Arkadaşlar Tavsiyenize İhtiyacım Var Yazı Uzun Olacak Ama Okuyun Lütfen

Nightcat
Nightcat

4899 Puan

Arkadaşlar bahçemizde 2 kedi doğurdu. İkisi de farklı yerlerde yavrularını emziriyorlardı, 4'er taneydi hepsi. Sonra bir komşumuz yavru kedinin gözünün aktığını söyleyerek ilaçla bize sormadan bahçemize gelip, yavru kedinin gözüne ilaç damlatmış. Ki daha 2-3 haftalıklardı. Anneleri onları temizler, onlar büyüdükçe de temizlerler dedim ama dinlemedi. Kör olurlar dedi. Normalde o iki anne bize alışmıştı yıllardır. Hep bahçemizde yapıyordu doğumunu. Ama bu kız geldi, hayvan da kızdan korktu, içi rahat etmedi yavrularını bahçede başka bir yere taşıdı. Kız inatla gelip gitmeye devam etti, şimdi de annesi yavrulara bakmıyor, bıraktı. Kız dediğim de 30 yaşında. Baştan uyarmıştım "bak içi rahat etmez hayvanın, daha çok küçükler uğraşma bak kokun sinecek hayvan bakmayacak yavrularına" diye. Bizi yıllardır tanıyor, biz bile yavrular iyice büyümeden dokunamıyoruz korkudan. Şimdi yavruların gözleri açılalı daha 1 hafta oldu ve 2 gündür anneleri yavruları emzirmiyor. Bugün yanlarına gitti, ama şaka gibi yavrulardan korkup geri kaçtı. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. 3 tane yavru var, birini o kadın aldı eve götürdü çok miyavlıyor diye, evde bakacakmış. Kardeşlerinden ayırdı. Bugün sütü biraz ısıttım, verdim. İki yavru çok rahat içiyor, maşallah sağlıklılar. Ama biri hasta sanırım, içmemek için direniyor. Süt tozu olduğunu biliyorum veterinere, ama durumlar malum gidip alamıyorum. Yasak var. Nasıl besleyebilirim? Kadın zaten takmış onlarla kafayı, hergün geliyor kakalarını pamukla yaptırıyor, biberonla süt veriyor falan. Başta bu durum canımı sıkıyordu anneleri onları bırakır diye ama artık olan oldu, kadın da bakmak istiyor onlara. Ne yapabilirim ben akıl verin nolur.

43 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ne kadar manyak bir kadın bu ya sinir oldum. Eviniz müstakil değil mi, apartman bahçesi mi, nasıl bu kadar rahat girip çıkabiliyor. En baştan bahçeye bile sokmasaydınız keşke. Anne babanız gidip alamaz mı süt tozu, ya da hasta yavruyu öbür annenin altına koymayı deneseniz bazen kabul ediyorlar.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Resmen kendi annelik edebilmek için anneyi bebeklerden soğutmuş
En baştan müsade etmemeliydiniz gerekirse kavga etmeliydiniz ama olan olmuş
İnek sütü ile beslenemezler kedi süt tozu lazım internetten sipariş edin diğer yavruyuda elinden alın kızın söyleyin ona senin yüzünden bak böyle oldu diye mazallah yavruların ölümüne sebep olacak
Yavruların bakımı hakkında ladyandcat e yazın bilgi verecektir

ferolet
ferolet

4170

Şok olarak okudum, bizim öksüz yavrularımız annesiz kaldı diye kahroluyoruz 1 gün dokunmadık yavrulara annesi gelsin diye. Şu insanların yaptığına bak! Gerçekten lütfen süt tozu edinmeye çalışın o verdiğiniz sütü emiyorlar ama vücutlarının içini göremiyoruz ki o sütle baş edemiyorlar bizimkiler toza geçtikten sonra öyle bi kaka yaptılar ki inanamadım çok suçladım kendimi. Eğer temin edemiyorsanız yaşadığınız yerde internetten sipariş edin ben sipariş edip tedarikçinin numarasını bulmuştum lütfen hemen kargolar mısınız demiştim 10 dk sonra kargoya verilmişti merkezi bi yerde yaşıyorsanız daha çabuk elinize ulaşır. Ne kadar çabuk o kadar iyi

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Dediğiniz gibi muhtemelen annesi yavrularda diğer yavrulara bakan kişinin kokusunu almıştır, bırakmıştır. Bence kadına tüm yavruları almasını söyleyin. Madem öyle bir işe kalkıştı hepsine baksın

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bu arada sert tepki almadiniz bence. Ladyandcatin konusma tarzi öyle. Aradana obemli seyleri buyuk harfle yaziyo korkuyoz

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bence söyleyin süt tozu biberon bunları o alsın madem bi ...

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kadın tam bir ruh hastası ya, böyle tipler var kafayı kedi köpeğe takmış, iyilik ettiğini sanarken zarar veriyor aslında. Allah kolaylık versin size.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ayrica annesi olan kedini poposunu falan temizlemsi gerekmez, anne yapar onlari. Damlasını sıkıp gitmeli fazla dokunmamaliydi.

Nightcat
Nightcat

4899

@ZehraBulutt çok haklısınız baştan beri kızıyoruz zaten annem de sinir oluyor, kendi müstakil evimiz arka bahçesinde bodrum var kuytu köşeler var yavruluyorlar hep o yüzden biz de öyle yerlerin altına Mart ayı gelmeden bir şeyler seriyoruz hatta. Rahatları bozulmasın diye o kadar uğraşıyoruz, bu kadın ilk defa çıktı karşımıza mahvetti. Baştan beri kızıyoruz ama geceleri telefonun feneriyle gelmişliği var. Ama çok şükür, kadın gidince annesi 2 yavruyu başka bir evin bahçesine taşıdı. Çok mutluyum o yüzden, emziriyor şimdi karşı evin bahçesinde. Ama bir kedi kaldı, hasta o da. 1-2 güne ölecek büyük ihtimal. Yoksa annesi bırakmazdı.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bahçeniz sizin özel mülkünüz izniniz olmadan kimse giremez. Kadını bir daha görürseniz polisi/jandarmayı ararım diye korkutun. Geceleri de bahçe kapınızı kilitleyin bence. Kalan yavruyu da bir şekilde süt tozu temin edip siz besleyin, annesi bıraktığına göre hastadır büyük ihtimal ama, belki sizin çabanızla hayata tutunur.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Sizin yaşınız genç olduğu için ciddiye almamıştır. Babanız, abiniz vs. çıkıp bir görünsün ona bir daha gelirse daha etkili olur.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Aiöenizden birine deyin o pisiçiği alın ve imkanınız varsa kadına uzaklaştırma belgesi çılartın çünkü bu haneye tecavüzdür. Ayrıca o battaniyeyi gördüyse seneye bile gelebilir!

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya goz damlası kullanilacaksa da eger yavrularin gizleri gecmezse kullanilir ve size verebilirdi damlayi. Ya da minimum temasla sıkmalıydı. Iyilik yapayim derken kötuluk yapmis. Zaten hayvanlara en buyuk zarari hayvanlarla hic isi olmayan karışmayan insanlar vermiyo. Bilgisiz cahil aklinca yardim etmeye calisanlar veriyo

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Lady and cat enfeksiyon ve damla olayinda kadin hakli ama yapış tarzi gercekten anneyi korkutmus olabilir. Kedi size alışiksa yavularini ellemenizi sorun etmez ama alışik degilse kokunuzu bilmiyorsa rahatsiz olur.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya da annesi varsa beslemesi de gerekmez. Kakasini yaptirmasi gerekmez. Ve evet normal süt vermeyin asla

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1542 Görüntüleme
  • 43 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR