Acil Bakarmısınız

berrymov34
berrymov34

176 Puan

arkadaşlar kedimi evden göndereli 1 ay oldu muhabbet kuşumda pazar günü öldü. kakadu veya iskender papağanı almak istiyorum. besleyeniniz varsa bilgi verebilirmisiniz kolay mı ne gerekli ?

30 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tuy dokuyor diye kedi verdiyseniz, bir daha hayvan bakmamanizi tavsiye ederim. Her hayvanin kendine gore zorluklari var. Sabirsiz olursaniz karinca bile bakamazsiniz

Htcozlp
Htcozlp

24178

Kedinizi göndermişsiniz, muhabbet kuşunuz öleli bir hafta olmamış ve bi kuş daha almak istiyorsunuz.Bence almayın da bakmayın da.Tüy döküyor diye kedi sahiplendirilir mı ya

Katya06
Katya06

13665

Ne kadar acil bir konu ya elim ayağıma dolaştı soruyu okuyunca çok büyük bir dert o kadar acil ki son derece kritik

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Berra Hanım;
ACİL BAKAR MISINIZ yazmışsınız.
Burda ACİL olan ne???
ACİL ACİL yazıyor herkes bir bakıyorum basit basit sorular.
Sanıyoruz ACİL bir şey :D
İki ayrı çeşit papağan almak istiyormuşsunuz?!
Arkadaşlarımız gerekli açıklamaları yapmışlar. Kedisini başkasına veren , muhabbet kuşu da yeni ölen biri nasıl düşünebiliyor böyle zor bakılan hayvanlara bakmayı gerçekten ilginçmiş :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hic aklima gelmemisti kedim var diye hava atmak, atayim bari bundan sonra.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Burdaki tüm arkadaşlarımın ağzına sağlık :D
Maalesef okudukların doğru Sarman’ın Babası.
Kedisini tüy döküyor diye birine vermiş biri var karşımızda bir de bize hâlâ laf etmeye çalışıyor...
Biz de kedilerimize para döküyoruz küçük hanım ama hesaplayıpta sizin gibi söylemiyoruz. Yetmiyor bir de dışarıdakilere mama alıyoruz dişimizden tırnağımızdan arttırıp...
Sahilden topladığımız taş değil onlar canlı , tüylü hayvanlar ve biliyor musunuz sizi seviyorlar.
Siz bunun bilincinde değilsiniz.
Küçük Hanım;
para Baba’nızın parası, parayla istediğiniz canlıyı satın alabilirsiniz ama mantık ve kalp satın alamazsınız...

BenNisa
BenNisa

12322

Yalnız parayla bir şey olmuyor. Kedinize isterseniz 1 milyon lira para harcayın, ona sevgi vermediğiniz sürece o hayvan asla mutlu olmaz. Eğer kedinizi gerçekten sevseydiniz onu sahiplenmeden önce uzun bir araştırma yapardınız, sonra kediyi alırdınız ya da almazdınız. Kraliçe gibi baksanız da onu başka birisine verince bunun hiçbir anlamı kalmıyor. Eğer sen hayvanları buradaki insanlardan daha çok sevseydin BİR ÖMÜR BOYU KEDİNİ YANINDA TUTARDIN.

787891
787891

118097

Birde marifetmiş gibi yazıyorlar :)

Siyammm
Siyammm

120334

*Dökebileceğini
Lütfen iyi düşünün zevk uğruna alıp kuş salmayın dışarı sonra dïşarı . Siz henüz hayvanların birer can olduğunu anlamamïşsınız

Katya06
Katya06

13665

Cevap yazmamak en güzeli. Aldığınız kedi tüysüzdü sonradan mı tüyleri çıktı? Şaka gibisiniz.

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Kuş bakımı kedi bakımından daha zor, denedim gördüm. 6 yıllık muhabbet kuşum vardı ve yaşlandığı için elimde ölürse üzülürüm diye başkasına vermiştim. Çok tüy döküyordu uçarken, mamaları etrafa sıçratıyordu, tuvaletini sürekli yapıyordu evin içine, her dakika kafesine tuvaletini yapıyordu ve sağlığı gereği temiz tutulması lazımdı. Suyunu değiştir, mamasını takip et, bakımını yap, hastalanınca veteriner bile ilgilenmiyor kuşlarla. Gidip satın alıyorsun bir de. Doğal ortamından alı koyunan canlıyı. Sizin saçınız dökülmüyor mu? Tüy bir sorun değil. Ben kedilerimi ayda bir yıkıyorum, ölü tüyleri gidiyor suyla, tüyü tek tük dökülüyor. Vitaminleri de var oysa. Tüy için kedinizden vazgeçtiniz. Bakalım kuştan ne için vazgeçeceksiniz.

Htcozlp
Htcozlp

24178

Kimse sizin güveninizi kırmıyor.Size gerçekleri söylüyoruz.Tüy dökmeye birçok alternatif var.2500 tl masrafınızın küçük bir kısmını kullanarak bu sorunu çözebilirdiniz.Buradaki çoğu kişinin bundan şikayetçi olduğuna eminim.Vitaminlerle,ekstra temizlikle bu sorunlar çok kolay halledilebiliyor.Asıl sorun şu, gayet normalmiş gibi kediyi verdim ,kuşum öldü yeni kuş alcam demeniz.Valla biraz düşünürseniz siz de normal olmadığını anlarsınız diye düşünüyorum.Ve ayrıca sevebilirsiniz, fakat belki de bir hayvan bakmaya hazır değilsiniz fikrimce.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Kediyi gönderdiniz kuşunuz çok üzücü hayatini yitirmiş e birde köpek deneyin siz. Bu kadar trajik bir hayvan bakımı senaryosundan sonra daha hala neden evcil hayvan istiyorsunuz ben en çok bunu merak ettim. Benimde annemin kedimi her gördüğünde vertigosu tutuyor korkudan, babamın boğazı şişiyor tüyden ama asla bunları bahane edip sahiplendirme gibi bir düşünce bende olmadı. O canlının da duygusu olduğunu unutmayın! Ve size tek önerim lütfen başka bir hayvan almayın.

Faytekin
Faytekin

11982

Petlebi yetkilileri su foruma soru açarken bı sınırlandırmaniz bı engeliniz bı filtreniz olsun ya artık,bu nedir ya gerçekten abuk subuk sorulara acil acil,imdat imdat diye soru başlığı açıp saçma sapan şeylerle meşgul ettirmeyin insanları ,yardım edecek insanın da yardım edesi gelmiyor artık .

TATA4242
TATA4242

118617

Arkadaş troll,gereksiz şekilde,cevap yazmışsınız :D
Öncelikle kusura bakmayın,sizlere örnek vererek,şaka yollu benzer bir soruyu aktarıcam.
Arkadaşlar merhaba,lütfen yardım edin,kedim evin içine sıçıyor,sıçmaması için ne yapmalıyım,acayip bir şekilde kokuyor,benimki böyle kokmuyor,babam kokuyor diye artık istemiyor.lütfen yardım edin.1 hafta sürem var,babam rahatsız olduğu için,kedimi başkasına vericem.Babam rahatsız olduğu için,artık sıçmayacağım.


Dipnot:Bu filmde geçen kişi ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlarla hiçbir alakası yoktur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1554 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR