Veteriner Teknikeriyim

techakpinar
techakpinar

1340 Puan

Merhabalar ben Tuğçe, mesleğim Veteriner Teknikerliği. Bir arkadaşımın önerisi üzerine aranıza katıldım. Aklınıza takılan sorular ve sorunlar olursa elimden geldiğince hakkaniyetli ve doğru bilgiler vermeye çalışacağım, iyi akşamlar diliyorum hepinize.

33 CEVAP

techakpinar
techakpinar

1340

Söylediğiniz markalar senelerdir markalaşmış ve araştırmayan bir insan için güven veren markalar. Bazı veteriner klinikleri ticaret kaygısı içerisinde bunların satışını ve önerisini yaparken bazıları da gerçekten talep olduğu için satış yapmak durumunda kalıyor. Biz kliniğimizde sadece N&D kuru mama satışı yapıyoruz, bize göre çoğu marka arasından en tercih edilebilecek mamalardan biri olduğu için. Bu markayı soranlara da olabildiğince anlatıyoruz neden kullanılmaması gerektiğini.
Ben de kesinlikle sadece ve sadece kuru mama verilmesi gerektiğini savunmuyorum, ama her gün yaş mama vermek de gerçekten ağız ve diş sağlığı için tehlike yaratıyor. Bana göre her ikisi de dengeli bir şekilde ve evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına göre verilmeli :)

elif8790
elif8790

2878

Teşekkür ederiz, aramıza hoş geldiniz :)

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Çok teşekkürler, böyle insanlara ihtiyacımız var. Gerçekten kalitesiz mamaları güzel diye pazarlayan, sakın yaş mama vermeyin diye uyaranlardan gına gelmişti.

techakpinar
techakpinar

1340

İdrar yolu problemleri genelde beslenme sebebiyle olsa da yüzde yüz mama kaynaklıdır diyemeyiz. Genele bakılırsa kısır erkek kedilerde çok daha fazla görülür bu durum. Her N&D kullanan kedinin idrar yolu problemi olacak diye bir kaide yok, her kedi farklıdır. Bu durumda N&D mama idrar yolu problemi oluşturur demek çok yanlış olur. Eğer bu durum aklınızı çok karıştırıyorsa hekim takibinde Urinary takviyeleri kullanabilir, tamamen tahılsız çeşitleri yerine düşük tahıllı çeşitlerini tercih edebilirsiniz :)

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

lafımı geri alıyorum artık veterinerlerin anlayacağı şeyleri de sorabilirsiniz :)))
hoşgeldinizz ben de veteriner olmayı çok istiyorum ama çok duygusal olduğumdan hiç sanmıyorum yapabileceğimi

techakpinar
techakpinar

1340

Kilo konusunda öncelikle buradan net bir şey söylemek doğru değil. Kediniz gözünüze zayıf geliyor olabilir ama bazı kediler minyondur, sağlık sorunu yoksa artı bir kilo aldırmak her zaman doğru olmayabilir. Çünkü farklı bir etken yoksa kediler ne kadar yiyeceklerini kendileri ayarlarlar. Eğer hekiminiz kilo alması gerektiğini söylüyorsa bağışıklık destekleyen, iştah açan bazı takviyeler var, bunlar kullanılabilir. Ev şartlarında ise, ev yapımı yoğurt, kefir, çok sık olmamakla birlikte yumurta sarısı ile desteklenebilir.
Her gün yaş mama vermek ağız ve diş sağlığı açısından fazla önerilmemekte, eğer yinede her gün yaş mama vermek istiyorsanız bir konserveyi 2 ya da 3e bölerek kuru maması ile karıştırıp veya gün içerisinde tek başına verebilirsiniz.
Dişi kedilerin kızgınlık döneminde yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok, onu fazla sıkmamaya çalışın bu dönemde, olabildiğince oyun oynatarak biraz olsun o ruh halinden çıkmasını sağlayabilirsiniz, bu dönemde kullanmak için üretilen bazı paste’lar var fakat ben çok gerekmedikçe önermiyorum.

techakpinar
techakpinar

1340

Benim fikrimi sorduğunuz için kendi tecrübe ve bilgi birikimlerime dayanarak kısırlaştırılmış kediler için olan mamayı kullanmanız gerektiğini söyleyebilirim.
Kısır kedilerin besin ihtiyacı fazlalaştığı için her zaman olduğundan daha fazla mama yemek isteyecektir ve hareketleri eski haline göre yavaşlayacaktır. Normal mamalarda yağ oranı kısır kedi mamalarındaki orana göre daha yüksek olduğu için kilo alımı kaçınılmaz olacaktır. Zaten şu an kedinizin kilosu yerinde, kısır hali ile üstüne daha fazla kilo alması onu daha haraketsiz kılacaktır. Ayrıca en önemlisi kısır kedi mamaları idrar yolları problemlerini en aza indirgeyecek şekilde üretilmiştir, ki idrar yolu problemleri en çok kısır erkek kedilerde görülmektedir. Sizinde kediniz erkek olduğu için bu riski arttıran bir mama kullanmak yerine ona özel üretilmiş bir mamayı kullanmanız çok daha iyi olacaktır. Tabii ayrıca bu süreçte sizin de söylediğiniz gibi su tüketimi çok ama çok önemli. Özetle benim fikrim kısır kedi maması kullanmanızdır :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Tuğçe Hanım;
Hoş geldiniz:)
6 aydan sonra yavru kedilere yetişkin mama verilmesi sorun olur mu? Ne gibi sorunlar yaratır?

techakpinar
techakpinar

1340

Güzel karşılamanız için çok teşekkür ederim, aslında Veteriner Hekimlik dışarıdan görüldüğü kadar kolay bir meslek değil, hepimiz biraz duygusalız :)

techakpinar
techakpinar

1340

6 aydan sonra kedilerde yetişkin mamasına bazı durumlarda geçiş yapılabilir fakat kullanılan mamaya göre bazı takviyeler yapılmalıdır. 6 ay erken bir dönem ama 7-8 aylık iken çok büyük sorunlar teşkil etmez. Kedinin sağlığı, kilosu olması gerektiği gibi ise kademeli geçiş sağlanabilir. Hekiminiz takibinde Taurin takviyesi yapılabilir.

techakpinar
techakpinar

1340

Teşekkür ederim hoşbuldum. Öncelikle sarımsak kedilerde kesinlikle her gün kullanılmamalı. Kedilerde bir sürü iç parazit çeşidi vardır. Sarımsak bunların hepsine hatta açık konuşmak gerekirse çoğuna iyi gelmez, iç paraziti %100 geçirmez. Bu doğru bilinen yanlışlardan birisi maalesef. Hamilelik konusunda ise ortalama 4 aylık bir kedi nadir de olsa sokak ortamında hamile kalabiliyor, buna net bir şekilde maalesef burdan cevap veremeyeceğim :( iç parazit için en etkili ve en garantisi yine iç parazit hapı ya da damlası olacaktır

Fatmaduven
Fatmaduven

4540

Hoş geldiniz .size bir sorum olacak .


Kedime N&D maması kullanıyorum . N&D maması fazla protein sen dolayı böbrekte kristalleşme yapıyormuş ben de bu yazıyı görünce endişelendim doğru mu ??

Hoşgeldiniiiiz. Benim sorum yok herkes soru yazmis :DD Burada forum cemiyeti kurduk bir veteriner teknikeri cok iyi oldu artik daha cok saglik acisindan olan veya her turden sorular yanitsiz kalmaz diye dusunuyorum. Tekrar hoşgeldiniz.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Merhaba, hoşgeldiniz :) Ben birkaç soru yazayım.
1-Kediye kilo aldırmak için ne yapılabilir?


2-Her gün yaş mama vermenin bi sakıncası var mı?


3-Kızgınlık döneminde onu biraz olsun rahatlatmak için ne yapabilirim? (dişi)

787891
787891

118097

Hoşgeldiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1806 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 15 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR