Royal Canin Markası ?

mertadyman
mertadyman

282 Puan

Herkese merhaba,
2 aylık bir kedi sahipleneceğim ve onun için royal canin mother and babycat kuru mamasını aldım şimdiden kedimi bekliyorum birazcık büyümesini :) Fakat bu forumda görüyorum ki royal canine karşı bir büyük karşıtlık gördüm. özellikle protein oranı ve fiyatıyla alakalı. az çok edindiğim bir kaç bilgiye sahibim bu konuda o da şu, özellikle n&d markası önerilmiş protein oranı çok yüksek diye ama benim çekincem şu protein oranın çok yüksek olması sağlıklı olcağı anlamına gelmeyebilir. yüksek protein böbreği, vücudu vs. yorar. bunun için dengeli olan protein yeterli gelen royal canini aldım. daha tecrübeli ve özellikle bu konularda bilgi sahibi olan kişilere sormak istediğim royal canin bu kadar forumda yazılanlar kadar kötü mü gerçekten ?

33 CEVAP

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Rcnin gerçekten övüldüğünü görünce forumu bırakıp gidesim geliyor. Tam anlamıyla çöp bir mama. Allahtan @dumaniskonunsahibi gibi birkac kişi kötü olduğunun farkında. O paraya nd kitten ya da fitmin purity kitten alın. Içlerinde gerçek et var ve tahıl orani çok az. Rcde ise gerçek et yok ve resmen tahıl deposu. Köklü bir firma olması çöp bir mama olduğunu değiştirmiyor. Hayvan haklarını sonuna kadar savunan kişilerin de hayvan deneyleri yapan firmaları ovmesi ironik olmuş.


Yaş mama konusuna gelince haftada en az 3 4 kez kaliteli yaş mama vermelisiniz. Kuru mamada su yok ve bu kedilerin bobreklerini yorar. Yas mama vererek hem vucundaki su oranini dengelemis oluruz hem de yaş mamalar düşük karbonhidratlı yüksek yağ ve proteinli. Yani kedilerin ihtiyacı olan şeyler

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Mert,
“ protein oranın çok yüksek olması sağlıklı olcağı anlamına gelmeyebilir. yüksek protein böbreği, vücudu vs. yorar. ”
Tüm bu dediklerinize katılıyorum. Evet burada RC kötüleniyor , “çöp” olduğu da söyleniyor. Ben tam tersine inanıyorum ama hakaretlere maruz kalıyorum bazen hatta :)
RC gibi çok eski ve iyi mamaları tercih etmenizi öneririm. Yerli mama kişisel tercihim değil.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Hayır o kadar kötü değil fakat herkes her mamayı beğenmeyebilir mükemmel olmasada iyi bir mama
Nd protein oranından ötürü değil yüksek et içeriğinden ötürü beğeniliyor rc de et oranı yazmıyor
Nd düşük tahıllı rc den daha kaliteli ama rc de kaliteli!
Bence 2sinide deneyin hangisi kediye iyi gelirse onu kullanın her mama her kediye iyi gelmez çünkü

Naruto88
Naruto88

777

Yapılan araştırmalara göre kedilerde tahıllı çok tavsiye etmiyorlar. Fakat bazı markalar maliyeti düşürmek için ciddi oranda mamalara tahıl eklenmiş durumda. Tahıldaki protein yapısı ve aminoasitleri bakımından etteki ile farklıdır. Bunlar da kedilere faydadan çok zarar veriyor. Et ve protein oranı yüksek olan mamaların kedilere verdiği zarar aslında düşük sıvı tüketimin sonucu. O yüzden kedi sıvı gıdalarla takviye edilmelidir. Yaptığım araştırmalar, okuduğum makaleler bu yönde ve görüşüm bu şekilde. Düşüncelerinize saygı duyarım.

Veterineriniz de gercek bir hayvanseverse Royal Canin Hills veya Proplan onermez. Veterinere sormak mantikli olmaz cunku bu 3 marka sponsorlu. Veterinerlerin %80 i bu ucunden birini onerir. Siz kendi arastirmanizi yaparak bulmalisiniz. Yani icerik okumayi biliyorsaniz zaten RC kullanmazsiniz. Cok protein oaydali diye birsey kimse dememis bjzim demeye calustigimiz icinde gercek et var. RC de hayvanin Allah bilir neresini koyuyorlar. Ki gram kadar bir arastirmayla da RC in hayvan deneyi yaptigini ogrenebilirsiniz. Zaten gercek bir hayvanseverbu markayi kullanmaz sirf bu sbeepten bild.

Naruto88
Naruto88

777

Ben de veterinerime yaş mamayı sordum, haftada 1 ver dedi. Neden diye sorunca dişlerde taş oluşur dedi. Ama özellikle yabancı sitelerde çok araştırma yaptım. Almanyadaki veterinerlerin yazılarını okudum. Yaş mama, yaş mama, yaş mama. Bizim ülkede yaş mama, çerez niyetine, ödül niyetine tavsiye edilirken yurtdışında bu tam tersi. Kedi mamaları sitelerine girin, bizim ülkede en üstte kuru mama yer alır, gelişmiş ülkelerde en başta yaş mamalar yer alır. O yüzden arkadaşlar bol bol kaliteli tahılsız şekersiz yaş mama tavsiye ederim.

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

Farklı dönemler de hem ND hem de Royal Canin kullandım ve ikisinden de kesinlikle memnundum öyle kötüledikleri gibi bir yanı yok yani aksine kedimin tüylerine çok iyi gelmişti Royal Canin. Sever yerse devam edersiniz yok sevmezse ND ye geçebilirsiniz ya da Hills hepsi iyi markalar

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Bizde 9 aydır rc kullanıyoruz hiçbir sağlık problemimiz olmadı şükür, kilomuz da olması gerektiği gibi.
Nd kullanan çoğu tanıdığımın kedisi böbrek sorunları yaşadı.
Fazla protein beni de tedirgin ediyor sizin gibi.
Bu kadar kötü olsa veterinerler elbette önermezdi.
İçiniz rahat olsun

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

hergün yaş mama verilmesi gerektiğini ilk defa duyuyorum @dumaniskonunsahibi

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

@sarmanbirkedi notlarını aç, kopyala yapıştır zamanı :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya onlara da okulda oyle ogretiyorlardir. Kac tane uzun vadede etkileri hakkinda arastirma var ki

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

@ZehraBulutt inanır mısın ona da useneniyorum artik

Shaco
Shaco

14771

veterinerler marka sponsorluğu yapabiliyor gerçekten rc içinde ham protein yani dolaylı yolla elde edilen protein var ve bu diğer doğal ette olan protein kadar iyi değil mamayı seviyorlar çnkü çok aroma verici var ve katkı maddesi var bu markayıda ünlü edden şeyler veterinerler ve saçma sponsorlar çok ticaret dönüyor çünkü

mertadyman
mertadyman

282

Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için ben 4 aylık olana kadar royal canin babycat kuru mamasını kullanmaya devam edicem. daha sonra da hem işin ehli gerçek bir hayvansever (markalardan çıkarı olmayan) veterinerime de danışıcam royal canin olayını. n&d ye belki 4 aylıktan sonra geçebilirim eğer bu yüksek proteinin "çok faydalı" olayı doğruysa.. fiyat olayı görecelidir zaten ama içerik olayını bir de dediğim veterinere sormam da fayda var gibi.

Faytekin
Faytekin

11982

Valla RC kullanmak istiyorsanız kullanın ama piyasada en az bi düzine çok daha kaliteli mama var aynı fiyatlarda hemen hemen,bana göre RC babycat tek iyi yönü sindirimi gerçekten kolay bir mama,bunun haricinde iyi bir yönü yok bence,sindirim olayıda yavru kediler için çok önemli bir kıstas evet ama emin olun daha iyi mamalar var,iyi bir gelişim için kesinlikle yeterli bir mama değil bana göre ,yine de siz bilirsiniz tabi karar sizin,ama şunu söylemeliyim ki eski ve yıllardır olan bir firma,iyi bir firmadir ve kaliteli ürün yapacak diye bir kaide yok,bu tür markaların şuan ki popülasyonu sadece diğer markaların ülkemize çok çok geç gelmesinden dolayıdır..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1601 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR