığından dolayı sürekli kızışıyor. Yani ömrü boyunca ya hamile ya da emziriyor. Bu şekilde yasayan bir kedi 14-15 yaşını görebilir mi sizce? Sizin mantığınıza göre kimse kedisini kısırlaştırmasın herkes doğurtsun o zaman, sokaktaki kediler yeterince fazla değilmiş gibi yenilerini ekleyelim onlara. Kedilerin üreme hızları çok yüksek, ayrıca sokakta 5 yavru doğuyorsa belki 2-3 tanesi hayatta kalıyor. Evde olunca hayatta kalma oranı da yükseliyor. İşin içinden çıkılmaz bir hal oluyor bu durumda. Kısırlaştırmaya karşıysanız evde kedi bakmaya da karşı olmanız gerek, çünkü onların evde olmaları da doğalarına aykırı, , oyuncak fareyi avlamaları da.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Neden engellensin? Hayvanların doğum yapmasını artık işkence olarak algılamayın memeli hayvanların doğasında olan birşey bu kediler gökten zembille düşmüyor. Yukarıda da dedim zaten okuduysanız birdaha okuyun sanki boşuna yazmışım. Cımbızcıdan farkınız yok işinize gelmeyen kısmı görünce atağa geçiyorsunuz

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

@ygzmrt ya da her neyse.
Her başlıkta görüyorum aşırı iyimser ve pollyanacalık havaları. Amacinizi hala anlamadim. Ya kedinizi satın aldınız ya canlı hayvan satıyorsunuz(üretici değil canlı hayvan satıcısı) ya da kisirlastirmanin günah olduğunu düşünüyorsunuz . Çünkü bu cahilligin başka açıklaması olamaz.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

İnsanlardan soğudum çoktan küçücük hayvanları alıp satıp doğurttukları ve bebeklerini çaldıkları için! İnsanlardan bıktım...
İyi ki burdaki gibi kalbi ve beyni olan insanlar var. İyi ki varsınız!
İyi ki ve vicdanınız var. İnsan sevdiğini , önemsediğini, düşündüğünü PARAYLA SATMAZ.
Satıyorsa ortada sevgi diye bir şey yoktur. Sevgi ne satılabilir ne de satın alınabilir.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hangi başaklar buğday başakları mı?
Benim temeLLim de gerçekleri görebilmeniz ama her sey istediğimiz gibi olmuyor.


Tamam bir kere çiftleşsin de bu adamlar bir kereyle kalıyor mu. Hayvanın canı çıkana kadar doğurtuyor. Yaşlanınca da ücretsiz sahiplendiriyor. Ya bu gözler ırk değişikligı yapmak için kedisini sahiplendirenler gördü ya adamlar araba gibi takas ediyor hayvanları, exotic shorthairlere çok talep yokmuş da british'e geçecekmiş, onların piyasası iyiymiş. Ne desem boş ..

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Ygiz acilen bu bakış açısından kurtulmanız gerek :) insanlar bile 3-4 doğumda ne kadar yıpranıyorlar, insanlar bile bir hastalık karşısında ne kadar güçsüz kalıyorlar. Birde sürekli doğum yapan kedileri düşünün isterseniz ki bir sürü hastalık riski var cidden, petshoplara oranla bakıldığında daha masum gelebilir ama inanın 1 yavruya aldıkları parayla 4 kediyi rahat kısırlaştırırlar o yüzden bana evde de petshopta cinslik adı altında bunu yapmak kötü geliyor

Catloveerr
Catloveerr

13260

Ayrıca ürettikleri yavruları çok pahalıya satıyorlar ve asla kar elde etmediklerini söyleyemezsiniz. Sattıkları 4 yavrudan dünya para kazanıyorlar ve bununla mamasını kumunu karşılayınca tabi ki kendisine de para kalıyor. :) @zehrabulut un dediği gibi kar elde etmeyecek olsa kediyi yılda birkaç kez doğurtup bir de o yavrulara bakmaz. Sanki doğurmaya zorunluymuş gibi..

BenNisa
BenNisa

12322

Benim için sadece kedinin canı önemli, üremesi, soyunu devam ettirmesi değil. Benim için kedilerin soyunun tükenmesi de sorun olmaz. Benim için önemli olan kedilerin hayatları. Bu benim için her canlıda geçerli. İnsanın, kedinin, köpeğin,.... soyu tükensin, fakat insanın, kedinin, köpeğin,... canı yanmasın gözüyle bakıyorum bu olaylara açıkçası. O yüzden evdeki kediler de dışarıdaki kediler de bence kısırlaştırılmalı. Sonuçta doğum her canlının canını yakan bir şey. Dışarıdaki bir kedi doğum yaparken, evdeki kedinin rahat rahat oturması bana adaletli gelmiyor. Bu yüzden bütün kediler kısırlaştırılırsa adalet sağlanacak. Eğer adaletin sağlanmasını istiyorsanız da evdeki kediyi de, dışarıdaki kediyi de elinizden geldiği kadar kısırlaştırmaya çalışın, hayvanı çiftleştirip, doğurtup yavrusunu parayla satmayın.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Instagramda maalesef böyle bir sürü sayfa var.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

O kediler de ücretsiz olunca bakacak mı bakamayacak mı diye elden çıkarmak için sahiplendiriliyor yukarıda yazdım zaten hayat toz pembe değil. O bahsettiğiniz senede 2-3 hatta daha fazla kafeslerde petshopların kurbanı olan kediler varken evde üretim yapan insanların neyine karışma ihtiyacı duyuyorsunuz?

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Ayrıca bunlar evcil hayvan EVCİL. Yabani hayatta yaşamadıkları için çiftleşemiyorlar ve nesillerini bu yüzden üreticiler tarafından sürdürüyorlar. Artık üretici ve petshop kavramını ayırın bir zahmet

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Niye kendileri çiftlesemiyormuş sokaktakileri de mi üreticiler çiftleştiriyor. Bahaneleriniz o kadar desteksiz ki.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ya bu hayvanlar panda mı ya soyu mu tehlikede bunların her yer kedi kaynıyor, hangi nesil devamından bahsediyorsunuz acaba.


Napayım ciddi yazmak ise yaramayınca ben de işi trollüğe vurdum artık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2854 Görüntüleme
  • 57 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR